Pesztós csirkemell

Szuperegyszerű, viszont kalóriadús, ráadásul a repetázós fajtából való étel. Ha tutira akar menni, készítse el! Hatan valószínűleg jól is laknak ekkora adaggal, az egészre körülbelül 2500 forintot kell szánni.

DSCN3951

Egy adag kalóriatartalma hasraütésszerűen 500 kcal lehet rizs nélkül, salátával.

Ez a recept egy csajos estén született meg. Minden hónapban egyszer van ilyen, és inni kötelező. Hogy a másnaposságot elkerüljük, mindig készítünk szuperegyszerű harapnivalókat. Így történt, hogy a friss, nyers zöldségek mellé valami mártogatóst szerettünk volna, pesztó és tejföl volt otthon. A végeredmény annyira jól sikerült, hogy ezt a pesztós mártást később más ételekhez is felhasználtam, eredményesen. A pesztós csirkemell egy nagyon hálás étel, csak ki kell kotyvasztani az öntetet, meglocsolni vele a húst, és készre sütni. Jól hangzik nem?!

Készítse el a pesztós szószt

  • 1 nagy doboz tejföl (a 12%-os kalóriaszegényebb)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál bazsalikom pesztó (nyilván lehet több is)

Ha van kedve csinálhatja a pesztót házilag, vagy vehet üvegeset. Tegye egy magas falú műanyag tálba az összes hozzávalót, és botmixerrel pépesítse össze. Ezzel kész is van, és most jöhet a hús előkészítése.

  • 1 kg csirkemell
  • parmezán sajt forgács
  • bors

1. A szokásos módon sózza, borsozza a hússzeleteket (ha fogyókúrázik vagy diétán van simán elhagyhatja a sót, elég amennyi a pesztóban van).

2. Jó szorosan fektesse le a húsokat a tepsibe, és a tetejüket szórja meg parmezán forgáccsal (Grana Padano, Parmigiano-reggiano).

3. Ezután locsolja meg a tejfölös pesztós szósszal, és a tetejét ismét szórja meg a sajttal.

4. Fedje le a tepsit alufóliával/fedővel, és teheti is be a 160 fokon előmelegített sütőbe.

5. Húsz percig párolja, majd fólia/fedő nélkül addig pirítsa, amíg a sajt a tetején szép aranybarna lesz (körülbelül további 15-20 perc).

Sima, párolt rizzsel, friss salátával, vagy mind a kettővel tálalja.

DSCN3958

A hússzeleteket ne klopfolja ki, próbálja meg inkább vékony szeletekre vágni. Ennél az ételnél nem probléma ha nem hajszálvékony a hús, még annak sem fog feltűnni, aki egyébként a vékony húsokért rajong.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek