Gasztrobizarr: a sajtburger leves

Általában nem vagyok oda azokért az ételekért, melyek elkészítéséhez több, mint három-négy alapanyag szükséges, de a sajtburger leves hatásvadász neve felkeltette az érdeklődésemet. A világ egyik legnépszerűbb fast foodja nem más, mint a burger összetevőivel felturbózott húsleves. Nézze meg, hogyan készül az elsőre bizarrul hangzó, de kiadós étel!

Hozzávalók:

50 – 60 dkg marhahús
10 dkg füstölt bacon
1 darab közepes méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 darab felkockázott sárgarépa
2 szál felkockázott angol zeller
2 darab felkockázott paradicsom
1 nagyobb darab krumpli
1 darab kimagozott, apróra vágott jalapeno paprika ( ha csípősen szereti, mehet bele 2-3 is )
Pár level apróra vágott saláta levél
2 csésze marhahús alaplé
1/2  pohár sör
1/4 csésze liszt
2 evőkanál ketchup,
2 teáskanál mustár
1 evőkanál worcestershire szósz
2 dl tej
5 dkg cheddar sajt és 5 dkg mozzarella reszelve ( füstölt sajttal is készíthető )
2 felkockázott hamburger zsemle ( vagy chips )
2-3 apró kockára vágott uborka ( opcionális )
ízlés szerint só, cayenne bors és olaj

tk3s 56-1017903396
Bildagentur-Online/chromorange / Northfoto

Elkészítés:

1. A  felkockázott, megmosott marhahúst pirítsuk le egy kis olajon, majd tegyük félre. Közben a füstölt bacont vagy szalonnát pirítsuk le egy másik serpenyőben (vagy egyből a levesesfazékban).

2. A bacont vegyük ki a serpenyőből, és a zsírjához adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, felkockázott sárgarépát, zellert és a jalapeno paprikát, majd kb. 10-15 perc alatt pároljuk puhára.

3. A megpuhult alapanyagokat tegyük egy leveses fazékba, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd 2-3 perc múlva keverjük hozzá a lisztet, és hagyjuk, hogy összerottyanjon.

4.  Mikor az alapanyagok pár perc alatt összefőttek, öntsük fel húsleveslével, sörrel, és adjuk hozzá az előre lepirított marhahúst, a szalonnát, a felkockázott krumplit és a paradicsomot. Ízesítsük be ketchuppal, mustárral, illetve a Worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk.

5. Miután a krumpli megpuhult, keverjük hozzá a tejet, és adjuk hozzá az apróra vágott saláta leveleket, és a lereszelt sajtokat. Míg a sajt elolvad, kevés olajon pirítsuk meg a kockára vágott hamburger zsemléket.

6. A pirított bucikockákkal vagy chipsel, uborka darabokkal, melegen tálaljuk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek