Jégkrém házilag, villámgyorsan

Nem kell hozzá se fagyigép, se bármilyen más extra holmi. Szerencse, ha van otthon ilyen kis műanyag szett, mint az enyém (Ikea, Aldi, Lidl a potenciális lelőhelyek), de ha nincs, az sem gond, pici joghurtospohár, műanyag kávéscsésze, a közepébe meg egy bármilyen pálcika éppúgy megteszi, utóbbit érdemes egy picit később beledugni, amikor már elkezdett megfagyni, és megtartja.

Filléres jégkrémformák, de ha nincs, bármilyen kis műanyag pohár megteszi
Filléres jégkrémformák, de ha nincs, bármilyen kis műanyag pohár megteszi

A gyerekeknél olcsó népszerűség, és ha 35 fok van odakint, a lelkiismeret sem furdal.

Mivel töltsük meg a formát?

1. Gyümölcsjoghurttal.

Ha nagyon meg akarjuk cifrázni, akkor többféle színű, egymásra rétegesen rakott gyümölcsjoghurttal, és akkor a végeredmény még csíkos is lesz. Az én formámból két darab nyel el másfél deci joghurtot, egy hatos adaghoz három színt is fel tudok használni a 150 milis fajtából. Ha valakinek ez fontos, mixelheti házilag a natúr joghurtot a gyümölcsökkel és pici mézzel.

2. Gyümölcslével

A calippó és társai népszerűsége töretlen a 4-14 éves korosztályban, hogy mi annyira zseniális egy adag ételszínezékes cukrozott vízben, csak ők értetik. De learathatjuk a babérokat, ha a formákat valamilyen szűrt gyümölcslével töltjük meg, unalmasék (én) almalevet öntenek bele, de ha jobban felkészült lenne a háztartás, biztos dupla ováció övezné mondjuk az eperleves vagy szőlőleves megoldást is. Sajnos a színek rétegezése itt csak sokmenetes fagyasztással lenne megoldató, sosem próbáltam. Ha felnőtteknek csináljuk, lehet erősíteni egy kiskanál likőrrel is.

Bal oldalon a gyümölcsdarabos szörpös, középen almaleves, jobbra nektarinos joghurtos
Bal oldalon a gyümölcsdarabos szörpös, középen almaleves, jobbra nektarinos joghurtos

3. Gyümölcsdarabokkal és szörppel

Ez Doki ötlete volt, de lemásoltam én is. A formába először gyümölcsdarabokat dobáltam (meggy és málna most éppen), aztán a maradék üres helyet kell feltölteni valami ízes folyadékkal, pl bodzaszörppel vagy felhigított gyümölcslével.

Bármelyiket választjuk is, a megtöltött formákat néhány órára a mélyhűtőbe kell tenni, aztán máris mehet a fagyizás.

Oszd meg másokkal is!
Mustra