Összecsaptak a szakácsok - a tét a világhír

Mióta Széll Tamás megnyerte a Bocuse d'Or elődöntőjét, és ezzel első magyarként bejutott a világ legmenőbb szakácsversenyének kikiáltott megmérettetésre a hazai média is jobban figyel Lyonra. A verseny ma indult, a magyar csapat holnap debütál majd. A koncepció titkos, az alapanyagok adottak. Széll és a többi 23 versenyző homárból és a rombuszhalból alkot, de az ír marha is szerepel a terítéken.

A zöldségek és gyümölcsök kiválasztására mindössze fél órájuk volt a versenyzőknek, a METRO által biztosított piacról kell beszerezniük azokat az alapanyagokat, melyeket köretként tálalnak a halak és a hús mellé.

A magyar csapat a látványkonyhában
A magyar csapat a látványkonyhában

A verseny két napig tart, és 24 ország versenyzői mérik össze tudásukat. A magyar versenyző holnap fog a pástra lépni, ahol egy üvegfalú konyhában prezentálja a versenymunkáját.

Ma Izland, Svédország, Szingapúr, Kína, Brazília, Marokkó, Hollandia, Finnország, Kanada, Belgium, Mexico, Guatemala versenyzői léptek pástra, Széll Tamás és Garai Ádám (commis/segéd) ma még a lelátóról nézték a versenyt. A fiúkat felkészítő egyik coach, Hamvas Zoltán pedig bekerült az ellenőrző zsűribe.

Aki úgy érzi szívesen támogatná a magyar versenyzőt, szavazzon a plakátjára, ugyanis ezekből is verseny van minden évben. Hiába, Paul Bocuse tudja, hogy kell eladni a show-t.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek