Posztok a POSzT–ról: Hollywood itt van

Csim-bumm cirkusz és mazsorettek kíséretében 10 napra Hollywood Pécsre költözött. A 10 éves rendezvény megnyitója semmilyen érdekességet nem tartogatott, Bodrogi Gyuszi bácsi kalapját kivéve. A színházi találkozó minden napjáról beszámolunk. Személyes eseménynaptár.

poszt_m

Mellettem posztoló barátaimmal átnyálazzuk a versenyprogramot, tipp-mix szerű latolgatásba kezdünk. Egy több, mint 300 eseménnyel operáló rendezvény látogatása átgondoltságot és erőbeosztást igényel.

Ráhangolódásnak kávé a színház teraszán, enervált délután szomszédok közt. Egy asztallal és három korsó sörrel arrébb Trokán Péter és Fodor Zsóka ücsörög.

 

Első nekifutás: The Beach, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka. A Kamaraszínház tere félig kizárva, intim közelségben ülünk a dobogón. Befelé menet szemfülesen kiszúrom a zsűritagokat, később még jól jöhet. Kivárásra játszok, pár nap múlva úgyis beléjük futok egy fröccs mellett a városban valahol, suttyomban levadászom majd az idei POSzT eszélyes tippeket. A darab erősen megoszt, hol Camus Közönyéből hallgatok monológokat, hol meg homokban fürdő szép, fiatal testeket nézegetek. Másfél óra egy anyagyilkossal és erős társadalomkritikával, értem én, de remélem ennél látok még erősebbeket.

poszt03

The Beach, Fotó: POSzT

Három hosszú lépésre a színháztól a Blöff felé vesszük az irányt, leöblíteni a kora nyári strand élményeket. Az első asztalnál helyi arcok, színészek persze ezek is. Pár pohár és a társaság tovább gyarapodik. Befutnak a színművészetisek, az egyetemi színházigazgató, egy asztal van, szék már nincs több, összegezzük a látottakat. Hajnaltájban vendégemmel a belvárosban hazaballagunk. S mert a POSzt mellé kvártély is jár, tompa fejjel elalváshoz befaljuk a reggeli maradékot.

folytatjuk

Fotó: Balogh Gábor

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek