Hozzávalók (18–20 cm-es tortához)
• 75 dkg sovány túró
• 4 dl tejszín
• 2 ek porcukor
• 1 citrom reszelt héja
• 1 narancs reszelt héja
• ½ narancs leve
• 15 dkg teljes kiőrlésű gabonából készült keksz
• 8 dkg vaj olvasztva
• 1 csomag porzselatin (vagy zselatinfix)
• ízlés szerint gyümölcs vagy porcukor a díszítéshez
A kekszet turmixgépben őrőld finomra, keverd össze az olvasztott vajjal, és nyomkodd egy 18–20 cm-es, levehető oldalú tortaforma aljára.
A túrót turmixgépben keverd krémesre (vagy törd át szitán). A tejszínt verd kemény habbá a zselatinfixszel (vagy keverd hozzá a porzselatint a csomagon található utasítás szerint). A túróhoz finom mozdulatokkal keverd hozzá a tejszínhabot, a porcukrot, a reszelt citrushéjakat és a narancs levét. Öntsd a tortaformába, fóliázd le és tedd a hűtőbe legalább 5 órára, de ha lehet, inkább egész éjszakára. Szeletelés előtt vedd le a forma szélét, és díszítsd gyümölcsökkel vagy maradék összetört keksszel a torta tetejét.