Ha te is hozzájutsz egy nagy adaghoz, hoztunk néhány különleges receptet, amikkel egyszerűen készíthetsz zöldborsós finomságokat.
Mi kókuszcsipsszel szeretjük a legjobban ezt a gyors levest, amibe nálunk a legtöbbször néhány kocka csilivel és mézzel ízesített, grillezett ananász is kerül.
Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.
A népszerű édesség ízeit idézi ez a klassz édesség, ami a téli és a melegebb tavaszi-nyári napok hangulatához is tökéletesen illik. Télen meleg sütőtöklekvárral, nyáron jeges kávé mellett érdemes tálalnod.
A kókuszos falatok házi változatban is nagyon finomak, főleg, ha egy adag meggy és cseresznye is kerül a golyókba. Ha jól lecsöpögteted a gyümölcsöket, nem színezik majd be a kókuszgolyókat.
Mutasd meg, mennyire nem vagy mugli!
Mi motivál arra egy diákot, hogy csaljon a vizsgákon, dolgozatokban? Ennek jártak utána kutatók.
A színésznővel a Spirálról, vakvágányra ítélt kapcsolatokról, Jokerről és macskafóbiáról beszélgettünk.
Granolába, saláták tetejére és csak úgy ropogtatni is tökéletes egy-egy marék olajos magféle, és még finomabbak, ha egy kissé meg is pirítod őket.
Mick Jagger és Dave Grohl közös száma, tavaszi virágok és egy gasztrokihívás a heti kedvencek között.
Ha van időd, készíts mellé egy sűrű, főzött krémet, tálald azzal és egy nagy kanál sűrű tejszínnel a tetején. Ha azon nyomban megennétek, egy kevés porcukorral is tökéletes lesz.
Lássuk, hogyan gondolkodnak a nap egyik legfontosabb étkezéséről a konyhafőnökök!
Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.
Ha te is szeretsz kísérletezni a házi likőrökkel és krémlikőrökkel, ezt a cseresznyéset mindenképpen próbáld ki. Később koktélokban, fagyi tetején, de akár kókusztejjel készült lattéban is remek helye lesz.
Amikor egyik pillanatról a másikra a feje tetejére áll az életed.
Jack Parsons élete nem volt unalmas, de azért ha lehet, ne csináld utána.
Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.
Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.
Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!
A látszat ellenére Karinthy Frigyes és Böhm Aranka szerette egymást.
Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.
A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.
A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.
Babits Mihály nem csak az antik versmértékben és a hangsúlyos magyar ritmusban volt otthon.
A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.
A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!
Andy Warhol, a modern művészet egyik legismertebb alakja karrierjét a harminckétféle ízű Campbell leveskonzerveknek köszönheti.
Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.
A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.
Salátákból soha nem elég, főleg a tavaszi időszakban.
Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.
Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.
Még egy remek maradékmentő fogás a hétre, amivel nem lesz túl sok dolgod: ha a spenótos-kecskesajtos változatot megunod, készítsd el sült hagymás-mozzarellás testvérét is.
Kedvenc séfjeink már megint nem tétlenkedtek: összeszedték azokat a gyors, nem túl sok mosogatást igénylő recepteket, amiket a legjobban szeretnek.
Az ókori Rómába repülünk ma vissza.
Egy rakás ételt feldobhatsz, ha apróra vágva belekevered.
Ha még soha nem készítettél egy édességet sem, akkor is jól sikerül majd ez a változat, amit akár egy kevés málnalikőrrel és málnadarabokkal is feldobhatsz.
Egy kevés lime-ot sem érdemes kihagynod ebből a finomságból, úgy még érdekesebb aromákat ad, ha pedig nem vagy a kókusz ellen, egy kevés kókuszlikőrt is löttyints a krémbe a tökéletes végeredményért!
Egy gyors, sütőben sült fogás, ha épp nem szeretnél sokat a konyhában szobrozni egy tartalmas vacsoráért. Csak süsd össze az alapanyagokat egy kisebb szilikontepsiben, vágj néhány szelet zöldséget és egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret mellé.
Ne csak télen gondolkodj a tökben és az ahhoz legjobban illő fűszerekben! Ez a narancsos-tökös finomság tavaszi desszertként is tökéletesen megállja a helyét.
Az ötéves terv ünneplésétől az első demokratikus majálisokig.
Ha szereted Tarantinót, valószínűleg ez a kedvenced tőle.
Le fogsz döbbenni ezen a két tényen!
Levesben, meleg salátaként, tésztaételekben és rizottóban is finom az egyik legnépszerűbb tavaszi zöldségünk.
A Quimby online koncertje, egy egyszerű zabpalacsinta-recept és egy szakácskönyvgyűjtemény a heti kedvenceink között.
Ha köretként tálalnád, és nem kenyérszeletek tetején, turbózd fel egy nagy adag uborkával, avokádóval, vagy más kedvenc zöldségeiddel, így klasszul lekíséri majd a szárnyasokat és halakat.
Ezeket a látványos falatkákat sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, hiszen helyetted az aprítógép végzi majd a munkát. Ha egy nyomózsákod is van, még szebbek lesznek majd a tojásfalatok.
Munkába, utazáshoz és gyors reggeliként is remek ez a tojásos reggeli wrap, amihez mi a tortillalapokra egy-egy nagy szelet ementálit is szoktunk olvasztani. Házi, sült fokhagymás majonézzel még finomabb.
Pókokkal teli apokalipszis érkezik!
Ki ne dobd az újhagyma értékes zöldjét! Bár kevésbé aromás, remekül felhasználható salátákba, levesbetétként, de akár főzelékek tetején is.
Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.
Kedvencünk ezúttal tavaszi változatban készült, és annyira finom lett a zöldekkel, hogy legközelebb egy kis bögre zöldborsót is csempészünk majd a karfiolfalatok közé.
Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.
Snidlinggel és spárgával egy igazi tavaszi főnyeremény ez a fogás, amiben tökéletesen jól működnek az olajos halak is, ha a lazacból éppen nincs otthon. Egy-egy falat makréla sem rontja el, de még a délben grillezett halszeletek is jól működnek ebben a fogásban.
Még mindig spárga és még mindig tojás. Ha kedvenc tojássalátádhoz egy adag fokhagymás vajban elkevert spárgát is adsz, még izgalmasabb, még tavaszibb hangulatú lesz a vacsorád.
Most kiderül, mennyire ismered jól Babits Mihályt! Rájössz, hogy a verssorok a költő vagy az újságíróink tollából származnak?
A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.
Ha te is annyira szereted a tojássalátát, amennyire mi, és szívesen falatozod egy-egy sűrű, barna kenyér tetején, érdemes kipróbálnod ezt az olaszos változatot, amibe az aszalt paradicsom mellett nálunk annak olajából is került egy kanálkával.
Senki sem tudja úgy megdobogtatni egy költő szívét, mint egy csinos színésznő.
Ezt a köretet mi egy-egy szelet fűszeres joghurtban pácolt csirkemell mellett szeretjük a legjobban, és ha a kertben éppen terem a menta, abból is kerül a tetejére egy nagy adag.