A költőnő csendben, rajongással szerette a nála húsz évvel idősebb Szerb Antalt.
Ha nagyobb adag reggelit készítesz, ezt a banános fogást dobd össze, ami a legfinomabb egy kevés ananászsziruppal elkevert natúr sajtkrémmel a tetején. Nem valami szép, mégis tökéletes brunchfogás lesz a végeredmény.
Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.
Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.
A crumble egy jól ismert angol édesség, ami méltán lett világhírű, mert gyors, egyszerű és sokféleképpen variálható. A sütemény lényege ugyanis annyi, hogy alul csupa gyümölcs, a tetejére pedig ropogós, morzsolt tészta kerül. Nálunk almával készült, így tökéletes alternatíva, ha épp almás pitét ennél.
Nem az a kérdés, hogy hogy van magyarul a Cien años de soledad, hanem, hogy milyen nyelven írták. Kvízünkből ez is kiderül.
Vajon hová tűnt a világ legismertebb arcának szemöldöke, és ki lovasította meg?
Nem is olyan lehetetlen jókat enni alacsony kalóriatartalom mellett.
A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.
Akár utazáshoz, gyors tízóraiként is bevethetők ezek a házi kekszek, amik még jobbak, ha valamilyen egészséges édesítővel dobod fel őket. Ha ebben a változatban megunod, citromos-levendulás ízben is dobd össze.
Ha egy kevés máklikőr is akad otthon, abból is adj egy keveset ehhez a klassz, meggyes desszerthez, ami semmit sem veszít az élvezeti értékéből akkor sem, ha fagyasztott gyümölcsökből készül.
Egyszerű sütit hoztunk, ami sokkal jobban illeszkedik a diétádba, mint a krémes, habos szeletek. Citromos, lime-os és narancsos változatban is finom, ha pedig extra fűszereket keresel hozzá, a fahéj, a tárkony és a szerecsendió is remekül illik bele.
A magyar alkotópáros új filmjéről, a Pieces of a Womanről és A régi város című drámáról.
Mutatjuk, hogy lesz a kedvenceidben kevesebb kalória.
A viktoriánus kor előtt boldog-boldogtalan egy ágyban feküdt.
Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.
Még fenszibb változatban egy-egy kis adag sós-mézes mandulával szórd meg a tetejét ezeknek a klassz, gyors pohárkrémeknek, amikben a gyümölcsöt tavasszal eperrel, nyáron sárgadinnyével is helyettesítheted.
Akár egy reggeli bruch része is lehet ez az elegáns reggeli saláta, ami tökéletes hétvégére, amikor egy kicsit több időd van összedobni reggelire valami igazán különlegeset.
Ha épp nincs időd reggelizni, mégsem hagynád ki a nap első étkezését, készítsd el előre ezeket a falatokat, és tárazz be belőlük a fagyasztóban.
Az egész nem arról szól, tudsz-e majd lájkokat gyűjteni a fotóiddal, hanem arról, hogy az ételeket szívesebben fogyasztjuk el akkor, ha jól néznek ki.
Avokádóval és egy kevés tejföllel készül ez az alacsony glikémiás indexű reggeli, ami mellé elég egy pita vagy néhány falat tortillacsipsz.
Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.
Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.
A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.
Mi van akkor, ha a bűnöző és a törvény embere közt szerelem lobban?
Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.
Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.
Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.
Imádjuk együtt az édes és sós ízeket, még jobb, ha az egész egy percek alatt elkészíthető, gyors kuszkuszos vacsoraként kerül az asztalra. Feta helyett kecskesajtot, friss vagy konzervbarack helyett akár aszalt változatot is választhatsz.
Ha én azt mondom, hogy Raszkolnyikov, te azt feleled, hogy...?
A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime is jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.
Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.
A gránátalma és a kukorica sokkal jobb páros, mint gondolnád, és ha úgy érzed, nem elég mellé az alaplében puhult kuszkusz, egy adag mentával és tonhallal tedd még izgalmasabbá.
Csak egy gyors zöldségragu, egy nagy bögre kuszkusz és izgalmas, szarvasgombás olaj, és nem egészen fél óra alatt készíthetsz gyors, életmódváltó vacsorát. Ha húst is sütnél mellé, egy-egy adag rozmaringos-fokhagymás báránysült lesz a legtökéletesebb választás.
A Netflix igazán sok jó filmmel lep meg minket idén.
Maurice Hamonneau története bizonyítja, hogy egy jó könyv emberéletet menthet.
Vannak rémes konyhai helyzetek a kibonthatatlan befőttektől az épp tegnap lejárt alapanyagokig. Ilyen a kemény vaj is – de erre itt a megoldás.
Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.
A dió és a sajt kombinációja jóllaktat, de ha ez még nem lenne elég, egy kevés sült bacont is szórunk a tetejére. Nekünk ez a tökéletes munkahelyi ebéd, ami reggel is percek alatt összedobható, a helyszínen már csak néhány pirítóskockát kell hozzákeverned.
A tárkony és a citrom a domináns fűszerei ennek a salátának, amitől tökéletes kísérője lesz ez a fogás a legegyszerűbb grillezett halszeletnek is.
Egy kevés narancsszörppel készült a mellé kínált majonézes öntet, így izgalmas és gyors vacsorát dobhatsz össze alig fél óra alatt. Egy nagy szelet pirított kaláccsal érdemes tálalnod.
Növényi alapú fogásokkal kalóriákat spórolhatsz, vitaminokhoz juthatsz, és még az is megeshet, hogy mindezért nem kell nyers zöldségeket rágcsálnod.
Az nyert, amelyik nem félt egy szokatlan alapanyagot is a tésztához adni.
Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.
A majonézes öntetet egy kevés téli fűszerrel dobtuk fel, és ha kipróbálod, látni fogod, hogy a mézeskalács-hangulat nemcsak a süteményeknek áll jó.
Imádjuk a panzanellát, nem is szégyelljük, már csak az utána elfogyasztott, szintén olasz hangulatú vödörnyi tiramisuról kell leszokni ahhoz, hogy az újévi életmódváltás tökéletes legyen.
Akár köret is lehet belőle, de ha nem vágysz túlságosan nehéz vacsorára, ezt érdemes összedobnod egy nagy adag koktélparadicsommal és rukkolával.
Friss zöldségekkel saláta lesz belőle, azok nélkül egyszerű köret, ami vörös húsok és szárnyasok mellett is finom lesz. Egy kis méz és só remekül kihozza a sült zöldségek ízét, és ha olajspray-vel adod hozzá a zsiradékot, a kalóriákkal is spórolhatsz.
Ha nem köretnek szánod, egy nagy bögre főtt csicseriborsóval dobd fel ezt a finomságot, amiben a friss, savanykás narancs mellett tökéletes a sós halloumi sajt és a még ropogósra párolt zöldségfalatok.
Töltsd néhány házi tortillalap közepébe, vagy tálald párolt rizs tetején, mindenképpen finom és egészséges ez a zöldségragu, amit akár olaszos, paradicsomos változatban egy nagy adag sajttal is kipróbálhatsz.
Ezerféleképpen variálható a hummusz, akár füstös-csípős változatban, akár céklás-borsos vagy szerecsendiós-fahéjas hangulatban is összedobhatod. Egy jó pita és zöldségfalatok mellett tökéletes snack, de akár vendégváróként is megállja a helyét egy nagy adag házi változat.
Neked volt már Stendhal-szindrómád? Ha jártál már múzeumban, és értékeled a művészetet, előfordulhat.
Egy kevés tejföl és lime ad mexikói hangulatot ennek az egyszerű, növényi alapú fogásnak, amiben az édesburgonyát akár főtt fehérbabbal is helyettesítheted.
Avokádó, fehérbab és egy adag jó fűszeres rizs teszi tökéletessé ezt a fogást, amit mi jó köményesen, fokhagymásan és csípős változatban szeretünk a legjobban. Akár néhány hámozott, balzsamecettel meglocsolt paradicsomszelet is remekül illik hozzá.
Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.