Elválni sokkal nehezebbnek bizonyult, mint egymásra találni és összeházasodni.
Egy kapcsolatban már az elején is lehetnek olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy talán jobb lenne lépni, mielőtt súlyosbodnak a problémák.
Elsőre furcsának tűnik, de nagyon is megéri a sajtos makaróni szószába egy kevés édeskés sütőtököt keverni. Ha végül egy kis zsályás vajjal és parmezánnal is meglocsolod, ez az egyszerű fogás is szuper elegáns lesz.
Egy jó gazdag hamburger bármikor jöhet, és még nyugodtabbak vagyunk, ha egy igazán egészséges zöldségpogácsa helyettesíti a húst, ahogy ebben a receptben is.
Nemcsak finom és izgalmas ez a fogás, de mivel halból készül, pillanatok alatt megfő, így tökéletes hétköznapokra, egyáltalán nem hétköznapi vacsoraként is.
A fordított almatortának izgalmas őszi változata ez a tökös finomság, ami kizárólag zöldséges, de almás-tökös változatban is nagyon finom.
Tersánszky a Dunába akarta ölni magát, de ugrás közben meggondolta magát.
Még egy ötlet, ha valami pofonegyszerű vacsorát szeretnél: csak fűszerezd külön és pakold egymás mellé ezt a remek triót, és ha van otthon dió és szarvasgombaolaj, azokból is adj neki. Egy frissen készült rozspirítós mellett gyors és egészséges vacsora lesz belőle.
Nem állítanánk, hogy a rizs unalmas köret (de), ám annyi biztos, hogy tökéletesen alkalmas szinte bármilyen ízesítésre és fűszerezésre, mert nem fogja elnyomni a vele elkevert zöldségek és fűszerek ízét.
Mustár, tejszín, jós sok bors és annyi zöldség, amennyit otthon találsz – ezek után már le is ülhetsz egy jó könyv mellé, mert az előkészítésen kívül nem sok munkád lesz ezzel a fogással.
Ez a klassz, egészséges leves nemcsak finom, de a vércukorszintedet sem emeli meg túlságosan. Ha friss bazsalikomot és oregánót is szórsz a tetejére, olasz hangulatú fogást kapsz, ami tökéletes akkor, ha a pizza ízeit idéznéd fel egy kicsit egészségesebb formában.
Vajon a költő vagy a szerkesztőség áll az idézet mögött? Neked sikerül rájönnöd?
Nyilván emellett olyan szokásaik vannak, amelyek ellensúlyozzák a sok bevitt szénhidrátot. Mutatunk 5 ilyet.
A pálmaolajat több ezer termékben használják, és a bolygón a legszélesebb körben felhasznált növényi olaj. Vajon miért jóval olcsóbb a többinél?
Eric Johnson azelőtt sosem látta a költőt, mégis tudta, hogy összetartoznak.
A tojással alapvetően persze semmi baj, de ha valaki nem eheti, akkor másképp kell elérnie a fehérjedús reggelit.
Jöhet néhány, az eddigieknél izgalmasabb recept?
Irodalomtörténeti sétánkon Móricz, Petőfi és Ady szerelmei nyomába eredtünk.
Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.
Így is készülhet babos-húsos fogás: egy kicsit olaszos, egy kicsit mexikói hangulatú lesz a végeredmény, amit rizzsel, szendvicsbe töltve, de akár egy szelet friss kenyérrel is tálalhatsz.
Kis adagokban előételként, egyben sütve könnyű vacsoraként tálalhatod ezt az egyszerű pitét, amihez jól illik egy füstös paprikás szósz, de egy aszalt gyümölcsös erdeigomba-ragu is.
Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal.
Az tuti, hogy Star Wars.
Ne kattints, ha a hagyományos ízeket és a megszokott kombinációkat szereted!
Sorozatunkban az ország különböző pontjain jellemző kifejezéseket vesszük sorba.
Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.
Most akkor vagy eszünk édességet, vagy nem, és ha már úgy döntöttünk, hogy igen, ne múljon azon a néhány kanál tejszínhabon és a csokiönteten. Itt a körte szezonja, ha sütikben nem vagy éppen a legrutinosabb, ezt a pofonegyszerű tejespitét akkor is nagyon könnyen összedobod majd.
Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.
Nemcsak arra jó, hogy a legegyszerűbb csirke-rizs vagy saláta- grillsajt párost feldobja, de akkor is remek, ha épp vendégek jönnek, és már csak egy hidegtálra van idő. A sajtok, sonkák, kekszek és csonthéjasok között remek lesz ez a fura mártogatós, ami mindegyik falatot izgalmasabbá teszi.
A távoli vadnyugatra repülünk.
Könnyű egy friss házi tésztával vagy egy erdei gombás rizottóval egy mindenki által kedvelt finomságot készíteni, haladóknak pedig itt ez az egészséges köret, ami a méztől és a klassz fűszerezéstől nemcsak egészséges, de nagyon is élvezhető fogás lesz.
A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.
Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.
Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.
Ne paktálj le az ördöggel!
Édes, növényi tejes-mézes ital is készíthető vele, ahogy a hummuszban, főzelékekben is elfér belőle egy-egy kanállal.
Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.
Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.
A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.
Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.
Kitalálod, hogy Arany vagy a szerkesztőség tagjai írták a versrészleteket?
A tealeveleket a betakarítás előtt letakarják, árnyékban nevelik, így a klorofill- és aminosav-tartalmuk magasabb lesz. De miért jó ez nekünk?
Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.
A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.
Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.
A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.
Kőnig tanár úr nem csak a regényben létezett.
Vajon mit esznek az igazán profik akkor, amikor éppen nem is akarnak enni semmi különlegeset?
Ezekkel pillanatok alatt elkészülsz.
Újlipótváros épületei tragikus sorsokról mesélnek.
Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.
Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.
Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.
Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.
Egy nagy birodalom az utolsókat rúgja.
A bornak két nagy ellensége van: a szélsőséges hőmérséklet és az erős fény. Na és még néhány dolog...
Ilyenkor is add meg a módját!
Na meg az is, hogy főzni tudsz-e, legalábbis elméletben.