Semmi baj nincs egy jó almás pitével, de most másfajta, annál izgalmasabb almás recepteket mutatunk.
Vajon mikor fognak találkozni?
Íme a süti, amit úgy variálsz, ahogy szeretnél: ha akarod, simán, reggelire, vagy a délutáni kávéd mellett eszed, de vajas-mézes változatban, kókuszkrémmel és gyümölcsökkel is finom. Ha te is vettél egy doboz matchát, és szeretnéd minél több fogásban kipróbálni, kanalazz a tésztájába egy keveset, így még izgalmasabb lesz a sütid.
Nincs is jobb hétvégén, mint egy adag húsleves, míg hétköznap talán a krémlevesek praktikusabbak. Ha pedig épp egyikhez sincs kedved, ezt az afrikai hangulatú finomságot próbáld ki!
Íme a recept, ami kezdőként is elronthatatlan, ráadásul ha nem vagy épp a csirkemell rajongója, simán készítheted combokból, vagy akár más szárnyasokból is. Mellé köretnek egy kevés tejszínnel és kéksajttal puhult póréhagymát és fehérrépát érdemes készítened.
Szuper fogás akkor is, ha délről maradt egy kevés főtt spagettitészta. A tonhallal és kapribogyóval tele lesz gazdag aromákkal, a mascarpone és a sajt kicsit krémesebbé teszi, a sok egészséges friss zöldség pedig segít az esti vitaminpótlásban.
Van olyan, hogy nincs az embernek kedve túl sokat és hosszú ideig főzni. Ha beéred egy gyors, mikrós fogással, ezeket a recepteket próbáld ki!
Étkezésre mindenképpen, de az ízén kívül számos egyéb érv is akad mellette.
Rím, ritmus és mondanivaló ritkán áll össze harmonikus egésszé.
Nem túl költséges, de annál izgalmasabb ez a fogás, ami a csirke-rizs kombináció egyik afrikai változata. Néhány új fűszer, és máris kevésbé magyaros, sokkal inkább afrikai hangulatú lesz az ebéded.
A csirkében és a spagettiben az a közös, hogy nehéz velük mellényúlni. Mellettük egy nagy adag ricottától, citromtól és olvadt sajttól lesz ez a fogás igazán új. Ha tökéletes végeredményt szeretnél, frissen törj a tetejére egy nagy adag zöld borsot.
Ha marad a darált húsból, szuper fasírt vagy köfte lehet belőle másnap, de egy kisebb jénaiban remek muszaka és lasagne dobható össze a maradékból. Érdemes akkor is gondolkodnod benne, ha egy személyre főzöl, mert egy millióféleképpen variálható alapanyag, ami akár a fagyasztást is jól bírja.
Ha felnőtteknek készül, akkor egy kevés szilvapálinka vagy mandulalikőr is feldobhatja a gyümölcsöket, minden más esetben inkább dupla adag tejszínhabbal kenyerezd le a desszert fogyasztóit.
Van itt néhány finomság, ami sokszor a kukában végzi, pedig az asztalon is remek helye lenne.
A csirkehúsnál tényleg nem sok jobban variálható állati eredetű alapanyag van, és ha te is szereted néha változatosabban készíteni, felejtsd el ma a rántott és grillezett változatot, dobd össze ezt a különlegeset, és tálald grillezett, csilis gyümölcsökkel.
Ma már egyre gyakoribb, hogy az üzletekben főzőbanánnal találkozunk, amiről még sokszor azt is nehéz megállapítani, hogy vajon elég érett-e, hát még milyen nehéz eldönteni, hogy vajon mit készítsen belőle az ember. Ha beszereztél egyet, de még nem tudod, hogyan használd fel, mutatunk egy gyors egytálételt, ami mellett érdemes kipróbálnod.
Ha van otthon egy zacskó tápióka, akkor érdemes néha pudingot is készítened belőle. Szuper reggeli lesz belőle, ami sokáig eltelít.
A fokhagyma mindjárt nem annyira erős aromájú, de továbbra is nagyon egészséges akkor, ha megsütöd, mielőtt a tésztához kevernéd. Egy kevés mascarpone és tejszín tökéletesen krémessé teszi, egy adag grana padanótól pedig még különlegesebb lesz ez a vega fogás. Ha húsevőknek készül, egy-két grillezett, citromos halszelettel tálald.
Nem nagy energiabefektetéssel jár egy kevés vajban megpuhítani 2 felkockázott almát, sem a tejszínt felverni, mégis klasszisokkal finomabb lesz az enyhén édes, fahéjas bundás kenyér, ha nem sajnálod az időt rá.
Feladványunkkal 2001. szeptember 11-re emlékezünk.
Képeken a Júliai-Alpok és a Soča völgye.
Vajon kedvenc kacsasültünk jöhet nyakló nélkül, vagy érdemesebb az ünnepnapokra tartogatni?
Ez a szuper spagetti egészen zöld lesz, mire elkészül, nem is nagyon érdemes megbontani az egységet, maximum egy kevés parmezánnal és koktélparadicsommal a tetején.
Ha nincs kedved sütni, de van kedved desszertet enni, akkor jönnek pohárkrémek, és segítenek a helyzeten. Ez még klasszabb, őszi édesség lesz, ha egy kevés fahéjas-tejszínes sütőtökpürével gazdagítod.
Pillanatok alatt kész, egy főre sem nehéz összedobni, és tökéletes akkor, ha úgy döntöttél, hogy az egyedül elköltött vacsorának is megadod a módját. Ha marad valamennyi hal a hűtőben, másnap egy egzotikus, kókusztejes levesben tökéletes helye lesz.
A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.
A jelenet nem úgy sült el, ahogyan szerette volna.
Bánj vele a lehető legjobban, és meg fogja hálálni.
Nem csak a bolognai és a sajtos-tejfölös változatot érdemes elkészítened, ez a klassz fehérpenészes sajttal készült spagetti szuper aszalt és friss gyümölcsökkel is. Jó sok bors és egy kevés zsálya – más nem is kell a tökéletes végeredményhez.
Ha egy egzotikus, de nagyon egyszerűen elkészíthető levesben gondolkodsz, dobj össze egy kókusztejes változatot, amihez tökéletesen illik egy szelet hal lime-mal és ananászos rizzsel.
Ha nem akarod egyből befalni, akkor akár adagonként le is fagyaszthatod ezt az édességet, hogy aztán legalább két hétig minden délutánra jusson belőle egy szeletke a tejeskávé mellé.
Nálunk egy kevéske füstös csilipaszta is került a hideg tejfölbe, amit a burgonyák tetejére kanalaztunk végül. Ha bírod a csípőset, ebbe a fogásba bőven fér belőle, ha nem, akkor csak hagyd, hogy egy nagy adag a kedvenc sajtodból ráolvadjon a forró krumplira, és tálald az egészet hideg guacamoléval megpakolva.
Tudtad, hogy Victor Hugo tehetséges festő is volt?
Ezt a problémát elsősorban elkerülni érdemes, de orvosolni sem lehetetlen.
Dr. Czingel Szilvia kulturális antropológussal most megjelent nőtörténeti könyvéről beszélgettünk.
Vajon meg tud téveszteni egy csapat Ady Endrévé lényegült újságíró?
Érdemes néha grillezni belőle egy adagot, mert minden életkorban hasznos.
Nem kell a fél családi vagyont elköltened egy különleges vacsorához, elég egy-két olyan aromás hozzávaló, amiből nem kell csak egy mini adag.
Költségkímélő és igazán finom ételeket készíthetünk kenyérmaradékból, és ráadásul adunk a zero waste-nek is.
Ki gondolta volna, hogy ennyire egészséges?
A tápiókából klassz tápláló puding készülhet, ráadásul van még friss málna a kertekben, amivel a végén jól meg is pakolhatod a tetejét. Ha reggelire szánod, egy kevés kakaó- és kávépor is elfér benne.
Szokatlan kombinációk örömteli zűrzavara keletkezik a tányéron, ez nem is vitás, de ha megkóstolod, kiderül, hogy a sós kolbászok mellé tökéletes a savanykás-roppanós körte és az édes-balzsamecetes szósz. Abbahagyhatatlan.
A sajtos tészta nem csak amerikai változatban finom, jól meglocsolva tejföllel is adja, ahogy ebben a kissé kifinomultabb, diós, aszalt szilvás változatban is. Ez a recept ráadásul mikrós – éppen jól jön akkor, amikor másnak nem főzöl, és a legszívesebben elcsalnád a munka nagyját.
Kedvenceink azok a fogások, amik egy diétás napon főételként, hedonista időszakban köretként is bevethetők. Ezek egyike ez a klassz, kuszkuszos fogás, ami tökéletes maradékmentő kaja arra az esetre is, ha maradt ebédről néhány szelet sült hús vagy hal.
Minden meghal egyszer, még a csillagok is kihunynak.
A legegyszerűbb, ha napon megaszalod, és karácsonykor desszertekbe, húsok mellé tálalt gyümölcsös ragukba kevered, de van más ötletünk is!
Több recept tesztelése után jött ki az eredmény – és a győztes recepthez még csoki sem kell.
Az „ejmiakő”-ről mindenki tudja, hogy az az Anyám tyúkja. De mi van, ha nem a legismertebb verssort kapod? Akkor is felismered a verset?
Ha már éppen terem, ne feledkezzünk meg a körtéről, amely frissen is nagyon finom, de ha egy sütiben kap helyet, visszafogott, kissé édes ízével klasszul feldobja a desszerteket. Mi egy kis presszókávét is adtunk a tésztához, ahogy általában minden csokis édességhez. Ettől az íze sokkal gazdagabb és izgalmasabb.
Az igazi persze a klasszikus bundás kenyér, ám ha annál sürgősebb a helyzet, és beéred egy bögrényi adaggal, készítsd el a mikrós verziót, ami édes és sós változatban, ráadásul kaláccsal is működik.
Desszertként és hétvégi napindítóként is tökéletes ez a guba, ami percek alatt elkészül, és már nem is kell más hozzá, csak egy hosszú kávé vagy egy matcha latte. Majd az ebéden megspóroljuk azt a néhány millió kalóriát, amit elfogyasztunk ezzel az abbahagyhatatlan változattal.
Van egy-két trükk, amivel több és szebb virágot hoznak.
Ha már Vilmos herceg felesége szereti, csak kipróbálhatjuk mi is ezt a ragacsos édességet, ami még finomabb akkor, ha a szezonban néhány kocka savanykás körte is felbukkan az édes süteményfalatok között.
Mi úgy vagyunk vele, hogy az ember így a nyár végét megünneplendő csak elfogyaszthat már egy adag csokis sütit úgy, hogy a munkát igyekszik minél jobban megúszni. Nem is kell nagyon igyekezni, ennél a sütinél a mikró végzi el a munka nagy részét.
Nehéz úgy megszeretni az egyébként szuperegészséges kelbimbót, ha az ember sós vízben főtt langyos változatot kénytelen enni valami mellé. De mennyivel könnyebb rajongani érte egy ilyen csirkés-fűszeres egytálételben, ahol csak az aromás-sós alapot adja az édeskés almaszeletek és a sült csirke mellé!
Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.