Így frissítsd fel a szőnyeged egy óra alatt

Mutatunk egy pofonegyszerű módszert, amivel különösebb erőfeszítések nélkül érhetsz célba.

Ha szeretnéd, hogy kedvenc szőnyeged visszakapja régi fényét, nem feltétlenül kell hozzá gőztisztítót vagy drága tisztítószereket szerezned. A CNET által bemutatott házi praktika mindössze két olcsó, szinte minden háztartásban megtalálható tárgyat és egyórányi időbefektetést igényel.

Tisztítsd meg borotvakrémmel

Igen, jól értetted, borotvakrémmel (ami nem összetévesztendő a borotvagéllel!). Ez ugyanis kitűnő fegyvernek számít a szőnyeget elcsúfító foltok ellen. A teendőd csupán annyi, hogy felviszel némi krémet az ominózus területre, majd fél óra múlva letörlöd róla egy tiszta ruhával. Ezzel a módszerrel hatékonyan bánhatsz el a legtöbb folttal, beleérve a zsíros pacákat is.

Még valami! Mielőtt még nagyobb felületen próbálkoznál, teszteld a krémet egy kisebb, félreeső részén, hogy megbizonyosodhass róla, nem színezi el a szőnyeget.

Mielőtt porszívózni kezdenél, szórd be a szőnyeget szódabikarbónával
Mielőtt porszívózni kezdenél, szórd be a szőnyeget szódabikarbónávalLittleBee80 / Getty Images Hungary

Frissítsd fel szódabikarbónával

A következő lépésben szórd meg alaposan a szőnyeget szódabikarbónával. Az útmutató szerint az alaposan itt azt jelenti, hogy egy 3*3 méteres felülethez körülbelül egy doboznyi fog kelleni. A szódabikarbónát legalább 10 percen át hagyd rajta, majd egyszerűen porszívózd fel. Hogy ennek mi értelme? Egyrészt az, hogy megszünteti a kellemetlen szagokat, másrészt pedig az, hogy összegyűjti a szennyeződéseket, így jelentősen megkönnyíti azok eltávolítását.

Szüntesd meg az állati szagokat is

Ha orrfacsaró szag marad a házi kedvenceid után, amit sehogy sem tudsz eltüntetni, alkalmazd a következő házi praktikát. Keverj össze fél liter meleg vizet 10 csepp borsmentás illóolajjal (vagy két evőkanál borsmentakivonattal), majd spricceld be vele a szagos részt, végül hagyd megszáradni. Volt szag, nincs szag!

A szőnyeg szőrtelenítéséről itt írtunk részletesebben:

Oszd meg másokkal is!
Mustra