7 tipp, amivel egy apró előszobát is sokkal barátságosabbá tehetsz

Ugyan az előszoba a lakás jelentéktelennek tűnő része, az otthonodnak ez az a része, amit a vendégeid először meglátnak, amikor belépnek, itt kell elférnie a cipőidnek, a kabátodnak, ahogy az sem árt, ha a kulcsodat úgy tudod tárolni, hogy ne kelljen percekig keresned, mielőtt reggel útnak indulnál. Éppen ezért elég bosszantó tud lenni, ha minimális tér áll a rendelkezésedre.

z Apartment Therapy hét tippel próbál meg segíteni azoknak, akiknek nem adatott meg a nagy előszoba. Egyszerű trükkökkel néhány lépésben praktikus, kényelmes és hívogató térré alakíthatod.

1. Alakíts ki előszobát egy kis szekrénnyel

Előfordulhat, hogy a lakásodban nincs külön helyiség az előszobának. Ebben az esetben egy odaillő szekrénnyel kialakíthatsz magadnak a célra megfelelő zugot. Jól jöhet egy kisebb cipőtartó vagy asztalka, amit használhatsz tárolásra, kidekorálhatod fényképekkel vagy növényekkel.

2. Polcra gondoltál már?

Egy másik egyszerű módja annak, hogy előszobát alakíts ki, ha egy kampókkal ellátott polcot fúrsz a falra. Itt felakaszthatod a táskádat és a dzsekidet, és ha még egy tükör is felkerül a falra, a helyiség nagyobbnak fog hatni.

3. Emeld ki az unalomból

Az előszobának szentelt területet egy kis furfanggal elkülönítheted. Tedd izgalmasabbá a hozzá tartozó falfelületet egy színes tapétával vagy kreatív megoldásokkal. A Modern Sanctuary átlós falécekkel és a fehér környezetétől elütő, fekete festékkel oldotta meg a trükköt.

4. Vess be egy széket

Ha a hely nagysága lehetővé teszi, helyezz el egy széket az előszobában, ahol könnyebben le és fel tudod venni a cipődet. Fölé kerülhet a polc és a tükör, alá pedig egy stílusos szőnyeg, hogy külön helyiségként érzékeld a rendelkezésedre álló teret.

5. Állj át a sötét oldalra

Általában úgy hisszük, hogy a sötét színek használatától a teret még kisebbnek érezzük, pedig ha jól használjuk, akár a segítségünkre is lehet. A fekete és a fehér kontrasztjával elérhetjük, hogy az apró előszobánk nagyobbnak tűnjön.

6. Lapítsd a falhoz

Lehetséges, hogy nincs elég tered ahhoz, hogy kisasztalt, széket vagy akár polcot helyezz el az előszobádban. Ebben az esetben a legjobb barátod a lapos tároló lesz. Ha pedig nem rettensz meg a feladattól, akár a falba is építhetsz tárolót.

7. Rendezd be fogassal

Egy padrésszel ellátott fogas pedig akár minden problémádra megoldást nyújthat. Felakaszthatod rá a kabátodat és a táskádat, leülhetsz, amíg a cipőfűződdel bajlódsz, és a lábbelijeidnek is akad benne hely – mindez kis helyen

Oszd meg másokkal is!
Mustra