Csináld magad: tanulj, alkoss, teremts meghitt otthont!

Sajátítsd el a szövés technikáját, ismerkedj a kárpitozás alapjaival, újítsd fel egy régi bútorodat vagy készítsd el a saját, hangulatos fényforrásodat az otthonodba!

Itt az ősz, és mi ismét elhoztuk neked a kedvenc workshopjainkat, ezúttal a lakberendezés jegyében. A foglalkozásokon olyan hasznos technikákat tanulhatsz meg, amelyeket a későbbiekben is kamatoztathatsz, ráadásul egy saját készítésű tárggyal térhetsz haza, ami garantáltan a lakásod éke lesz majd.

Szövés intenzív alaptanfolyam

Egyre inkább divatba jönnek a kézműves technikák, megtanultuk értékelni az egyedit, a szívből készült tárgyakat. A Textil suli intenzív szövés tanfolyamot tart egy hétvégébe sűrítve azoknak, akik szeretnék elsajátítani az alapokat. Semmilyen előzetes tudás nem szükséges ahhoz, hogy részt vegyél a foglalkozáson, az alapoktól ismerkedhetsz meg a szövőkerettel és a technikákkal.

Időpont: Szeptember 29., 10:00-18:00 (egy 1 órás ebédszünettel együtt)

Helyszín: Textil suli: 1052 Budapest, Kristóf tér

Ár: 16.000 forint

Az esemény Facebook-odalát itt találod.

Kárpitos workshop és ottomán készítés

A lakberendezés terén nincs is annál menőbb, mint hogy te készíted el a saját bútorodat. A Manohuis most erre ad lehetőséget, ugyanis a kárpitos workshopjukon megalkothatod a saját ottománod, vagyis a török eredetű, háttámla nélküli, kárpitozott ülőbútorod, ami a gardróbod, előszobád vagy nagyszobád egyedi kiegészítője lehet. Mellette megtanulhatod a kárpitozás alapjait és a mélytűzés technikáját. Előzetes tudásra itt sem lesz szükség, a helyszínen minden segítséget megkapsz.

Időpont: Október 13., 10:00-17:00

Helyszín: Az Asztalom: 2100 Gödöllő, Szilhát utca 40.

Ár: 30.000 forint

Az esemény Facebook-odalát itt találod.

Kisbútorfestő workshop

Van olyan bútorod, amit meguntál? Régi és kopott, de még mindig kötődsz hozzá? Szegeden, a Kisvacak Kreatív Műhelyben most újjávarázsolhatod. A workshopon megtanulsz egy színt megkoptatni, két színt összekoptatni, stencilezni és waxszal antikolni. Vidd magaddal a bútorodat is, ott, a helyszínen átfestheted Annie Solan krétafestékkel, miután kipróbáltad magad a próbatáblán.

Időpont: November 17., 9:00-17:00

Helyszín: Kisvacak Kreatív Műhely: 6726 Szeged, Kálvária tér 28.

Ár: 16.900 forint

Az esemény Facebook-odalát itt találod.

Kerámiafestés török motívumokkal

Ha láttál már török kerámiát, biztosan te is egyetértesz, hogy kivételesen gazdagon és szépen díszítették őket. A Made By You foglalkozásán, amellett, hogy megfestheted a saját, Törökország ihlette motívumaidat, a kultúra mintavilágát is megismerheted. Két csomag közül választhatsz, festhetsz kisebb vagy nagyobb kerámiát.

Időpont: Szeptember 24., 17:00-20:00

Helyszín: Made By You: 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11.

Ár: Kis csomag: 6690 forint, nagy csomag: 9690 forint

Az esemény Facebook-odalát itt találod.

Lámpakészítő workshop

A Harry Potter rajongóinak biztosan nem kell elmagyarázni, hogy mit is jelent a Lumos Maxima workshop. A varázsigével fényt lehet gyújtani, a hasonló névre keresztelt foglalkozáson pedig lámpát lehet készíteni. Négy alapforma közül választhatsz, amit otthon aztán vagy a falra vagy az asztalra tehetsz. Az elkészült lámpát lefestheted, lazúrozhatod vagy antikolhatod.

Időpont: Október 7., 10:00-17:00

Helyszín: Technika #1: 1033 Budapest, Főtér 1.

Ár: 18.000 forint fejenként, de ha ketten érkeztek a második fő részvételi díja 10.000 forint.

Az esemény Facebook odalát itt találod.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek