A leggyakoribb lakberendezési hibák, amit egy újonc elkövethet

Bármilyen izgalmasan hangzik, inkább kerüld el, hogy akadálypályává változzon a lakás.

A My Domaine összegyűjtötte, melyek azok a lakberendezéssel kapcsolatos hibák, amelyeket tulajdonképpen kifejezetten könnyű lenne kiküszöbölni, instrukciók hiányában azonban mégis gyakran elkövetnek az első lakásukat berendező, lelkes újoncok.

Ágyékmagasságban lógó képek

Unalmasnak hangzik, de még mindig a szemmagasságban, azon belül is egy átlagember szemmagasságában érdemes kiakasztani a festményeket/fotókat a falra. Legalábbis a képek többségét: ha van egy kedvenc ülő/fekvőhelyed, kivételt tehetsz azért és máshova is helyezhetsz képeket, maximum furcsállják majd egy kicsit az elrendezést a vendégek.

shutterstock 239332921

Lefejelt lámpák

Hangulatos persze egy alacsonyan lógó bura, ha azonban nem egy asztal fölé lógatod a lámpád, hanem egy forgalmasabb helyen lóg majd, előbb-utóbb le fogod fejelni a meghitt hangulatot teremtő, de észszerűtlenül elhelyezett világítótesteket.

Átgondolatlan színválasztás

Praktikus és észszerű ugyan még a szőnyegek és bútorok elhelyezése előtt kifesteni a helyiségeket, érdemes ugyanakkor még a festés előtt átgondolni milyen színű bútorokat és kárpitokat fogsz majd elhelyezni abban a szobában, mielőtt végleges döntést hoznál a falak színét illetőleg.

A semmi ágán ül a szőnyeg

Még a drága és szép szőnyegek is úgy néznek ki, mint egy fürdőszobaszőnyeg, ha a szoba közepén árválkodnak. Ezen segíthet, ha egy bútordarab közelébe vagy egy bútordarab alá csúsztatod, vagy esetleg egy másik, kevésbé feltűnő színű szőnyeggel kombinálod a főszőnyeged.

shutterstock 290890640

Kipróbálatlan, hibás méretű bútorok

A gyönyörű és látványos kanapékkal és székekkel könnyen zátonyra futhatunk, ha elfelejtjük kipróbálni őket, és egy kényelmetlen, tartást egyáltalán nem biztosító ülőalkalmatosságba kell majd belemerevednünk. Emellett az amúgy minden követelményeknek megfelelő bútordarabokat, és az otthonunkat is érdemes minden esetben lemérni nehogy otthon derüljön ki, hogy a tökéletes díványt egyszerűn lehetetlen áterőltetni a bejárati ajtón.

Túl rövid a függöny

A sötétítők esetében a már-már a földet söprő hosszúságú darabokban hisznek a belsőépítészek.

Egyenbútorok

A szettekben érkező, kanapékat, foteleket és ezekhez passzoló szekrényeket is tartalmazó egyenbútorok könnyen steril és kiállítótermes hangulatot eredményezhetnek, nem árt tehát egy kicsit változatosabbá tenni a lakást. E tekintetben az is segíthet, ha stílusban is legalább egy kicsit eltérnek egymástól a bútorok: 1-2 kakukktojással elkerülheted, hogy egy műtőszerű kecóban kelljen hervadoznod.

Akadálymentesítés

Az eklektikusan elhelyezett, a nyílászárókat elbarikádozó akadályok szintén gyorsan az ember (és vendégei) idegeire mennek majd, nem árt tehát legalább az ajtókat és a folyosót szabaddá tenni és elkerülni, hogy akadálypályává változzon a lakás.

shutterstock 597946058

Üres falak

A teljesen üres és steril falak azt a látszatot keltik, hogy tulajdonképpen még be sem költöztetek. Ha ez a cél, és szeretnél minél kevesebb nyomot hagyni magad után, jó úton jársz, ellenkező esetben viszont nem ártana beszerezned egy-két képet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra