Még mindig nincs karácsonyi hangulatod? Nézz körül a Mézeskalácsvárosban!

Idén kilencedik alkalommal épült fel a budapesti Mézeskalácsváros. A magánkezdeményezésből induló projekt évről évre nagyobb társasági művészeti esemény – idén mintegy kétezer ember segítette lelkesedésével (például házépítéssel, díszítéssel, szállítással, vagy az építő családtag támogatásával), hogy felépülhessen a város a városban. Nem ért még utol a karácsonyi hangulat? Csak figyelj!

Harmadik éve viszünk mi is egy-egy kisebb házat, és bár a technikánk nem sokat fejlődött az elmúlt években, a lelkesedés nem csappant: hozzátartozik az ünnepi előkészületekhez, hogy megsütjük és beépítjük a magunkét. Vannak, akik meglepően komplex épületeket, mások szellemes megoldásokat hoznak, sokan a minél cukrosabb, annál jobb irányzatot követik, és olyanok is vannak, akik már rég nem házban gondolkodnak – sokféle ember hoz még többféle építményt. A végére a mohával körberakott, fényekkel megvilágított, porcukorszórásos város mégis hihetetlenül egységes: pont úgy jó, ahogy van.

Életkép
ÉletképRuzsovics Dorina

Kiállítás, köztéri szobor, makettgyűjtemény vagy művészeti önkéntesség? Döntsd el te! December 22-én a nagyközönség előtt is megnyitja a kapuit a nyitásig zártkörű fogadásokon épülő süticsoda, amit körbesétálni január végéig lehet. Virtuális sétánkon Keresztesi Barbara, a projekt gazdája vezet körbe bennünket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek