Ajándék, amit még biztosan nem kaptál. Soha

Összeszedtünk három olyan ígéretes, de még meg nem valósult projektet, amibe idén karácsonykor érdemes befektetni. Ajándék mindegyikből csak pár hónap múlva lesz, de akkor mindből nagyon menő. Addig pedig ott van a várakozás izgalma.

Hogy milyen a tökéletes ajándék? Ehhez a titulushoz – a kutatások szerint – számos kritériumnak kell megfelelnie egy ajándéknak, például érdemes személyre szabottnak, menőnek és meglepőnek lennie. És mi lehetne menőbb és meglepőbb, mint egy olyan dolog, ami nem is létezik? Pontosabban fizikai valójában nem létezik, a koncepció tisztára csiszoltan elérhető bárkinek. Az pedig, hogy lesz-e belőle valami, csak a közösségen múlik.

Közösségi finanszírozáson múló ajándékot venni persze rizikós, ha nem valósul meg a projekt, az olyan, mint egy mézesmadzag, amit közvetlenül orr előtt elhúzás után gyújtanak fel és taposnak össze, de ha bejön a dolog, ha megvalósul a terv, akkor egészen egyedi ajándékkal gazdagodunk. Ráadásul még ahhoz is hozzájárulunk, hogy tehetséges emberek a kreativitásukkal és a kitartásukkal érjenek el sikereket. Pont, mint a mesékben.

A lényeg, hogy a közösségi finanszírozásban ajándékot venni izgalmas ötlet, ráadásul az utolsó pillanatban, online megvalósítható. Ezen a gondolaton felbuzdulva pedig összeszedtünk két tuti és egy rizikósabb Indiegogo-projektet, amibe érdemes beszállni.

Lily, aki megtanít kínaiul

Nyelveket tudni remek dolog, de az odavezető út keserves tud lenni. A könyvek, a szótárazás, a szavak magolása, másrészt a szégyen, hogy ennyi szenvedés után még egy mondatot sem merünk kinyögni, sokszor letöri a motivációnkat. Részben erre a problémára nyújt megoldást Lily, akivel kezdők és haladók is nyugodtan cseveghetnek kínaiul, aki játékos feladatokat ad, és még a kiejtésünket is kijavítja. A cuki kinézetű interaktív minirobot fejlesztői szerint Lilyvel gyorsabb a nyelvtanulás, mint bármilyen más módszerrel. A termék láthatóan meggyőzte a közösséget, eddig a minimum kitűzött összeg 5117 százalékát érték el, és még mindig van hátra a határidőből. Ez a projekt tehát biztosan megvalósul, és 160 dollárért (45 450 forintért) bárki berendelhet egy Lilyt, aki 2019 márciusára már meg is érkezhet a háztartásba.

A ruha, amivel jobb lesz az edzés

Aktiválja a core izmokat, javítja a tartást, segít a testtudatosság fejlesztésében és a mozgáskontrollban, ráadásul a sportsérüléseket is segít megelőzni. Ezt tudja a finn fizikoterapeuta, Marika Heiskanen különlegesen kialakított ruhája, a Fasciawear. A ruha futáshoz, funkcionális tréninghez is szuper, ráadásul ránézésre is kellemes, egyszerű darab. A közösség láthatóan lelkesedik érte, 207 dolláros (58 840 forintos) ára mellett a kitűzött minimum összeg 123 százalékát már elérte a projekt. Szuperruha tehát lesz, ráadásul már februárra.

Az emberiség jövője élőben, Japánból

Milyen lesz a világ akkor, ha mindenki a városokba költözik? Milyen testközelből látni, ahogy haldoklik egy emberlakta vidék? Milyen a jéghideg tél szellemtelepülések között? Ezek nem költői kérdések, sokkal inkább Sikoku, egy japán sziget valósága, és egy alternatív jövő, amit Orosz Péter gyalog, 500 kilométeren keresztül élőben közvetít minden támogatójának. Ez egyébként – ahogy a 2019 májusára elkészülő riportkönyv is – az alap támogatói csomag része, és 45 dollárba (12 800 forint) kerül. Aki ennél többre vágyik, annak ott a „Sikoku vadonjai” hat egyéb támogatói csomagja, melyek közül a legdrágább, 5000 dolláros változatban Orosz Péter újra végigjárja az utat a támogatóval az általa megadott tetszőleges időszakban. A projekt célösszegének jelenleg a 75 százaléka jött össze, ez tehát a projektek közül a leginkább kockázatos. Viszont még jó pár nap van hátra a kampányból.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek