Karácsony külföldön? Most még jó áron le tudsz lépni az ünnepekre!

Minden évben megfogadod, hogy jövőre inkább elmentek valahova, ahelyett, hogy stresszeljetek az ünnepek alatt? Íme néhány tipp, hogy megvalósítsd!

Hányszor hangzott már el nálatok is új év első napjaiban, hogy amennyiben összeadjátok a karácsonyi ajándékok árát, a mérhetetlen mennyiségű ételre szánt pénzt, a benzin és utazás költségét, amennyiből végigjártátok a családot, és beleszámoljátok a szilveszteri buli árát is, akkor abból már elmehettetek volna valahova üdülni is? A helyzet az, hogy ilyenkor persze megugranak a szállások és a repülőjegyek árai, de még így is van néhány hely, ahova nem kerül egy vagyonba, hogy ellátogass. Azonban jó, ha sietsz, ugyanis, ahogyan telítődnek az emberek a boltokban a karácsonyi zenével, és az őrült módon vásárló embertömeggel, úgy gondolják egyre többen azt, hogy ebben bizony ők inkább idén nem vennének részt. 

Karácsonyozz máshol

December 23. és 27. között néztünk utakat, hogy azért legyen időd szétnézni a városban is, és a szenteste már ne otthon érjen. A maximum árat fejenként 35 ezerre lőttük be, ezt oda-vissza kell érteni, csomagok és elsőbbségi beszállás nélkül. A keresések alapján 20 ezer forintért Varsóba mehetsz, igaz 27-én kissé korán kell kelned. 24 ezer forintért Brüsszelben ihatsz forralt sört a karácsonyi vásáron, 26 ezer forintért pedig Prágába mehetsz. Igaz, ezt akár autóval is megoldhatod, ahogy Bécs, Pozsony vagy Zágráb sincs túlságosan messze autóval. 31 ezer forintért Berlin és Basel között vacillálhatsz, és majdnem 33 ezer forintért észszerű választás lehet London, East Midlands (Kelet-Közép-Anglia) vagy Bristol is, főleg, ha van olyan ismerősöd, aki kint él, és hazajön karácsonyra, a lakását pedig szívesen kölcsönadja erre az időszakra. Szintén ennyiéért mehetsz Barcelonába, ha nem fehér, esetleg szürke karácsonyra, hanem inkább tengerparton sétálgatósra vágysz. Ha a debreceni indulás is belefér, vagy akár még jobb is, akkor 13 ezer forintért Basel, 17 ezer forintért pedig Doncaster is lehet úti cél, aki pedig az ország nyugati végében él, annak érdemes bécsi indulással is szétnézni az ajánlatok között. 

Karácsonykor és szilveszterre is jó választás lehet Berlin
Karácsonykor és szilveszterre is jó választás lehet BerlinShutterstock

Szilveszteri buli városnézéssel

December 30. és január 2. között néztünk akciós repülőjegyeket, hogy egy kicsit még akklimatizálódni tudj a környezethez, illetve hogy ne 1-jén menj a buliból egyenesen a reptérre, hanem legyen időd kipihenni a fáradalmakat és az előző esti bulit. Milánóba 25 ezer forint környékén van most még repülőjegy, Isztambulba pedig 30 ezer forintból juthatsz el, ha tenger mellett szeretnél koccintani újévkor. Ha inkább buliról bulira járnál, akkor jó választás lehet belevetni magad a berlini éjszakába és a bulik tönkelegébe 32 ezer forintért, 33 ezer forint körül pedig Varsóba látogathatsz. 

Aki nem riad vissza attól, hogy ne közvetlen járattal menjen, hanem átszállással, az ellátogathat Ankarába, bár ha már választani kellene, akkor mi inkább mégis azt mondanánk, hogy maradj Isztambulnál. Ha viszont török teára igen, de világvárosi forgatagra nem vágysz, akkor 34 ezer forintért vár Konya vagy Denizli. Ha pedig igazi hidegre és rövid nappalokra vágysz, akkor irány Stockholm, 35 ezer forint körüli áron van most még repülőjegy. 

Isztambulba mindenképpen érdemes ellátogatni, szilveszterre is jó választás lehet
Isztambulba mindenképpen érdemes ellátogatni, szilveszterre is jó választás lehetShutterstock

Ajándékozz utazást!

Ha pedig nem tudod, hogy mit vegyél karácsonyra, vagy úgy érzed, hogy rád férne egy kis pihenés, hogy az ünnepeket magad mögött tudhasd, akkor karácsonyra utazást is ajándékozhatsz. Már január első hétvégéjén találsz jó áron repülőjegyeket például Athénba 19 ezer forint körül, Rómába 25 ezer forint táján, vagy éppen Pisába szintén kb. 25 ezer forint utazhatsz, ha az ünnepi bejgli helyett inkább valami mediterrán ételre vágysz. Ha pedig január második hétvégéjét nézed, akkor 10 ezer forint alatt kapsz repülőjegyet Brüsszelbe, de Milánóba vagy Velencébe is jó áron el tudsz jutni. Ha ajándék repülőjegyben gondolkozol, akkor érdemes itt és itt szétnézni, főleg, hogy mindkét oldalon rugalmasan lehet keresni, vagyis elég csak a dátumod megmondanod, ők pedig segítenek, hogy hova olcsó olyankor a jegy. És hogy mire számíts a repülőn, ha az ünnepek alatt utazol, az pedig innen derül ki

Oszd meg másokkal is!
Mustra