Csináld magad: készíts ajándékot karácsonyra!

Télen sem hagyunk workshopajánló nélkül, ezúttal olyan foglalkozásokat választottunk, melyek ajándékozásügyileg is hasznosak lehetnek.

Egy saját készítésű tárgy különleges ajándék lehet karácsonyra. Feltéve, ha a kivitelezése is sikerül. Nem vagy száz százalékig biztos a kézügyességedben, és neki sem mersz állni az adventi kézműveskedésnek, barkácsolásnak? Olyan workshopokat ajánlunk, ahol szakemberek felügyelete mellett készíthetsz ötletes karácsonyi ajándékokat.

Grincsfa 

Ünnepi dekoráció nélkül nem karácsony a karácsony. Szükség van egy kis csillogásra, fényre, és valamire a természetből, hogy 24-e közeledtével ráérezzünk arra a kedves, ismerős érzésre a gyomrunk tájékán, melyet akár izgalomnak is nevezhetünk, jelezve az elérkező karácsonyt. Természetesen bármelyik üzletben kész minifához juthatsz, de valljuk be, hogy van abban valami izgalmas, ha nekünk kell megküzdenünk a lakásunk hangulatáért. A Kedves Kettes Kreatív Műhely szervezésében elkészítheted a saját grincsfádat, ha pedig jól sikerül, akár még valamelyik családtagodat vagy barátodat is megörvendeztetheted vele karácsonykor.

Készíts grincsfát a Kedves Kettes Kreatív Műhelyben
Készíts grincsfát a Kedves Kettes Kreatív Műhelyben

Időpont: 2018. december 16., 11:00-14:00

Helyszín: Kedves Kettes Kreatív Műhely: 1063 Budapest, Dessewffy utca 53.

Ár: 14 000 forint

Az esemény Facebook-oldalát itt találod. 

Gasztroajándékok

Valld be, hogy te is álltál már tanácstalanul a konyhád közepén, mely úgy festett, mintha bombatalálat érte volna. Közben azon gondolkoztál, hogy mégis, milyen új ajándékot találj ki, miután valahogyan zátonyra futottál a házi karamellel, tojáslikőrrel, egy egyszerűnek tűnő, mégis ördögien bonyolult recepttel. Egyszer egy napig dolgoztam apró mézeskalács házikókon, melyekből megközelítőleg három sikerült potenciális ajándékformájúra. A gasztromeglepetés elkészítéséhez ezúttal egy kicsit messzebb küldelek a fővárostól. Barangold be a szekszárdi karácsonyi vásárt, majd térj be a Szálkán található Noresa Dekor és Panzió workshopjára, ahol a Pionír gasztrobloggerével, Dömény Diával készíthetsz mézeskalácsos mogyorólikőrt csatos üvegben, fűszeres forrócsokoládét, puszedliboxot és karácsonyi sütinyalókát.

Időpont: 2018. december 16., 14:00-17:00

Helyszín: Noresa Dekor és Panzió: 7121 Szálka, Kossuth Lajos utca 68.

Ár: 9500 forint

Az esemény Facebook-oldalát itt találod. 

Sál óriásfonalból

A tél csodálatos évszak. Szállingózó hópihék, fehér táj, fények mindenütt. Szinte tökéletes, ha eltekintünk attól a tényezőtől, hogy milyen borzasztó hideg van. A fázós emberek türelmetlenségével várom már december első napján a tavaszt, közben pedig a közelségét keresem mindannak, amitől felmelegedést remélhetek, legyen szó egy bögre forró teáról, egy kiskutyáról vagy egy meleg sálról. Tapasztalataim szerint egy igazán jó sál nélkül lehetetlen túlélni a telet, nemhogy elmerülni a szépségeiben. A CikkCakk Stúdio és a Capsul workshopján mindössze egy óra leforgása alatt megköthetsz egy hatalmas, puha sálat óriásfonalból. Melyik fagyos barátod ne örülne neki a fa alatt?

Időpont: 2018. december 14., 18:00-19:00

Helyszín: CikkCakk Stúdió: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.

Ár: 8000 forint

Az esemény Facebook-oldalát itt találod. 

Lightbox

A skandinávoktól érdemes tanulni. Nemcsak azzal vannak tisztában, hogy a zimankós hónapok alatt hogyan tartsák melegen a testüket – gyapjúval! –, de azt is tudják, hogyan gondoskodjanak a lelkükről a sötét nappalokon – természetesen fényekkel. A huzatos erkélyajtó alatt besüvítő hideget számtalanszor igyekeztem valamilyen hangulatfénnyel ellensúlyozni, és csodák csodájára a dolog mindig be is vált. A Technika workshopján lightboxot készíthetsz, aminek a feliratát a későbbiekben is kedvedre variálhatod, a tárgy pedig akár éjjeliszekrényként, könyvtámaszként vagy polcként is bevethető.

Időpont: 2018. december 16., 10:00-18:00

Helyszín: Technika #1: 1033 Budapest, Főtér 1.

Ár: Kis méretű: 25 000 forint, közepes méretű: 32 000 forint, nagy méretű: 43 000 forint

Az esemény Facebook-oldalát itt találod. 

Padkészítés és kárpitozás két nap alatt

Egy különleges bútor életet adhat a lakásnak. És mi lehet különlegesebb annál, mint hogy te magad készíted el, küzdesz meg a végeredményért? A Manohuis és a Technika összefogásában workshopjukon két nap alatt elsajátíthatod a bútorkészítés alapjait, a vágást, fúrást, felületkezelést, festést és a kárpitozást. Végeredményként pedig egy paddal térhetsz haza. Mi arra buzdítunk, hogy karácsonyra lepj meg valakit ezzel az élménnyel, és menjetek el együtt a workshopra. 

Időpont: 2019. január 26. 

Helyszín: Technika #1: 1033 Budapest, Főtér 1.

Ár: 32 900 forint fejenként, ha pedig ketten készítenétek el a bútort, akkor a második fő díja 19 000 forint. 

Az esemény Facebook-oldalát itt találod. 

Babaház

Gyerekkorom legkedvesebb játéka az a babaház volt, melyet az anyukám készített nekem kartonpapírból. A két, tapétázott szinten volt konyha, nappali, hálószoba és fürdő is. Mire elnyűttem, már a sarokba kerültek a babáim, de azért mégis szomorú voltam, amikor meg kellett válnom tőle. Nemcsak azért volt olyan kedves számomra, mert rengeteget játszottam vele, hanem azért is, mert tudtam, semelyik másik gyereknek nincs ilyen házikója rajtam kívül. A Creator műhelyében te is készíthetsz egy fa babaházat a gyerkőcöknek, amit akár apró bútorokkal is megtölthetsz. 

Időpont: Az egyéni workshopokra a Creator honlapján foglalhatsz időpontot. 

Helyszín: 1141 Budapest, Mályva utca 15.

Ár: 6650 forint + a bútorok és nyomtatott elemek ára

A programról a Creator honlapján olvashatsz bővebben. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra