Kerüld el a sorban állást a boltokban!

A karácsony előtti élelmiszervásárlás egy rémálom. De van megoldás, hogy ne te szívj vele.

A karácsony előtti nagybevásárlás egy rémálom. A parkoló legvégén van csak hely, illetve akkor is oda állsz, ha van máshol is, mert rettegsz attól, hogy az évente csak ilyen jeles napokon autót használók nem feltétlenül tudnak elsőre rendesen ráfordulni a szűk kis helyre, és ezt az autód bánja. A kasszáknál kígyózó sorok, a húspultnál élet-halál harc, te pedig már harmadjára járod körbe az egész boltot, hogy megtaláld azt a fűszert vagy hozzávalót amiről igazából fogalmad sincs, hogyan néz ki, de ha két kanálnyit kér a recept, amit karácsonyra kinéztél, akkor kénytelen vagy beszerezni. Na ezt lehet egyszerűen orvosolni azzal, ha profikra bízod a bevásárlást, és te csak az ajándékokra és egyéb dolgokra koncentrálsz, a közelharcot és cipekedést meg rábízod a boltokra. 

Az online bevásárlás hála az égnek egyre jobban terjed nálunk is. Kényelmesen válogathatsz, nem csábulsz el, valamilyen vásárlócsalogató akció láttán, és nem is kell hazacipelned a sok terméket. A jó hír az, hogy már karácsonyra is felkészülhetsz vele, csak időben csapj le a megfelelő kiszállítási időpontra!

Auchan

Két hétre előre tudsz időpontot választani, de jó, ha nagyon hamar összegyűjtöd, mi kell, és ennyivel előre leadod a rendelésed, így tényleg a számodra legideálisabb időpontban érkezhet meg minden.  Egyébként reggel 8-tól este 9-ig válogathatsz a különböző idősávok között. Vasárnapra nem tudsz rendelni. Olyan 500-700 forint közötti összeggel kell számolnod akkor is, ha csak egy joghurtot kérsz, és akkor is, ha két autóval kell hozni a rendelésed. Válogathatsz tipikus karácsonyi kínálatból is, vagyis egy helyen megtalálod a szaloncukrokat, illatszercsomagokat és a csokilikőröket is, de külön kiválogatták neked a karácsonyi dekorációkat is, ha egy füst alatt szeretnél mindent elintézni. A kosarad módosítására a kiszállítási nap előtti estéig van lehetőséged. Hogy egészen pontosan hova szállítanak, azt itt nézheted meg. A budapestiek előnyben, de szép számmal szerepelnek a környező települések is a térképen. A kiszállítás díja eltérő lehet. A termékeket rendelheted szatyorral vagy szatyor nélkül, és nem kell aggódni, a kézbesítők az ajtódig viszik, ami alatt nem a társasház kapuját kell érteni. Ha pedig minden kötél szakad, akkor személyes átvételt is kérhetsz, ekkor is megúszod a bóklászást a boltban. 

CBA

A Príma webáruházból hozzák a termékeket Budapesten és környékén is. Hogy egészen pontosan hova, azt az irányítószám alapján lehet megkeresni. Egy hétre előre lehet idősávot foglalni reggel nyolc és este tíz között, a kiszállítás díja pedig attól függ, mikor és hova rendeled. Budapest belvárosában ez 400-700 forint között van, a főváros környékén ettől magasabb is lehet az ár. Ha pedig húszezer forint értékben rendelsz, akkor ingyen viszik a csomagod, vidéken ez a rendelési határ 25 ezer forint. A rendelésen módosítani a kiszállítást megelőző napon délig lehet. A karácsonyi termékeket itt is külön szedték, és bekerültek olyan kiegészítők is, mint például a szalvéta, ajándéktáska, de néhány ajándékcsomag is került a válogatásba. Egyébként újságot is lehet rendelni, úgyhogy ha előre tudod, hogy halálra unod majd magad, már most beszerezheted a keresztrejtvényt vagy pletykamagazint. 

Házhoz jön a menü
Házhoz jön a menüShutterstock

G’Roby

Személyes átvétel és házhoz szállítás is lehetséges, ráadásul maximum 19 kilóig az ország bármely pontjára eljuttatják a megrendelt csomagot a szerződött futárpartnerekkel. Ennél az utóbbi opciónál nem célszerű húsban és tejtermékekben gondolkozni, de Budapesten és az agglomeráció egyes részein működik ez is, ha saját futárral viszik ki a csomagokat. Ennek az ára 0-1600 forint között változik. Az ünnepi kínálatba a szaloncukrok mellé még a virgács is odafért.

Tesco

Itt is van személyes átvételi lehetőség is, az időpontokat pedig két hétre előre tudod foglalni, vagyis hamarosan itt is le kell csapnod a karácsonyi időpontokra, a kosarad pedig itt is a kiszállítást megelőző estéig tudod módosítani. Hogy hol elérhető a szolgáltatás, azt itt megtalálod, illetve azt is megnézheted, hogy amennyiben az online kiszállítás még nem, de a személyes átvétel esetleg működik-e. Itt is külön találod a tipikus karácsonyi termékeket, de dekoráció- vagy illatszercsomag- és csomagolópapír-ügyben sajnos már nem úszod meg a bolti nézelődést, vagy megrendelheted ezeket a termékeket máshonnan is. A kiszállítás itt is attól függ, hogy hova és mikor kéred a pakkodat, de reggel nyolctól este tízig különböző idősávokban 700-1000 forint közötti áron kérheted a csomagokat, és ebben az is benne van, hogy a lakásodig szállítják a termékeket, akár vasárnap is. 

Ajándékozás is megoldható

Az egész karácsonyt letudhatod a fotelből, ha az ajándékokat is megrendeled. Minél előbb tedd ezt meg, mert előre borítékoljuk, hogy idén is késni fognak a futárszolgálatok, így jó ráhagyni napokat vagy akár egy hetet is az ígért kiszállítási időre, nehogy gond legyen. Mindig ellenőrizd a webshopot, és az árakat is. Azért ne vegyél meg valamit, mert akciós, ugyanis könnyen úgy járhatsz, mint Black Friday idején, aminek a legnagyobb átveréseit mi is összegyűjtöttük

Aztán jöhet az idegeskedés

Nem csak azon kell aggódnod, megérkezik-e vagy elrontják-e a rendelést. Angliában például végeztek egy felmérést, miszerint a legtöbben a brutális csomagolásokon akadnak ki. Rendelsz valamit, aztán egy hegynyi szemét lesz belőle, mire leástad magad a termékhez. Sokan amiatt panaszkodnak, hogy nem látták és tapintották a terméket. Erre, ha ajándékokról van szó, akkor a 14 napos elállási idő tökéletes orvoslási mód, már ha Európán belülről rendelsz terméket. Ami az angolokat idegesíti, az a kiszállítási költség, amit vehetünk úgy, hogy kényelmi díj, vagy hogy majdnem ugyanennyit költenél akkor is, ha autóval mennél a boltig, és esetleg ott még parkolási díjat is kellene fizetned. De ha látnak lehetőséget az ingyenes szállításról, akkor sokkal nagyobb kedvvel rendelnek. Bosszantónak találják azt is, ha egy termék nincs készleten, és azt is, ha a cég ügyfélszolgálata nem áll a helyzet magaslatán, vagy nem tűnik megértőnek és segítőkésznek. 

Mi idegesít a legjobban az online vásárlásban?

Harc a szállítóval

Nem csak itthon, máshol is gondot okoz a kiszállítás. A felmérésen az egyik legrosszabb élmény a kézbesítéssel kapcsolatos, a résztvevők több mint fele mondta azt, hogy volt már baja a házhoz szállítással. 21 százalékuk arra panaszkodott, hogy csak értesítést kapott, miközben egész nap otthon volt, 17 százalékuk pedig már értesítést sem, csak egy üzenetet a sikertelen kézbesítésről, miközben otthon volt, és nyomát sem látta egyetlen kiszállítónak sem. Azt tanácsolják a szakértők, hogy ilyen esetben ne a kézbesítő cégnél, hanem ott reklamálj, ahol vetted a terméket. Egy normális ügyfélszolgálaton ilyenkor nem hajtanak el azzal, hogy ezt intézd a futárcéggel, mert pontosan tudják, hogy te nem a futárcéggel vagy kapcsolatban, hanem velük. Ráadásul éppen visszajelzést adsz, hogy talán rájuk is jobb fényt vetne, ha megbízhatóbb futárcéggel dolgoznának, ugyanis a végén nem azt fogod mondani, hogy na, ezzel a futárcéggel sem állok többé szóba, hanem azt, hogy innen se rendelek többet. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra