Kis csiszolás és más semmi!

Barátnőnk dohányzóasztalt álmodott egy ócska faládából. Eredetileg pácot kapott volna, de végül olyan szép lett csiszolás után, hogy azonnal használatba helyezte. Volt tanulság is: csiszológép és papír nélkül nem megy, de ha elolvasod a beszámolónkat, neked legalább már eszedbe se fog jutni ezek nélkül belefogni...

Néha a legegyszerűbben és legolcsóbban beszerezhető dolgokból lesznek a lakás leghasznosabb, sőt akár legszebb tárgyai, így csak helyet kell keresni, ahol kicsit rendbe lehet hozni őket. A barátnőnk szúrt ki egy nagyjából ép, de elég rozoga faládát, amit eredetileg dohányzóasztalkának szánt, és fehér páccal kívánt ellátni, de mire lecsiszoltuk, annyira megszerette, hogy még a fa lekezelését is későbbre halasztotta, csak használhassa végre. Ugyanígy szerzett magának valahonnan egy kétszemélyes kis fapadot is, amit az erkélyére szánt, így egy füst alatt azt is megpróbáltuk újjávarázsolni. Szerencsére az sem volt komoly kérdés, hol csináljuk, hiszen a lakása éppen felújítás alatt állt, ami nemcsak azért volt jó, mert nem kellett aggódnunk a kosz miatt, hanem mert konkrétan meg is könnyítette későbbi nyomorúságos helyzetünket...

Hiszen, ahogy ez már a hirtelen jött DIY munkáknál lenni szokott, eleinte semmiféle rendes kellékünk nem volt ahhoz, hogy ezt az (egy profi csiszológéppel valójában pillanatok alatt elintézhető) feladatot megoldjuk. Így a padnak az amúgy a lakásfelújításon dolgozó munkások megmaradt csiszolópapírjaival estünk neki, míg a romosabb állapotban lévő ládának simán parkettacsiszolóval. 

Működött, de azért sokat javított a helyzeten, amikor megjött a csiszológép. Barátnőm nem sokat teketóriázott, besétált az első üzletbe és tízezer forint körüli összegért vásárolt egy háromszög formájú csiszológépet (van hivatalos neve amúgy: delta csiszoló), amihez viszont érthetetlen okokból csak egyetlen csiszolópapírt adnak, ő meg valahogy nem gondolta ezt végig. Szóval kábé három perc alatt kinyírtam az első és egyetlen csiszolópapírt, és utána vártam az újra, amit persze sehol a környéken nem lehet kapni. De miután megjött az utánpótlás, röpke 4 munkaóra alatt meg is lettünk a ládánkkal.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy ponton a felújítást vezető szakink megunta a bénázásunk, hozott egy flexet, amivel tényleg fantasztikusan meggyorsította a munkát, majd pechére otthagyta nekünk a szuper szerkezetét. Persze, hogy innentől flexszel gyorsítottunk a történéseken, ami itt-ott elég ronda nyomott hagyott a fán, de van tanulsága is: flex sarokcsiszoló használata előtt gyakoroljunk sokat, mert a flex mindent vág. De tényleg mindent. Pláne, ha fémcsiszolásra alkalmas fej van rajta.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek