Aminek mindenki örül: adj utazást ajándékba - és nem is feltétlen lesz drága!

Már néhány ezer forintból is maradandó élményt tudsz adni szeretteidnek egy sétajegy, egy fürdőbelépő vagy egy szállodai ajándékutalvány formájában.

Idén felesleges tárgyak helyett tegyél inkább élményeket a fa alá – mondjuk egy belföldi utazás formájában. Nincs annyi pénzed, hogy egy komplett hétvégét ajándékozz? Egynapos wellnesst, vagy éppen városnézést is adhatsz utalvány formájában a szeretteidnek, és ezek már nem is olyan drágák. Utánanéztem hol mennyiért vásárolhatsz be ajándékutalványból.

Ha sok pénzed van az ajándékra: hétvége a szállodában

Ha megvan hozzá a megfelelő kereted, a szállodai ajándékutalvány tökéletes karácsonyi ajándék, ki ne örülne pár nap pihenésnek úgy, hogy más fizet a végén az egészért. Az én kedvenc hotelem a villányi Crocus Gere, mert tényleg mindent tud amire egy hétvégi kiruccanáson szüksége lehet az embernek. Remek az étterme, kedves a személyzet, a legegyszerűbb szobáik is szépek, van wellness részleg, zseniális borok, cuki a villányi pincesor, és ahhoz is csak pár percet kell sétálni, hogy kint legyél a természetben, a Szársomlyó hegy tövében a szőlőtőkék között.

Lakosztály szabadon álló káddal a Crocus Gere Hotelben
Lakosztály szabadon álló káddal a Crocus Gere HotelbenCrocus Gere Bor Hotel Wine Spa

Ha egy teljes hétvégében gondolkodsz, két fő részére két éjszakára reggelivel 48 ezer forintért tudsz venni utalványt, félpanzióval ugyanez már 75 ezer forint, de persze ha lakosztályt foglalsz és kérsz mellé mindenféle vinoterápiás kezeléseket, borkóstolót, degusztációs vacsorát, akkor könnyen lehet a triplája is.

Ugyancsak árul ajándékutalványt másik nagy kedvencem, a somlói Kreinbacher birtok. Itt sajnos wellness részleg nincs, pezsgő, kortárs dizájn, pazar reggeli és remek kirándulólehetőségek viszont bőven akadnak. Egy éjszakára két főre félpanzióval 52 ezer forintért vehetsz ajándékutalványt, a prémium csomag (két fő, két éjszaka, teljes ellátás, borkóstoló, birtoklátogatás) 145 ezer forint.

Ha a Kreinbacher Birtokra fizetsz be valakit, ilyen körülmények közt fog kávézgatni
Ha a Kreinbacher Birtokra fizetsz be valakit, ilyen körülmények közt fog kávézgatniJuhász Bogi / Kreinbacher Birtok

Csodás hely a festői Káli-medencében, Köveskálon működő Káli Art Inn is. Itt a legolcsóbb ajándékutalvány két főre 113 ezer forintba kerül, ebben félpanziós ellátás, kerékpár- és medencehasználat (kültéri, úgyhogy érdemes az utalványt nyáron beváltani), és túratérkép van benne.

Különleges szálláshelyekért rajongó rokonokat vagy barátokat pedig a noszvaji Nomád Hotel & Glampingbe szóló utalvánnyal lepd meg. Van itt például egy három és fél méter magasan található átlátszó iglu, ahonnan az ajándékozott a csillagokat bámulhatja az ágyából. Itt tetszőleges összegű utalványt lehet venni, a Buborék névre hallgató iglu például két főre 14 ezer forintba kerül éjszakánként.

Ha kicsit kevesebbet költenél: egynapos relax a medenceparton

Ha nem akarsz több tízezret költeni, egy fokkal olcsóbb, ha csak egy napra fizeted be a megajándékozottat valamelyik fürdőbe vagy wellness hotelbe. A Bánki-tónál a roppantul frappáns nevű Tó Wellness Hotelbe két fő részére 7000 forintért vehetsz wellness utalványt, vasárnapi ebéddel vagy vacsorával egybekötött fürdőzést pedig fejenként 5500 forintért adhatsz.

Budapest tetői fölött úszkálhat, szaunázhat, jakuzzizhat az, akit az egykori Hungária fürdő épületében működő Continental Hotel Budapest ajándékutalványával lepsz meg, ára 6000 forint fejenként.

Hagyományos fürdőélményért pedig a Rudasba küldd a szeretteidet, itt török fürdő, néhány éve átadott modern wellness- és szaunarészleg valamint egy elképesztő panorámájú kültéri jakuzzi várja a vendégeket. Csak belépőt tartalmazó ajándékutalványt fejenként 5000 forintért vehetsz, 9500 forintért a belépő mellé egy aroma masszázs is jár.

Maradandó élmény 3900 forintból – turistáskodás otthon

A fenti utalványoknál még olcsóbbak, mégis nagy örömöt lehet okozni a városi sétákra szóló jegyekkel is. Ráadásul kiejezetten érdekes tapasztalat a saját városunk titkaira turistaként rácsodálkozni. Több cég is kínál előre megváltható sétajegyet: az én kedvencem a Hosszúlépés, velük csak jól felkészült túravezetőkkel, izgalmas helyszíneken jártam, bármi volt is a séta központi témája.

A Hosszúlépés egyik sétája
A Hosszúlépés egyik sétájaHosszúlépés. Járunk

3900 forint egy sétajegy, rengeteg sétájuk van, a teljesség igénye nélkül: a Citadella föld alatti szintjeire, Szentendrére, kínai piacra, Újlipótvárosba, Budaörsre, Kőbányára, rejtett zsinagógákba. Az Imagine Budapest szintén 3900 forintért kínál utalványt, ahogyan a Sétaműhely is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra