Mutatjuk a kedvenc karácsonyi kampányainkat!

Menő sztárokkal hirdetni, de felkapott a 80-as évek témája is. Nézd meg, mivel készül a H&M, a Burberry vagy a Tesco!

Egyre jobban belejönnek a reklámkészítők az ünnepi szezonra szánt kisfilmek készítésébe, ezért idén még a karácsonyi hajrában verhetetlen John Lewisnak is akadt vetélytársa, pedig Gondryval és a Beatles-szel elég magasra tették a lécet. A hajtás után mutatjuk, hogy kivel és mit reklámoz például a flitterbe borult H&M, a Burberry vagy a Marks & Spencer!

1. Nicki Minaj-zsal kampányol a H&M

A fast fashion óriás ünnepi filmjét a svéd Johan Renck rendezte Nicki Minaj, John Turturro és Jesse Williams főszereplésével, míg a mesebeli erdőben lőtt kampányképeket Tim Walker készítette. “Szeretem ezt a kisfilmet, mert az összes karácsonyi üzenetet magában hordozza. Jó látni, ahogy a főszereplő kislány jóságával legyőzi az önző gonoszt és azzá a hőssé válik, aki mindannyiunkban ott rejtőzik” – nyilatkozta a popsztár a közös munkáról. Semmi extra, de hangulatos a H&M karácsonyi fotósorozata is, amiben Anna Ewers, Charlee Fraser és Mariacarla Boscono is feltűnik Nicki Minaj mellett. A galériára kattintva megnézhetitek a képeket is!

2. Cara Delevingne Pet Shop Boys slágert énekel a Burberrynél

A színészni babérokra törő Cara Delevinge és a Korona című sorozatból ismert színész, Matt Smith a főszereplői a vezetőtervezőt váltó divatháznak. A Burberry ünnepi kisfilmjét a 80-as évek hangulata ihlette, így felcsendül az évtized egyik fülbemászóbb slágere, a Pet Shop Boys “Always on My Mind” című száma. Kattintsatok és nézzétek meg a VHS korszakot idéző videót!

3. Paddington macival kampányol a Marks & Spencer

A Grey London által forgatott ‘Paddington and the Christmas visitor' videóban Paddingtonnak véletlenül sikerül megmentenie a karácsonyt. A kampányt stílusosan a Paddington 2 világpremierje előtt, november utolsó hetében indították el.

4. Apa-lánya kapcsolat a BBC One-tól

Szerethető táncos stop-motion kisfilmet készítettek a tévétársaság kreatívosai, a “The supporting act” videóra kattintva megnézhetitek, hogy hogyan húzza ki kiskamasz lányát az apja a csávából.

5. Igazából szerelem effekt a Vodefone-nál

Több részes, romantikus karácsonyi hirdetést készített az Ogilvy & Mather a telefontársaságnak, az Igazából szerelem, a Fargo és Sherlock című filmekből ismert brit színésszel, Martin Freemannel. Az első részért kattints a videóra, a második részt ide, a harmadikat pedig ide kattintva találod!

6. Répát esznek a Mikulás rénszarvasai a McDonald's szerint

Leo Burnett “Reindeer ready” címen futó karácsonyi kampánya a BBC-hez hasonlóan egy apa-lánya kapcsolatot mutat be. A történet szerint a répát szorongató bájos főhősnő és apukája kétszer is megfordul a mekiben egy nap.

7. 80-as évek hatás a House of Frasernél

Nemcsak a Burberrynél menő a 30 évvel ezelőtti dolgokon nosztalgiázni, de a House of Fraser divatcégnél is, ahol két nővér szemén keresztül nézhetjük meg, hogy milyen volt a karácsony gyerekként a 80-as években és milyen napjainkban.

8. Pulykasütés a Tesconál

A vállalat szerint minden családnak megvan a saját karácsonyi pulykasütős sztorija, erről forgatta le “Everyone's Welcome” kampányát a BBH London.

9. Répa és terülj-terülj asztalka az Aldinál

Nemcsak a McDonald's hirdetésében bukkan fel a répa, hanem az Aldiéban is. Nézzétek meg Kevin a répa történetét, a hóembertől a karácsonyi finomságoktól roskadozó asztalig!

10. Demjén-slágerre unicumozunk a fa alatt a Zwack szerint

A Zwack “Az én hősöm apám” karácsonyi videóját idén közkívánatra megváltoztatták, mostantól Demjén Ferenc “Várj míg felkel majd a nap” című száma kíséri végig a történetet. Ha szemfülesek vagytok, a videóban kiszúrhatjátok a család hatodik generációját képviselő Zwack Sándort is, aki egy rövid szerepet kapott a karácsonyi filmben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek