Ó, de jól jönne itthon egy... mi ez?

Azt gondolod, hogy a babagondozás praktikus tárgyakkal könnyebbé tehető? Neked alighanem igazad van, tényleg vannak ilyen tárgyak, amíg meg nem kapargatjuk a felszínt, és fel nem bukkan alóla az igazság. Praktikusnak kinéző árucikkek jönnek, amiket karácsonyi ajándéknak javasolnak kisbabás szülőknek, de mi most abban segítünk, hogy miért ne vedd meg őket.

Lenyűgöző videót találtunk az Insider Parentingen: bemutatnak 11 terméket, ami – szerintük – szuper karácsonyi ajándék lenne a kisbabás szülőknek. Az ilyesmiről persze mindig megoszlanak a vélemények, mármint hogy mi számít elengedhetetlenül fontos tárgynak a babagondozáshoz, és mi az, ami nélkül a második gyerektől kezdve már egyértelműen megvan az ember, vagy öt perc gondolkodás után előállítható otthon is fellelhető tárgyakból, és nulla forintból.

Ha azonban te látnál bármelyikben fantáziát, de sajnos a realitások talaján maradva pontosan tudod, hogy már úgysem érkezne meg a termék karácsonyig, mi segítünk, hogy könnyen le tudj mondani róluk. Elmondjuk, hogy miért teljesen feleslegesek ezek a holmik.

Ez most a negatív marketing cikk, ami arról szól, hogy miért ne vegyél cuccokat, megspórolva ezzel magadnak egy csomó pénzt.  Kezdünk belejönni.

Kenguru póló

Ugye milyen jól jönne időnként, ha csak úgy zsebre tudnád vágni a kisbabádat, és ismét lenne két szabad kezed? Erre való ez a nagyszerű, kenguruzsebes póló. A hasán található zsebbe simán be tudod pakolni a gyereket, aki megnyugszik a közelségedtől, pont, mint egy – hoppá, hordozókendőben, vagy más hordozóban.

Így válassz kendőt, kengurut, babahordozót! Így válassz kendőt, kengurut, babahordozót!

Hordoznál, de nem tudod, milyen eszközök vannak és melyik mire jó? Rugalmas, szövött, mei tai, csatos, hibrid??? Elmagyarázzuk.

Tovább olvasom

Szóval, ha van már otthon egy ilyen alkalmatosság, ami bevált, akkor ez a termék teljességgel, de tökéletesen felesleges. Ha pedig még nincs, akkor inkább azt vegyél, ne pedig egy ilyen kétesélyes pólót, amit ki sem tudsz próbálni, hogy rendesen megtartja-e a gyereket. Akkor ezt megbeszéltük.

Egy mozdulattal összecsukható babakocsi, ami egy válltáskában is elfér

Hát ez tök jó. Még arról beszélj, kérlek, hogy amíg összecsukod a babakocsit, hová teszed a babát, aki benne volt előtte? Ja, az autóba? Hát, akkor be fog oda férni egy normál méretű babakocsi is. Persze el tudom képzelni azt a szituációt, amikor igenis fontos, hogy kis helyet foglaljon a járgány, vagy fel lehessen akasztani a vállra, mert gyalog, a karodban a babával indulsz tovább. Például, ha sokat repültök más felnőtt kísérete nélkül, vagy ilyesmi. Minden másra ott van az a babakocsi, amit egyébként is használsz. 

Öntöltő etetőkanál turmixgéppel

Nos, kétségtelen előnyei vannak, ha etetéskor nem kell a kanalat belemártani a főzelékbe, hanem csak meg kell nyomni a kanál végén lévő zacskót, és már mehet is a papi a baba szájába. A gyereket tutira nem fogod lenyűgözni vele, mert neki minden tök természetes, ami csak körülveszi. Te viszont moshatod a zacskókat is (ó, mennyivel egyszerűbb, mint bedobni a kistányért a mosogatógépbe!), vagy ami még rosszabb, termelheted a nejlonszemét hegyeket.

Márpedig van élet nejlonzacskó nélkül! Márpedig van élet nejlonzacskó nélkül!

Nem muszáj egyenként zacskózni az uborkát, miközben itt pusztul ránk a Föld. Primilla nyolchetes emberkísérlete erős szuperhős faktorral.

Tovább olvasom

Szerintem ezt nem akarod.

Hamnade på @sagasbarnmat och hittade detta receptet på klämmisar med blåbär och järnberikat. Det va bara att plocka fram och testa. Fick toppen betyg utav Wille! 👌🏽🌟 #infantino #infantinosqueezestation #klämmis

Emelie Bäckström (@emeliiekriistina) által megosztott bejegyzés,

Felcipzárazható lepedő

Te is érezted már, hogy az ágyazás szűk keresztmetszete a gumis lepedő felpasszítása az egyébként megfelelő méretű matracra? Ebben az esetben neked találták ki a körbecipzározható lepedőt. Jó, nem próbálkozom tovább, ezt a terméket én egyáltalán nem értem. Miért jó az, ha a lepedő teteje lecipzárazható a széléről? Én még sosem éreztem, hogy jobb lenne az életem, ha ez lehetséges lenne, de hát különbözőek vagyunk, ugye.

Cumisüvegtartó vállpánt

Ez az a termék, ami akár még megmagyarázató is lenne, hiszen az embernek, onnantól kezdve, hogy gyereke született, sosincs elég keze. Csakhogy sajni, ez a termék nem azt a kezedet helyettesíti, amivel etetés közben csetelnél, hanem azt, ami a cumisüveget tartja. Szóval, nekem tényleg mindegy, meg nem is akarom senkinek megmondani, hogy mit csináljon, de szerintem nem olyan nagy lemondás az etetés öt percére mindent abbahagyni, és csak a gyerekkel foglalkozni, és akkor pont elég a meglévő két kéz, nem kell még egy cumisüvegtartó vállpánt is hozzá.

Gyerektámasztó fürdetőlótusz

Lásd előző pont. Babát úgysem hagysz fürdés közben egyedül, önálló ülésre képtelen gyereket meg pláne nem, úgyhogy viszonylag nehezen tudom elképzelni azt a szituációt, amelyikben nélkülözhetetlen egy babatámasztó fürdetőlótusz. Persze jól jöhet akkor, ha a nagyobb tesók mellé szeretnéd bepasszítani a babát a kádba, hogy egyszerre letudhasd a fürdetést, csak hát ezzel szegény gyereket hiába bandáztatod a testvéreivel, mert egyben el is zárod őt tőlük a szivacs szirmokkal. Róka fogta csuka esete, nem kell a tárgy.

Banán alakú bébifogkefe

A szoktató babafogkefék jól tudnak jönni, bár a gyerekek többsége anélkül is hajlandó lesz fogat mosni, amikor eljön az ideje. Számtalan színű és formájú kapható belőle itthon is, ugorjunk!

Hátizsák előreeresztő pánt

Ennek a terméknek, ha jól látom, az az értelme, hogy úgy tudjál benyúlni a saját hátizsákodba, hogy közben nem veszed le a vállpántokat, csak kioldod a zsákot. Mondjuk, azt nem mutatja a videó, hogy hogy teszed vissza, szóval engem nem győzött meg. Amúgy meg akkor is bele tudok nyúlni a hátizsákomba, anélkül, hogy külön tartani kellene, ha csak az egyik vállamról veszem le, a másikon meg rajta hagyom. E nélkül megvagyunk.

Marionett gyerektartó

Divatban voltak régen a babahámok, amik, hát, mondjuk ki, pórázként funkcionálnak. Praktikusnak praktikus, de az ember alapból berzenkedik ellene, mert a gyerek mégsem kutya, hogy pórázon kelljen sétáltatni. Bár ugyanúgy elszalad, sőt, még jobban, ez igaz. Na most, ennek a tárgynak méltó szellemi társa a járást tanító marionett nyél. Megvolt már az az élmény, amikor a gyereked járni tanult, te pedig heteken át voltál a járássegítője? Ami azt jelenti, hogy heteken át hétrét görnyedve jártál, mert a kicsi előtted csámpázott, miközben a kisujjadba kapaszkodott? Nem egy könnyű időszak. Megkönnyítheted egy ilyen marionett gyerektartóval, amit egy darab bot, két darab madzag, és két darab karika segítségével otthon is előállíthatsz, mintegy öt perc alatt. De persze meg is vásárolhatod.

#willawalking #californiastyle #notplastic #getoutside

Willa Walker (@willawalker) által megosztott bejegyzés,

Kádkicsinyítő gát

Ez a terméket majdnem bevettem. A lényege, hogy mint egy gát, elrekeszt a fürdőkádból egy kisebb részt, amiben fürdetéskor jól elfér a baba, és csak ezt töltöd meg vízzel. Egészen vonzó elképzelés, hogy egy hatkilós gyerek lemosásához nem kell 40 liter vizet elpancsolni, mígnem beugrott a varázsszó: lavór. Vagy babakád.

Remélem, segítettünk, egyben boldog, és fölösleges kiadásoktól mentes karácsonyt kívánunk!

Hopp, és még valami! Ha igazán jófej ajándékot szeretnél adni karácsonyra a kisgyerekes ismrőseidnek, adjál nekik bébiszittelő kupont! Rögzítsd az utalványon, hogy hány alkalommal, hány óra bébiszittelést vállalsz, és hihetetlen népszerűségre fogsz szert tenni általa. És tutira fel is fogják használni. Valószínűleg úgyis egy kis szabadidőre van a legnagyobb szükségük, nem pedig tárgyakra. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek