8 alternatívát mutatunk tojásfestésre

Idén a hagyományos motívumok mellett menőnek számítanak pasztelles árnyalatok és az arany.

Nemcsak a csokinyuszi a húsvét elengedhetetlen kelléke, hanem a színes tojások is. Jó hír, hogy az olyan kreatív közösségi oldalaknak köszönhetően, mint például a Pinterest vagy az Instagram számos újragondolt verzió született a témában, a hajtás után mutatunk pár ötletet és inspirációt, amibe a gyerekeket is simán be lehet vonni a húsvéti készülődésben!

1. Aranyozott tojások kosárban

Szuper ötletekkel dobja fel az ünnepeket a több mint 10 ezer Instagram követővel rendelkező Los Angeles-i blogger, Sarah Khandijian, aki az aktuális trendekhez igazodva arannyal turbózta fel a hagyományos színű tojásokat. Egy olló, valamint egy ragasztópisztoly segítségével még egy színblokkolt kosarat is összedobott.

2. Kaktuszok tojástartóban

Egyik kedvencünk ez a tojástartós asztali dísz, amihez kamutojásokat, műkaktuszt. illetve kövirózsát használt fel a kreatív blogger. Sőt, a felül kivágott tojásokat még egy kis aranyfestékkel is megbolondította a biztonság kedvéért.

3. Csokis/ropis húsvéti kosár

Nagy sikere van az Instagrammon a Müllerben is kapható Pocky (japán csokis pálca) vagy Mikado rudakból készített ehető húsvéti kosárnak, ami az ötletgazda szerint 15 perc alatt előállítható. Íme a látványos videó:

4. Ombrés tojások kezdőknek

A Popsugar szerkesztői szerint még semmi sincs veszve, ha véletlenül elrontjuk a tojásfestést, mivel hivatkozhatunk arra, hogy eredetileg is ilyenre terveztük.

Frohe Ostern euch allen *** #happyeaster #froheostern #easter #ostern #easteregg #ombre #colors #myhappypopsofcolor #colorful #rainbow #diy #ombreegg

Una publicación compartida de Fräulein Ronja (@fraeuleinronja) el

5. Felmatricázott tojások

A thecraftedlife.com bloggere szerint tíz perc alatt elkészíthetőek ezek a tetoválás matricával feldobott tojások. Ebben a témában különféle variációk pörögnek a képfeltöltő oldalon, különösen felkapottak a nyalókával, jégkrémmel, déli gyümölcsökkel és cupcake formákkal díszített tojások, de mi szerettük a romantikusabb hatású, madarakkal, illetve virágokkal felmatricázott verziókat is.

I saw this on Pinterest and decided to try temporary tattoos on our eggs.... LOVE the results!!!! So pretty on naturally colored eggs

Una publicación compartida de Teryn Robinson (@terynphoto) el

6. Kamu-tükörtojás alá rejtett édességek

Kert hiányában egy játékos formája a húsvéti csokitojás keresésnek a Handmade Charlotte bloggerének az ötlete, bár első ránézésre kicsit időigényesnek tűnik. Ide kattintva találjátok, hogy hogyan kell elkészíteni a pasztell színű tükörtojásra emlékeztető dekorációt!

Sunny-Side Up #Easter Eggs - so fun! Visit our site for the tutorial :)

Una publicación compartida de HANDMADE CHARLOTTE (@handmadecharlotte) el

7. Konfettis tojás

Változatossá teszi a hagyományos tojásfestést a Love The Day bloggerének konfettis ötlete, ami már ránézésre is szórakoztatónak és egyszerűnek tűnik. Kattints ide, ha érdekel, hogyan kell elkészíteni!

8. #easteregg

A DIY-bloggerek húsvéti felhozatalát elnézve nagyon menők a pasztellkék és -rózsaszín árnyalatok, vagyis a sütikre, fagyikra, illetve gyümölcsökre emlékeztető tojások, sőt monogrammokkal díszített vagy csillámporba mártottak is. Az Instagrammon elsősorban #easteregg hashtag alatt lehet menő inspirációkra bukkani.

Oszd meg másokkal is!
Mustra