Last minute ajándéktippek 10 ezer forint alatt

Ha még nem tudja, mit vegyen édesszájú, utazás- és wellnessrajongó rokonának, ismerősének, hasznos lehet az alábbi felsorolás. 

Annak, akinek már az oviban is Gombóc Artúr volt a jele

Karácsony csoki nélkül? Ilyesmit csak elképzelni is szomorú. Míg gyerekkorunkban a Milka volt a csúcs, egy doboz Ferrero pedig maga a luxus, addig ma már egy magára valamit is adó ajándékozó kézműves édességgel kedveskedik. Érdemes az utolsó pillanatban is inkább a kiváló hazai manufaktúrák desszertjei közül válogatni, ahelyett, hogy a sarki szupermarket polcait rabolnánk le. 

Cadeau-bonbonok
Cadeau-bonbonokCadeau / Facebook

A budapesti Lyan Csokoládéműhelytől akár kockára formázott, harapható alkoholt, vagy tojáslikőrös szaloncukrot is beszerezhetünk. Az eredetileg gyulai, de Budapesten is beszerezhető Cadeau Bonbon Manufaktúrában pedig csodás bonbonválogatásokat vehetünk ínyenc ismerőseinknek. Tovább is van, ide kattintva mondjuk még.

Annak, akit alig lehet kirobbantani a wellness-részlegről

Ketyeg az óra, és még mindig nem talált ki semmit wellnessrajongó ismerősének? Ne agyaljon tovább, sokszor a leginkább maguktól értetődő ajándékok okozzák a legnagyobb örömet. A megrögzött szaunaguruknak például vegyünk minőségi illóolaj-szettet, biztos, hogy hálásak lesznek a gondoskodásért. És jó ha tudjuk, hogy egy 100%-os esszenciákból álló illóolajszett egyáltalán nem olcsó. Például, rózsaolajat 3650 forintért, levendulaolajat 1050 forintért, római kamillaolajat 3650 forintért tudunk beszerezni.

Az illóolaj is jó ajándék, ha minőségi, és tényleg olyannak vesszük, aki tudja értékelni
Az illóolaj is jó ajándék, ha minőségi, és tényleg olyannak vesszük, aki tudja értékelniGetty Images

Az ajándékozandó személy inkább ázni szeret? Vegyünk neki fürdőjegyet! Ha az Eger melletti demjéni termálfürdőbe veszünk páros belépőt (hiszen nem túl figyelmes dolog ilyen ajándékból egyet adni) 8000 forintból kijövünk. Ebbe a hajnali kettőig nyitva tartó külső- és belső medencék használata, és egy ugrómedencés kiegészítőjegy ára is benne van, hiszen enélkül nem lehet teljes az élmény.

Annak, aki sokat utazik fapadossal

Elkalandozva a 20 ml-es kencék és 50 ml-es naptejek lilliputi világában csinos kis csomagot állíthatunk össze belőlük. Ha az ajándékozottak gyakran utaznak csak kézipoggyásszal repülővel amelyen 100 ml-es folyadéklimit van érvényben, kifejezetten praktikus ajándék.

Ha az átlátszó tatyó az ajándékozott kedvenc parfümjének úti változatát, vagy egy különleges ajakbalzsamot rejt, máris különleges lesz az ajándék
Ha az átlátszó tatyó az ajándékozott kedvenc parfümjének úti változatát, vagy egy különleges ajakbalzsamot rejt, máris különleges lesz az ajándékNorthfoto

Ha még van időnk rá, érdemes több drogériát és parfümériát végigjárni, és a legjobb úti kozmetikumokat összevadászni, hogy ne az legyen a benyomása az ajándékozottnak, hogy csak úgy ötlettelenül besöpörtük a kosarunkba mindent egy helyen. Igazán figyelmes ajándékozók visszazárható, átlátszó műanyagtasakba rendezik a szajrét, hogy az ajándékozottnak a legközelebbi útjakor egyszerűen csak betehesse a kézipoggyászába és már indulhasson is.

Annak, aki szereti a bort

Tokaj csodás, nemcsak istenű nedűket, hanem ilyen remek programokat is kínál. Érdemes persze körülnézni, melyik borászat milyen pincelátogatásokat kínál, mi a Vince Awards idei díjnyertesét, a mádi Holdvölgyet választottuk. A több száz éves pincerendszernek összesen 108 ágát tárták fel, és három szinten kanyarognak az utak. A borkóstolóval (naná!) egybekötött kis túra másfél óráig tart, a séta során ötféle Holdvölgy bor és az ódon falak mesélnek Mádról. A szervezők játékra is invitálnak, egy térkép segítségével kell megtalálni a pincelabirintusban elrejtett Holdvölgy palackokat. (Egy jegy 3500 forint, ebből is illik kettőt ajándékozni.)

A képen egy furmint van, az is finom, de karácsonyra a szamorodni még jobban passzol!
A képen egy furmint van, az is finom, de karácsonyra a szamorodni még jobban passzol!Barta Pince / Facebook

De borrajongókat egy különleges palack borral is meglephetjük, biztosan nem fognak megsértődni. Persze nem mindegy mit adunk, ünnepi alkalomra érdemes valami izgalmasat választani. Ha már az előbb éppen Tokajt ajánlottuk, maradjunk is a borvidéken: a mádi Barta Pince 2013-as szamorodnijával pont benne vagyunk a tízezres keretben, és nagyon szép ajándék, megéri érte a szokottnál mélyebbre nyúlni a zsebünkben.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek