5 tipp, mivel válthatja ki a bolti karácsonyfatalpat

Az ünnepi készülődés egyik legsiralmasabb rész az a küzdelem, amit azért folytatunk, hogy a karácsonyfa végre stabilan álljon. Sokan vesznek ehhez talpat, amit utána évente egyszer vesznek csak elő, de sokan más eszközökhöz folyamodnak. Íme, néhány használható ötlet:

1. Tuskó

Azoknál a házaknál, ahol fával fűtenek, rendszerint található egy szép, termetes tuskó is, hiszen hasogatni is kell valamin. Sokszor még akkor is megvan ez a „kiegészítő", ha csak a kerti sütögetéshez használunk fát. A karácsonyfa talpának ez a darab tökéletes lesz. Persze ehhez szépen ki kell fúrni a közepét, egy akkora lukat készítve, ami nagyobb, mint egy átlagos fenyő szára. Ha ez megvan, akkor csak állítsa bele fa-, vagy  fémékek és kalapács segítségével. A tuskót akár le is festheti, vagy lakkozhatja, de egy alapos tisztítás után önmagában is nagyon mutatós karácsonyfa talp lesz belőle.

2. Kosár

Ha van egy nagyobb, szép szenes kosara, vagy egy kiszuperált, de nem műanyag szennyes kosara, akkor az is lehet talp. Az aljára tegyen nehezéket, mondjuk köveket, homokzsákot, vagy valami hasonlót, és csak állítsa bele a fát. Mivel ezek a kosarak rendszerint mélyebbek, mint a karácsonyfákon hagyott szár, így gyakorlatilag az alsó ágakon fog ülni a fenyő, ezzel pedig igen széles felületen támaszkodva, biztosan fog állni. Ha zavarja, hogy az ágak így nem adják ki a tökéletes fenyőformát, akkor az alsókat kurtítsa meg annyira, hogy azok nekifeszüljenek a kosár belső falának.

[PINTEREST] 58381079b175d

3. A napernyőtartó

A kertes házak szinte mindegyikében van egy olyan kiegészítő, ami tökéletes karácsonyfa talpnak is, ez pedig nem más, mint a napernyő tartója. Igaz, ehhez sokszor farigcsálni kell a fa törzsét, hogy biztosan beleférjen, de cserébe nem kell kiadnia pénz még egy olyan dologra, amit egy évben csak egyszer fog használni.

4. Egy szép cserép

Ahogyan a napernyő esetében, itt is lehetőség van arra, hogy egy szép, mázas cserép legyen a talpa. Ehhez azonban szükséges, hogy a fa szárának vége sima legyen, így abból érdemes egy kisebb darabot levágni. Ha ez megvan, akkor kérjen segítséget, mert innentől kétemberes a folyamat. Az egyik fogja a fát, a másik földet, homokot, vagy kavicsokat önt a szár mellé, míg a cserép teljesen tele nem lesz. Ahhoz, hogy a fa biztosan, stabilan álljon, olyan cserepet keressen, ami magasabb, legalább 50-60 centis, és a szárat is nagyobbítsa meg úgy, hogy az alsó ágaktól megszabadul – ezek azután  a lakás többi szegletét is díszíthetik. A cserép mellett használhat fém vödröt, de akár egy szebb ládát is, a lényeg, hogy kellően fel lehessen tölteni a nehezékekkel.

[PINTEREST] 583810badc62c

5. Kiszuperált gyúródeszka

Ha van egy olyan gyúródeszka, ami a karácsonyi készülődés közben használhatatlanná vált, vagy csak már nagyon régi volt, és megérett a cserére, nehogy kidobja! Fogja a fenyőt, a szár végét vágja egyenesre, és egy vaskosabb csavar segítségével rögzítse rá a deszkát annak közepénél. Kész is van, mást már nem is kell tennie, hiszen a nagy, lapos felület megtartja a fát, persze ehhez ne válasszon égig erőt példányt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek