5 könyv azoknak, akik december után új életet kezdenének

Ha ismer valakit, aki szívesen lenne világutazó, de nem tudja, hogyan vágjon bele a nagy kalandba, vagy gondjai vannak az alvással, a rendrakással, esetleg nőként egy kis önbizalomnövelésre van szüksége, akkor van pár ajándékötletünk. Persze az is lehet, hogy nem másnak veszi meg ezeket a könyveket, hanem felteszi a kívánságlistájára, és reméli, hogy valaki megveszi önnek. 

A sárga ruhás lány: Hogyan lettem világutazó (és hogyan lehetsz te is)

sargaruhas lany

Az anyagi javak gyűjtése helyett egyre inkább az élmények halmozása kerül előtérbe, ami nem egy rossz irány, és - tisztelet a kevés kivételnek -, de ki ne vágyna arra, hogy kiszakadjon a hétköznapokból, hogy újabb és újabb városokat, országokat, kontinenseket ismerjen meg. Jó, nem mindenkiből lehet főállású utazó blogger, de azért van pár jó tanács, amit érdemes tőlük megfogadni. Karácsony előtt két hazai kiadvány is megjelent a témában: Kisgyörgy Travellina Éva Világutazók kézikönyve című kötetéről már korábban írtunk, a Canon Digitális Könyvnyomtatási Pályázatának köszönhetően pedig Harmincz Rita, vagyis a Sárga Ruhás Lány szerzői kiadásban jelentette meg könyvét arról, hogyan indult útnak, mit tanult az út során és mindenkit arra biztat, hogy ne kergesse, hanem élje meg az álmait. Harmincz Rita könyvében délkelet-ázsiai kalandjairól, tapasztalatairól mesél, de állítása szerint a könyvben írtak mindenkinek segíthetnek, aki úgy dönt, kevés pénzből, hátizsákkal járná be a világot.

Ár: 3490 Ft

Arianna Huffington: Az alvás forradalma

014 Geopen Huffington Az alvas forradalma karton borito 01

Aludni mindenki szokott, csak nem mindenkinek megy úgy, ahogy kellene, pedig ez egyik fontos sarokköve az egészséges és hosszú életnek. Számtalan cikket írtunk már mi is megannyi jó tanáccsal, de ha valaki inkább papíralapon mélyedne el a témában vagy tud valakit, akinek jól jöhet egy alvásról szóló kötet, akkor rendelje/vegye meg a világ egyik legsikeresebb nőjének a könyvét. Természetesen 344 oldalt nehéz lenne megtölteni tippekkel és tanácsokkal, ezért Arianna Huffington - nagyon helyesen - sok-sok betűt szentelt az alvás társadalmi és tudományos hátterének, ezt elég olvasmányos, személyes formában teszi, szóval bárki számára emészthető. A függelékek között is találni hasznos és érdekes dolgokat, hiszen van alvásminőségi kérdőív is, egy meditációs gyakorlat, illetve egy összefoglaló arról, hogy világszerte a szállodák hogyan segítenek a vendégeknek a pihentető alvásban (meg egy kis matracpromó). 

Ár: 3990 Ft

Lakatos Márk: A nő hétszer – Életmód- és stíluskalauz minden korosztálynak

748225F

Ismét itt a december, és a most már saját bisztróval is rendelkező stylist újabb nőknek szánt könyvvel rukkolt elő. A 2011-es Stílusterápia, a 2013-as Te&Én – Divat- és stíluskalauz és a 2014-es Stíluskalendárium után itt a A nő hétszer. Az irányvonal hasonló, egy csomó nőknek szóló tipp és trükk egy kötetbe sűrítve, egészen pontosan Lakatos Márk  "szakértők segítségével veszi sorra, mire érdemes odafigyelni a különböző életkorokban stílus, öltözködés, táplálkozás, testmozgás, sőt, szexualitás terén, és hasznos tanácsokkal lát el, melyek segítségével minden nő magabiztosabban élheti meg testi-lelki változásait." Persze nem csak szakértők segítettek a stylistnak, a könyvben vannak interjúk ismert nőkkel is, név szerint Radics Gigivel, Jakabos Zsuzsával, Wossala Rozinával, Gryllus Dorkával, Jakupcsek Gabriellával, Pataki Ágival, és Halász Judittal is, akik nyilván mind egy-egy évtizedet képviselnek. 

Ár: 4999 Ft

Szkiba Zsuzska: Fogadd el magad - Pozitív testkép, egészséges önbizalom

SzkibaZsuzsa FogaddElMagad 300dpi

A könyve ismertetőjében pozitív testkép aktivistaként, mentorként, önbizalomtrénerként definiált Szkiba Zsuzsa neve a blogoszférából lehet ismerős, ő volt ugyanis Cupcake&Pearls szerzője, amiből kinőtte magát a Beauty with Plus projekt. Ennek fő célja az, hogy az összes nő elfogadja magát, és ehhez tanácsokkal is szolgál, és az oldalon öltözködési és szépségápolási tippeket, motivációs sorokat és interjúkat is lehet olvasni. Természetesen a Fogad el magad is azokon kíván segíteni, akik úgy érzik, az önbizalmukon lenne még mit fejleszteni, egyelőre nem tudták magukévá tenni azt a felfogást, hogy a szerethetőség és az érték nem annyira a külső függvénye. De hogyan éri ezt el? Hát, a könyvben található gyakorlatokkal. Az időzítés pedig tökéletes, hiszen közeleg január elseje, amikor ugye mindenki megfogadja, hogy új életet kezd.

Ár: 3490 Ft

+1 Marie Kondo: Tiszta öröm - A rendteremtés művészete - képes útmutatóval

3443845 5

A takarítás japán művésznőjének mindkét könyvéről írtunk már, és ugyan kolléganőnknek voltak fenntartásai, Marie Kondo nevével szinte minden sikerlistán találkoztunk, szóval ha a szerettei, barátai vagy ismerősei között van olyasvalaki, aki biztosan örülne annak, ha kapna egy kézikönyvet ahhoz, hogyan is tudna rendet tartani otthonában, akkor ez egy jó ajándék lehet. Hatmillió olvasó ugye nem tévedhet. Persze az is egy megoldás lehet, ha befizeti egy online takarítócégnél, bár van, aki nem szereti, ha mások nyúlnak a cuccaihoz, és azért vannak olyan dolgok, amik az ilyen szolgáltatóknak sem férnek bele. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra