Karácsonyi sütik: rénszarvasos isler

Az isler az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény: a lekvárral töltött, omlós tésztakorongokat csokival áthúzva szinte mindenki szereti, és nagy előnye, hogy sokáig eláll, így jó előre elkészíthető. Ehhez a klasszikushoz most egy jópofa és nagyon egyszerű díszítési ötletet mutatunk: lehet vele menőzni céges karácsonyi buliban, családi ebéden, de egyenként, celofánba csomagolva még akár apró ajándék is lehet belőle.

Rén isler
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

 

Először is készítünk egy adag islert.

Ha kiválasztottuk és elkészítettük a nekünk tetsző islert, jöhet a díszítés!

Mi kell hozzá?

- fehér csokoládé: 20 darab islerhez kb. 40 g

- egy-két kocka étcsokoládé

- piros színű cukordrazsé (pl. Smarties)

A díszítés menete:

1. Miután az islereket egyenként csokoládéba mártottuk, mindegyikre helyezünk egy-egy piros cukordrazsét, amíg még friss a csokoládébevonat. Ezek lesznek az orrok. Az islereket ezután hűtőbe tesszük, míg meg nem szilárdul a bevonat.

2. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és egy nejlonzacskóba kanalazzuk. A zacskó végén icipici lyukat vágunk, és ezzel megrajzoljuk az agancsokat és a szemek alját az agancsok alá. Ismét hűtőbe tesszük az islereket, míg a fehér csoki meg nem szilárdul.

3. Az étcsokoládét is megolvasztjuk, nejlonzacskóba tesszük, aminek a végét levágjuk. Ezzel készítjük el a szemgolyókat, tehát egy-egy picit pöttyöt teszünk a szemek fehércsokis alapjára. Ismét hűtjük, míg az étcsokipöttyök meg nem szilárdulnak.

287 szavazat 416 szavazat
Mustra