Gasztroajándék: varázslat pálcás pillecukorral

Zanza!

Csoki megolvaszt, formába tölt, bele egy pálca vagy szívószál, és kész is. Később meg majd akármikor lehet vele kevergetni a forró tejet, mire ihatóvá hűl, a csoki és a pillecukor beleolvad.

Hozzávalók 1 adag forró csokihoz:

  • 30 ml-es kicsi műanyag pohár (vagy mini joghurtos pohár)
  • 4-5 dkg étcsokoládé
  • 1 vaníliás/sima pillecukor
  • szívószál

A pillecukrot a szívószálra szúrjuk ls a pohárba helyezzük, majd csokit gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben 800 watton kb. 1 perc alatt, kétszeri átkeveréssel felolvasztjuk, és ráöntjük a pillecukorra. Kicsit megforgatjuk, hogy körben és alul is mindenütt csoki legyen, ne látsszon ki a cukorka, majd hűtőben dermesztjük. Ha kellően megdermedt, kézmelegtől könnyen kicsúszik a pohárból, ekkor csomagoljuk, csinosítjuk.

DSC 0018
Fotó: Dívány
Blogmustra