Öt tipp, hogyan varázsolhat adventi hangulatot a lakásába

Most már teljesen indokoltak a karácsonyi dalok, díszek, fények és társaik, hiszen holnap lesz advent első vasárnapja. Mint minden évben, most készítettünk egy összeállítást, amiből ihletet meríthet. 

A klasszikus

Első lépésként vegyen tobozokból, mohából vagy szalmából készült koszorúalapot, és olyan gyertyatüskéket, amik kellően dekoratívak és nem baj, ha látszanak. Szüksége lesz még pár gömbdíszre, amiket vagy ragasztóval vagy valamilyen dróttal, tűvel kell az alaphoz rögzíteni, négy gyertyára, meg persze mű(, de nem feltétlenül kerámia)szarvasokra vagy őzekre. Utóbbiakból a hobbiboltokban biztosan talál megfelelőt, de persze a hipermarketek és barkácsüzletek karácsonyi részlegén is érdemes körülnézni.  

[PINTEREST] 5836eeb983328

A kevésbé hagyományos

Ez a kedvenc kategóriánk, igaz, az idei tippünk egy kicsit komolyabb gondoskodást igényel. Első körben szüksége lesz négy pohárra, négy teamécsesre, mű vagy éppen igazi fenyőágakra és egy adag tőzegáfonyára, meg persze vízre. A DIY Playbook posztja szerint a vizet érdemes hetente cserélni, hogy szép tiszta legyen, a vörös áfonyák helyére pedig 10-14 naponta érdemes újakat tenni. 

[PINTEREST] 5836e6005588d

Az egyszerű

Tavaly nagy kedvencünk volt a poharakból és mécsesekből készült adventi dísz, előtte pedig a cserepes társa - ezeket sem volt nagy ördöngősség megcsinálni, de a mellékelt fotón található változatot talán még könnyebb lesz, hiszen elvileg nem kell hozzá más mint egy fém virágtartó (amit akár egy fémtállal is helyettesíthet), négy darab gyertya és némi virágkötészeti alap (ezt korábban az Obiban találtunk). Ha ránk hallgat, beszerez hozzá gyertyatüskéket is, meg némi gyurmát, amibe bele tudja ezeket döfni. 

[PINTEREST] 5836e0e05aa02

Az asztaldísz

A képen látható asztaldíszeket is könnyű elkészíteni, főleg ha van otthon elfekvőben pár nagy üvegváza (vagy befőttesüveg), pár toboz, termés, gally vagy fenyőfaág, amit nemrég gyűjtöttek a gyerekkel, és olyan díszek, valamint égősor, amiket biztosan nem akar majd felaggatni a fára. 

[PINTEREST] 5836ee2113d97

Az ajtódísz

Az Etsyn 15600 forintért (+ postaköltség) lehet megrendelni ennek az ötletes és aranyos ajtódísznek az eredetijét, de ha bízik a fantáziájában és a kézügyességében, akkor maga is elkészítheti. kell hozzá majd egy szalag, amivel fel tudja akasztani a díszt az ajtóra, sok különböző színű filcanyag, egy vastag kartonlap, amiből ki tudja vágni az alapot, és amire rá tudja majd ragasztani a tájat és az állatokat, meg persze olló, textílragasztó. Ha fél attól, hogy nem tudja majd elég ügyesen felvázolni a körvonalakat az anyagra, készítsen sablont, vagy nyomtasson ki egy rókát, szarvast vagy más, ön számára kedves erdei állatot (persze a megfelelő méretben), vágja ki, és azt rajzolja körbe. 

[PINTEREST] 5836eb1420756
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek