DIY: nagyon egyszerű, mégis jópofa húsvéti dekorációk

Alig pár nap maradt húsvétig és ha eddig nem volt ereje/ideje hozzálátni a lakás „húsvétba borításához”, mutatunk pár egyszerű, de annál frappánsabb trükköt, amik ráadásul még pénztárcakímélők is. Videós segítséget is adunk mindegyikhez, amelyekkel könnyedén elsajátíthatja a technikákat. 

Asztali dekoráció

Ha más nem, legalább a szalvéta legyen húsvéti és ehhez még az sem kell, hogy emiatt olyat vegyen, amin tojások, nyulak, csirkék, vagy rosszabb esetben ezek közül mind fellelhető. Az alábbi videón megnézheti hogyan hajtogathat egyszerűen, sima szalvétából nyulat, ráadásul az egészhez nem kell más, mint egy ruhacsipesz, szalvéta és egy kis madzag. 

Nyúl fondantból

Ha megvan a szalvétával, azonnal neki is állhat nyulakat formázni, cukorgyurmából. Ez is legalább annyira egyszerű, mint az előző művelet és ha túl soknak találja már a nyulas dolgokat, akkor fogja rá, hogy ez egy bárány. Szerintünk legalábbis arra jobban hasonlít, mínusz az óriási fülek, persze. Mindenesetre igen megnyerő kis figura, viccesen néz ki. 

Kosár papírból

Ha még kreatívabb szeretne lenni, akkor az elkészített nyúl fondanthoz összeeszkábálhat egy húsvéti kosarat is, papírból. Ehhez sincs szükség sok dologra és még egy kezdőnek sem jelent kihívást az előállítása. Talán bonyolultnak tűnhet a videón, azonban nyugodtan kezdje el, rá fog jönni, hogy ez nem így van. És ha egyszer belejön, nem fog tudni leállni a gyártásról. Mi szóltunk. Egyébként karácsonykor újra előveheti a kosarat, vagy készíthet más színűt is, amibe a kisebb ajándékokat tudja tenni. 

 Húsvéti koszorú

Nyilván önnek nem újdonság a húsvéti koszorú ötlete, mi egy kicsit csodálkoztunk rajta, de ha jól néz ki, miért is ne legyen?! Szóval kerestünk egy viszonylag egyszerűen kivitelezhető változatot, amihez könnyedén beszerezhet minden kelléket egy hobbiboltból. A tábláért meg mi kérünk elnézést. 

„Tortanyalóka” 

És végezetül itt van még egy édesség, amit kizárólag a nagyon édesszájúaknak ajánlunk, vagy gyerekeknek (mert ugye ők bármit megesznek, csak édes legyen). Kicsivel több hozzávaló kell hozzá, mint a fondant nyúlhoz, de még annál is könnyebben elkészíthető. Adhatja a locsolóknak, de az asztalt is díszítheti vele. Többfunkciós édesség és ha esetleg nem fogy el, nagyon jól fog jönni arra az időszakra, amikor már az összes húsvéti csokoládéból és gumicukorból kifogyott a háztartás. 

Kellemes húsvétot!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek