Futóklub: együtt a bemelegítés is jobban megy!

Szeptember 25-én vasárnap futóklubot indított a Dívány: az első alkalommal a bemelegítéssel foglalkoztunk részletesebben, de azért emellett 3 kilométert is letudtunk. Mint arról már videóinkban és cikkeinkben is többször szó esett: a futáshoz a legjobb bemelegítés maga a futás, jobban mondva egy könnyű, nem fárasztó kocogás, amivel kicsit felkészítjük szervezetünket az igénybevételre, bemelegítjük az izmainkat, átmozgatjuk az ízületeinket. 

A futóklubunk első óráján résztvevő 13 lelkes olvasónknak bemelegítésként öt kört ajánlott a Panoráma Sportközpont 400 méteres pályáján edzőnk, a Traning funkcionális edzőtermet vezető Zsirai Milán. Többen már ettől rendesen elfáradtunk, de ez betudható a nyári lazsálásnak.

A körülbelül egy órás edzésen még futóiskoláztunk is, ami valljuk be, leginkább úgy nézhetett ki kívülről, mintha Monty Python Hülye járások minisztériumának forgatására készültünk volna, de el kell ismerni, hatásos és koordinációt javító gyakorlatokkal ismerkedhettünk meg. Ezek után, aki tudott, 3000 métert futott a saját tempójában, így felmérhettük mindenki idejét és erőnlétét, mely jó alapként szolgál a további közös futások alakításában.

Kezdőtől a haladóig mindenki kapott hasznos útmutatásokat, és egy jó hangulatú délelőttöt tölthettünk együtt: október 2-án vasárnap folytatjuk az edzést, jó hír, hogy lehet még hozzánk csatlakozni! Most vasárnap minigátakkal és koordinációs létrával spékeljük meg az edzést, melyekkel – akárcsak a futóiskolával – javítjuk futótechnikánkat és koordinációs képességünket tesszük próbára, majd ismét futunk egy hosszabb (nem kell aggódni, nem túl hosszú) távot együtt: aki pedig a közös futás után még érez magában erőt, természetesen tovább róhatja a köröket a futópályán az edzés után is.

Az alábbi Google-formon lehet jelentkezni az október 2-i futóklubunkra (azoknak, akik első alkalommal részt vettek, és jelezték, hogy jönnek újra, nem kell kitöltetniük a lapot!), a leggyorsabbaknak tudunk helyet biztosítani! Az egyórás edzést egy második kerületi futópályán (Panoráma Sportközpont - Budapest 1023, Kolozsvári Tamás utca 11.) tartjuk ismét, vasárnap reggel 10-től.

UPDATE: A helyek beteltek, köszönjük az eddigi jelentkezéseket, hamarosan küldünk mindenkinek visszajelző e-mailt.

Több résztvevőt a vasárnapi alkalmon sajnos nem tudunk fogadni. Október 9-én is futunk majd együtt, arra az alkalomra ismét várjuk majd a jelentkezőket, a kitöltendő jelentkezési lapot október 5-én megjelenő futóklubos cikkünk alján fogja megtalálni! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra