Mutatunk három menő orosz divatbloggert!

Ha divatról van szó, az emberek hajlamosak kizárólag a négy nagy "fővárosra" gondolni. Ez már csak azért is bajos, hiszen utcai divat tekintetében sokszor fényévekkel izgalmasabb dolgok történnek máshol: elég mondjuk az északi, skandináv kultúrára és a Stockholm Streetstyle oldalra gondolni. Hasonlóan érdekes dolgok (és szettek) történnek kicsit keletebbre is, ezért úgy döntöttünk, mostani posztunkban bemutatunk önnek három orosz divatbloggert.

Miroslava Duma

Miroslava Duma nem hiányozhat egyetlen divathetes összeállításból sem: nem véletlen, hogy az írónővel mi is foglalkoztunk már korábban. Duma egyébként az általa alapított Büro 24/7 oldalon publikál, szettjeiben pedig azt szeretjük, hogy hiába visel sokszor tervezői darabokat, a legtöbb összeállítását újra tudjuk alkotni fast fashion üzletek vagy turkálók kínálatából is. Szerencsére Duma angolul ír (ez sajnos nem minden orosz bloggerre igaz), de ha inkább képeket nézegetne, ajánljuk az Instagram-profilját, ahol az összeállítások posztolása mellett lelkesen tudósít eseményekről is.

GettyImages-476526927
Marc Piasecki / Europress / Getty

La Vita Mia

Vita Kovaleva, a La Vita Mia bloggere Szentpéterváron él, szettjeiről pedig az egyébként JAVA-fejlesztő pasija készíti a fotókat. Nemcsak a képeknek, de az összeválogatott ruháknak köszönhetően sem mondaná meg senki, aki nem ismeri személyesen, hogy Kovaleva mindössze 165 centiméter. A magát retrókedvelőként aposztrofáló blogger sajnos oroszul ír, így aki nem beszéli a nyelvet, nem sokat ért a posztokból, viszont a fotóknak hála tanulni azért bőven lehet tőle: elsősorban azt, hogy ősszel és télen sem kell lemondani a színes szettekről és hogy miként lehet több különböző árnyalatot együtt viselni úgy, hogy ne legyen nevetséges az összeállítás. Itt is ajánljuk a hölgy Instagramját, ami még pont egészséges mértékben vegyíti a divat-giccs-magánélet hármasát.

Lola from Valencia

A blog neve becsapós, ugyanis a tulajdonos, Olga Kazantseva Moszkvában él, ahol belsőépítészként dolgozik. Azért is kedveljük őt, mert oldala mentes mindenféle sallangtól: a legtöbbször csak outfit fotókat posztol, alatta pedig azt, hogy honnan szerezte be a hozzávalókat. Ha ön is szereti a fast fashiont, akkor van egy jó hírünk: Kazantseva szinte kizárólag onnan vásárol, így könnyedén leutánozhatja a lány bármelyik szettjét. A posztokat elnézve nagy kedvence a H&M - annyira, hogy két éve még az Isabel Marant-nal közös kollekcióért is beállt a sorba.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek