Nézze meg az ex-keleti blokk 10 leglátványosabb épületét!

Míg a demokratikus Nagy-Britanniában virágzott a brutalista építészet az 50-es, 60-as és a 70-es években, addig az ex-szovjet államokban már A 20-50-es években is felhúztak olyan épületeket, amelyek láttán a mai napig tátva marad a szánk. Az egyszerre lenyűgöző, bizarr, furcsa és futurisztikus épületek nagy részét már lebontották, de a galériára kattintva megnézheti, hogy milyen sci-fi filmekbe illő épületeket húztak fel többek között Oroszországban, Grúziában, Horvátországban vagy Ukrajnában. Ha pedig ennél többet szeretne megtudni az ex-keleti blokk forradalmi építészetéről, akkor ide kattintva 40.50 dollárért (kb.11.430 forint) megrendelheti a francia fotós, Frederic Chaubin: Cosmic Communist Constructions Photographed (CCCP) című albumát. Kattintson a galériára!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.