Elég a belvárosig mennie, ha oroszokat akar a spájzba

Egyáltalán nem szükséges ahhoz nagyobb tervezés és extra erők mozgósítása, hogy összehozzon egy orosz témájú vacsorát, vagy éppen annyira feltöltse a spájzot, hogy kedvenc orosz ételeit bármikor elkészíthesse. Orosz kaviár uzsonnaidőre, orosz pezsgő szülinapi bulikra, vagy éppen orosz lazac és sprotni a hideg téli estékre, mind mind elérhető Budapesten. 

Sőt, ha nem biztos abban, hogy az orosz ízvilág szerelmese, akkor ki is próbálhatja először az ételeket az orosz gyorsétteremben. Ha pedig úgy dönt, hogy ilyet otthon is szeretne enni, rögtön be is vásárolhat.

Arbat - az üzletlánc

Arbattal több helyen is találkozhat a belvárosban. Budán a Széll Kálmán tértől nem messze, a Mammut mellett, Pesten pedig a Nyugati pályaudvar szomszédságában, valamit a VII. kerületben. Fóton és Budaörsön az Auchanban Gurman-Russ néven találja, de a felhozatal ugyanaz. természetesen rengeteg olyan tartósabb élelmiszer között lehet válogatni, ami tényleg alkalmas arra, hogy a spájzot telepakolja vele. Konzervhalak minden mennyiségben és mártásban, de sokfajta fűszer közül is válogathat. A hűtőpultból halat, sőt sajtot is vehet és desszertnek se hagyja ki az igazi orosz fagyit, vagy éppen túró rudit. A legjobb viszont mégis az, hogy aki nem tud oroszul és a cirill betűket sem ismeri, annak teljesen visszatér a gyerekkora, legalábbis az az időszak, amikor még nem tudott olvasni.  Az Arbat gyorsétteremmel is várja azokat, akik még nem határozták el, hogy közel áll-e hozzájuk az orosz ízvilág. A VII. kerületi István utcában orosz és tatár ételek között válogathat, ha nincs kedve otthon nekiállni a borscs vagy okroska levesnek, esetleg enne egy kis plemenyit vagy varenyikit. 

GettyImages-491638794
Bloomberg / Europress / Getty

CMAK - házhoz is rendelhet

Az Apáczai Csere János utcában található bolt mellett a Cmak nagy előnye, hogy webshopként is üzemel, vagyis akár egy egész délelőttöt eltölthet azzal, hogy a weboldalon rendesen áttanulmányoz minden terméket, hogy melyik mi is és mihez tudja használni. Aztán pedig rendelheti a vörösáfonyás cikóriakávét. Maga a webshop egyébként azért is jó, mert talán az Arbatban is láttunk mondjuk Hozajsztvennoe szappant, csak a csomagolása lehet nem ütötte meg az ingerküszöböt, hogy mélyebb nyomot hagyjon. Vagy ott az Altáji Mumijó "Hegyi Balzsam" tabletta, ami a csomagolását tekintve teljesen semleges, bár a leírásból sem derül ki mire is jó igazán. De persze a klasszikus dolgokból sincs hiány, vásárolhat orosz kaviárt, pezsgőt, fűszereket és a karácsonyra és készülhet orosz termékekkel. 

tk3s 187450
Northfoto

Ha csak az alkohol érdekli

Nem kell rosszra gondolni, az orosz vodka vagy az orosz pezsgő önmagában is van annyira híres, vagy éppen hírhedt, hogy már csak azért is szeretné a bulijait feldobni azzal, vagy csak egyszerűen jó, ha a bárszekrényéből elő tud venni egy igazi orosz italt. A két fentebb említett boltban is talál alkoholt. Sört, vodkát és pezsgőt is vehet, de a Cluinarisból is rendelhet néhány orosz vodkát. Ha azonban több közül szeretne válogatni, akkor a kimondottan alkoholos italok rendelésére szakosodott oldalakat nézegesse, például az iDrinks, a whiskey net vagy a drink.hu.

GettyImages-492520265
Bloomberg / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek