Rublyovka az orosz milliárdosok Beverly Hillse

Tudta, hogy a kaliforniai Beverly Hills orosz megfelelője a Moszkvától nyugatra található Rublyovka? A szupergazdagok előkelő lakónegyedének egyik fontos előnye, hogy ökológiailag remek helyen található és összehasonlítva a moszkvai szmoggal, itt meglehetősen tiszta a levegő. A Rublyovkán elsősorban kormányzati tisztviselőknek és sikeres üzletembereknek vannak rezidenciáik, a munkásosztály meg sem engedhetné magának ezt a fényűzést, mivel az itteni ingatlanárak a legmagasabbak a világon.

A Rublyovka környéke mindig kiváltságos helynek számított az elit köreiben, már a 16. században is előszeretettel építkeztek ide az uralkodók, mint például a Romanov dinasztia, Mihail Fjodorovics vagy Nagy Péter – írja a wikipédia.org. Volt itt nyári rezidenciája Leninnek, Sztálinnak, Hruscsovnak és Mihail Gorbacsovnak is, de a festői szépségűnek mondott helyet előszeretettel látogatták külföldi diplomaták, híres tudósok, művészek is írók is.

A Moszkvától mindössze negyven kilométerre található negyedet az 1990-es évek óta a „milliomosok gettójának” is csúfolják a környékbeliek, pedig a lakosság összetétele nem sokat változott az elmúlt pár száz évben, itt él Vlagyimir Putyin – aki miatt olykor lezárják a városba tartó útszakaszt –, illetve több fontos orosz tisztviselő, de hírességek és befolyásos iparmágnások is a Rublyovkán vásároltak maguknak telket.

Így nem csoda, hogy itt találhatóak a legdrágább sportklubok, legexkluzívabb butikok és a legmagasabb, seregnyi biztonsági őrrel bebiztosított kerítések is. A lakóknak ki sem kell mozdulniuk az övezetből, van itt puccos koncertterem és esküvői palota is, a bevásárlóközpontokban pedig olyan luxusdivatházaknak vannak itt butikjai, mint a Prada, a Dolce & Gabbana vagy a Gucci, ahogy a Ferrari, a Bentley és a Lamborghini is tart fenn egy-egy szalont a helyi gazdagoknak. Az üres telkeket pedig rekordáron árulják, az árak körülbelül 30-50 %-kal növekednek évente. Tehát a puccos orosz külváros körülbelül olyan felkapott és megfizethetetlen, mint például Manhattan központja.

Az orosz elit elszeparált életéről Viktor Borzih lőtt egy szemléltető sorozatot a közelmúltban, mi pedig az ingatlanos oldalakon jártunk utána annak, hogy valóban 10 millió dollárt kérnek-e a Rublyovkán található palotákért, valamint megnéztük azt is, hogy mennyibe kerül az élet a fényűző császári palotáiról és tekintélyes szökőkutairól híres Szentpéterváron, amit „Észak Velencéjének”, Európa Ablakának” valamint „Oroszország kulturális fővárosának” is becéznek a helyiek. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen apartmanokat vehetünk több száz millió forintért Oroszországban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra