Oh, a zserbó! Az egyik legnépszerűbb süteményünk, amiben tökéletes harmóniában van a baracklekvár, a dió és a csokoládé. Időhiányban küzdőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy épp gyerekeknek ajánljuk most az egyszerűsített változatát, golyó formában. Nem mellesleg aranyos gasztroajándék is lehet egy szép bonbonos dobozban.

Katuci
Hozzávalók (30-40 darabhoz):
15 dkg keksz
15 dkg dió
kb. 15 dkg sárgabaracklekvár, amennyit felvesz
20 dkg étcsokoládé
- A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirítani, hogy még finomabb legyen.)
- Kis golyókat gömbölyítünk, majd betesszük őket 30 percre a hűtőbe.
- A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét. Ha ez is beleolvadt, egyesével, gyorsan megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és egy sütőpapírra sorakoztatjuk őket.
- Darált dióval meghinthetjük még őket vagy bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat, de simán is hagyhatjuk.

Katuci