Az unikornis elhozta a tökéletes karácsonyi boltot Budapestre

Zanza!

Ha az egyenbögrés karácsonyi vásárok helyett inkább kisszériás dizájncuccokat ajándékozna, eddig csak az Ajándék Terminált tudtuk ajánlani. De most két újabb versenyzővel gazdagodott a mezőny, és tudatos vásárló legyen a talpán, aki megállja, hogy tényleg csak másoknak vásároljon náluk.

Szerdán megnyitotta a Projekt Showroom karácsony tematikájú  pop-up boltját, ami most az Andrássy úton található és Az unikornis karácsonya címet kapta. A társaságnak nem ez az első ilyen kezdeményezése, sőt a karácsonyi időszakban a másik karácsonyi boltjuk is nyitva lesz, ott dekorációs tárgyakat és kimondottan turisták számára összeállított szuveníreket vehet. A nyitás napján mentünk el megnézni a boltot, ahol még korántsem pakoltak ki mindent, de még így is azt tanácsoljuk, hogy ha csak egy boltba akar beugrani, ahol egyedi és menő ajándékokat venne bármelyik családtagjának, akkor ez az a hely, ahol garantáltan sikerrel jár. 

December 22-ig intézheti itt az ajándékvásárlást, ha nem akar plázákban bóklászni, vagy azon aggódni, hogy vajon megérkezik-e a neten rendelt meglepetés. Ráadásul az Unikornisnál olyan dolgokat is megvehet, amiket máshol egészen biztosan nem. A bolt Sufjan Stevens Christmas Unicorn performansza után kapta ezt a nevet, majd Hankó Julcsi rendezte be olyanra, hogy még a karácsonyfának is unikornis szarva van. 

De a dizájnnál sokkal lényegesebb kérdés, hogy mit is lehet venni a boltban. Ha röviden szeretnénk összefoglalni, akkor azt mondanánk, hogy nagyjából mindent, ami csak felmerülhet ajándékként. Kicsit több információért pedig azt kell tudnia, hogy külföldi és magyar tervezők olyan jól megférnek egymás mellett a boltban, hogy első ránézésre mi sem voltunk mindig biztosak abban, hogy mi a magyar termék és mi nem. Rengeteg ékszer és divatkiegészítő, táskák, pénztárcák, kerámiák, konyhai eszközök, könyvek, naplók, füzetek kaphatóak, de fűszereket, olajakat, sőt még szépségápolási termékeket is vehet (és mivel az egész üzlet a trendérzékenységről szól, nem meglepő, hogy férfi ismerőseinek akár szakállápoló szérumot is talál). A válogatásban a hazaiak közül helyet kapott például az Agnes Kovacs, a Kincses Zsanett Jewellery, a The Four, Ducsai Judit, Alpa Gloves, Astronaut, Captain's, Wowa, Kezemura, Eccehome és Néma Júlia. Ha pedig gyerekeknek keres ajándékot, akkor is tökéletes választás, mert szinte egy külön gyerekboltot is ki lehetne alakítani, annyi gyerekajándékot talál.

Árban is széles a felhozatal, persze a nagyon olcsó kis mütyüröket vagy bizsukat felejtse el, és a kesztyű vagy a zokni sem a szokásos karácsonyi vásáros színvonalat hozzá, cserébe viszont tényleg nem hétköznapi darabokhoz juthat hozzá. A galériában mutatjuk is a fellelhető ajándékokat (vagy legalábbis egy részüket), ha kedvet kapott hozzá, az Andrássy út 5-ben várják minden nap este 8-ig!

Szintén pop up, szintén dizájn, szintén karácsony

Másodszorra nyílik meg a Marriott Santa Shop pop-up ajándékboltja, ahol azok is megtalálják a számításaikat, akik csak jelképes ajándékot vennének, és azok is, akik drágább meglepetést szeretnének tenni a karácsonyfa alá. Bár alig pár négyzetméteres az üzlethelyiség, termékskálája mégis sokféle igényt kielégít, a kézműves illatos gyertyáktól kezdve a legmenőbb hazai tervezésű ruhadarabokig bezárólag, sokféle potenciális ajándékból válogathatunk.

Ottjártunkkor teljesen beleszerettünk a jobbnál jobb hátizsákokba, közülük is legjobban egy új márka, a DVA  formavilága volt a legmegkapóbb. Ékszerekből sincs hiány, találunk visszafogott, decens darabokat, de ugyanitt törzsi motívumokra épülő oversize nyakláncokat, karkötőket is beszerezhetünk. Ha csak valami cukira vágyunk, akkor vehetünk extra aranyos kispárnát a Millow Pillow jóvoltából, de akár vintage bútordarabokat, kiegészítő tárgyakat, és itt is találtunk nagyon kedves bébiholmikat.

Ha mindez nem lenne elég, akkor még mindig tudunk újat mutatni a termékpalettáról, ugyanis gondoltak azokra is, akiknek nincs idejük vagy türelmük süteményeket készíteni, viszont a bolti tucatbriósnál azért többre vágynak. Őket szebbnél szebb mézeskalácsházakkal, és még sok más kézileg gyártott édességgel várják. Csak úgy nézelődni, inspirálódni is érdemes ellátogatni, ugyanis a Marriott kreatív enteriőrjei idén is kitettek magukért, és otthonos hangulatot varázsoltak az óriási hotel halljában. Egy kis ízelítőért kattintson a galériára!

Blogmustra