Adventi lakásdekor, avagy mi mindenre jó a páratlan zokni és a ruhacsipesz

Tavaly november végén is elfoglaltuk az egyik tárgyalót a szerkesztőségben, hogy adventi koszorúkat és díszeket készítsünk. Idén sem volt ez másként, és persze most sem vagyunk maradéktalanul elégedettek. 

Adventi koszorú, ami nem is koszorú

Hozzávalók: 4 darab pohár (596 Ft - Auchan), 4 darab teamécses (25 darabos csomag, 469 Ft - Auchan) vagy gyertya, raffia (399 Ft - Praktiker), kötöző juta (799 Ft - Praktiker), szalag (249 Ft -Praktiker) és díszítőtoll (899 Ft - Auchan)

Összeg: 3411 forint, de az alapanyagoknak csak a töredékét használtuk fel, a maradékot máshoz, máskor is fel lehet használni, illetve lehet, hogy ezek egy része már meg is van otthon.

Így készül: Tavaly a cserepes "adventi koszorú" volt a szerkesztőség kedvence, ezért idén is próbáltunk egy hasonlót alkotni. Ha van négy felesleges pohara, akkor erre sem kell költeni, és talán van otthon néhány díszszalag és teamécses is, meg olyan toll, amivel üvegre is lehet írni. Persze nem kell elnagyolni a díszítést, ahogyan mi tettük, kivéve, ha ön is rajong Kurt Vonnegut rajzaiért. Az egész neuralgikus pontja mégsem ez, hanem az, hogy a szalagok ne csússzanak le. Ha tud, pöttyintsen több helyre egy kis ragasztót abban a sávban, ahova a szalagokat, raffiát köti majd, vagy kérjen meg valakit, hogy segítsen, így talán elég szorosra sikerül.

Rusztikus asztaldísz modern beütéssel

Hozzávalók: mohás koszorúalap (899 Ft - Praktiker), fényfüzér (999 Ft - Praktiker), 3 db mikulásvirág (30 Ft - Auchan), raffia - 399 Ft (Praktiker), kötöző juta (799 Ft - Praktiker), szalag (249 Ft -Praktiker)

Összeg: 1928 forint, ha nem számoljuk azokat az alapanyagokat, amit a poharas díszhez megvettünk.

Így készül: Mielőtt nekifogna ennek a dísznek, készüljön fel, hogy a mohás alappal dolgozni elég mocskos meló. Nagy trükk és titok egyébként nincs, először tekerje fel a raffiát és szalagot, majd szúrja bele a művirágokat az alapba (figyelem, kicsit macerás méretre vágni a drótot, de ha kitartó, egy egyszerű ollóval is menni fog), és utána jöhet a füzér. De ezzel még nincs vége, a LED-es gömböket összekötő vezetéket is el kell tüntetni, mi kötöző jutát tekertünk a koszorúra, hogy ne látszódjon. 

A páratlan zokni tündöklése

Hozzávalók: szalma koszorúalap (199 Ft - Auchan)térdzokni (349 Ft - Auchan), kötöző juta (799 Ft - Praktiker), 4 db csengődísz (699 Ft - Auchan), gombostű

Összeg: Ha nincs otthon páratlan zokni, amit fel lehet áldozni, akkor 2046 forint, de ebben a kötöző juta is benne van. 

Így készül: Az egyik virágosnál láttunk olyan koszorúalapot, ami úgy nézett ki, mintha egy pulóver ujját vagy egy sízoknit húztak volna rá. Az ötlet nem rossz, hiszen a zokni fogyóeszköz, és valamelyik fiókban biztosan talál néhány páratlan darabot, amit fel tud használni erre a célra. Körbe is néztünk az interneten, és kiderült, hogy ez nem is annyira elvetemült ötlet, ráadásul pofonegyszerű megcsinálni.

Először is vágja le a boka alatti részt, mert erre nem lesz szükség, majd vágja ketté a megmaradt zoknidarabot úgy, hogy egy téglalapot kapjon. Ezt kell majd szépen ráilleszteni az alapra. Mi gombostűvel fogtuk rá a zoknit az alapra, de ha nagyon ügyes és türelmes, akkor rá is varrhatja. Innen pedig ránk van bízva, hogyan díszítjük tovább, a mi választásunk négy gömbcsengőre esett, amit szintén gombostűvel rögzítettünk, majd kötöző jutát tekertünk az alap tetejére, hogy fel lehessen függeszteni az ajtóra vagy ahova tetszik.

Adventi dísz csipeszekből??? Ajtódísz csipeszekből!

Hozzávalók: kerti kötöző (300 Ft - Auchan), 1 db tubusos akrilfesték (276 Ft - Auchan), 4 db mikulásvirág (40 Ft - Auchan), raffia (399 Ft - Praktiker), ecset (299 Ft - Auchan), 4 db 24 darabos ruhacsipesz (956 Ft - Auchan)

Összeg: 2270 forint, de ebbe is tényleg mindent, de mindent beleszámoltunk

Így készül: Az alapötlettel a Pinteresten találkoztunk, de kicsit módosítani kellett rajta, ugyanis sem megfelelő drótot, sem fagolyókat nem találtunk azon a két helyen, ahol az összes alapanyagot be akartuk szerezni. Így lett a drótból kerti kötöző, fagolyók és masni helyett raffia és művirág, az az ajtódíszből pedig asztali, ami viszont kis jóindulattal adventi koszorúnak is jó, hiszen mécseseket/gyertyákat rakhat a közepébe.

De vissza az elejére, zöld facsipeszeket nem nagyon árulnak, így nincs mit tenni, szépen be kell festeni a natúrszínűeket. Ezzel se perc alatt kész voltunk, és viszonylag gyorsan meg is száradtak, csak arra kell ügyelni, hogy oldalt és belül se felejtse bemázolni őket, főleg, ha ön is a fagolyós változat mellett dönt. Ezután szépen sorban felcsíptettük őket a drótra úgy, hogy az a kisebbik lyukakon keresztül fusson végig, majd a drótra feltettük a mikulásvirágokat, és ezután ugrott a majom a vízbe. A konstrukció nem volt elég erős ahhoz, hogy az ajtón függve is megtartsa az alakját, kevesebb csipesszel, erősebb dróttal és távtartókkal (pl. fagolyókkal) talán működött volna. Sebaj, asztaldísznek így is tökéletes, de mivel túl csupasznak tűnt, a művirágok mellé tettünk egy kis raffiát. Ha ez így kevés, középre még tehet négy teamécsest, de csak úgy, hogy ne legyen túlzottan tűzveszélyes. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra