Ezek a legmenőbb adventi koszorúk

Olvasási idő kb. 17 perc

Nyakunkon a karácsony és az azt megelőző adventi szezon. Az év utolsó hónapjára eső időszak a keresztény kultúrkörben advent első napjával veszi kezdetét és vízkeresztig, azaz január 6-ig tart. Az ünnepi hangulaton felbuzdulva összegyűjtöttünk néhány inspiratív tippet arra, hogy milyen adventi koszorúk vannak divatban az Instagrammozók körében az idei évben. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen gyertyákban, szín és formavilágban valamint dekorációkban érdemes gondolkodni 2015-ben!

A katolikus egyházban az advent liturgikus színe a lila, ami a wikipédia szerint a bűnbánatot, a szent fegyelmet és az összeszedettséget jelképezi. A hagyományos adventi koszorúk három lila és egy rózsaszín gyertyából állnak, mivel advent harmadik vasárnapján, az örömvasárnapon az Úr eljövetelének közelségét ünneplik, ennek a liturgikus színe pedig a rózsaszín. Tehát ha ragaszkodik a tradíciókhoz, akkor ennek alapján három lila és egy rózsaszín gyertyával díszíti koszorúját.

Selling a new style of #AdventWreath complete with #cat. #catsofinstagram #catslayonanything

Erica Saccucci (@madmaggie_esp) által közzétett fénykép,

Jó pár szezon óta divatban vannak a melegséget árasztó kötött anyaggal bevont adventi koszorúk is. Az efféle formákat trendi karácsonyi süti figurával, szarvasokkal, gömbökkel és masnikkal is díszíteni. A szürke anyag különösen jól harmonizál a lila és a rózsaszín gyertyákkal.

A klasszikus lila és rózsaszín gyertyás adventi koszorúk mellett örök slágernek számítanak a kellemes karácsonyi illatot árasztó, fenyőággal, tobozzal, téli bogyókkal, narancs karikákkal és süteményekkel feldíszített dekorációk is.

Mūsu mājas jau esam gatavi sagaidīt pirmo adventi :) #adventesvainags #adventwreath #handmade #advent

Ginta Ozolina * (@dzzinta) által közzétett fénykép,

Az efféle, karácsonyfára illő gömbökkel teleaggatott koszorúkat elsősorban az olyan fiatalos lakásokban tudjuk elképzelni, ahol nem állítanak karácsonyfát december 24.-én.

Advent može doći *****#advent #adventwreath #adventskranz #pinkchristmas #pink

Tanja (@tanjafris) által közzétett fénykép,

Napjainkban már nem csak fenyőággal boríthatjuk be koszorúnkat, hanem szalaggal is. Menőnek számítanak az olyan hűvös szezont idéző árnyalatok is, mint az arany, az ezüst, a szürke valamint a fehér.

#christmas #decorations #handmade #adventwreath ****

Alexandra Sokirova Paligova (@sashenka6) által közzétett fénykép,

A gót vagy a viktoriánus stílus kedvelői is megtalálhatják a lelkivilágukhoz legközelebb álló adventi koszorúkat. Nekünk ez az egyik kedvenc szomorkodós kompozíciónk a szezonban.

A mohával és a zöld gyertyákkal feldobott koszorúk is divatban vannak idén. Az ezüstös fehér árnyalatok és díszek meglepően jól harmonizálnak a zöldes színekkel.

#handmade#decoration#design#style#florist#moss#advent#adventwreath#wreth#xmas#candle#luxury @florist_prague

Lucie Vacková (@giusak) által közzétett fénykép,

Nemcsak a kötött anyaggal bevont koszorú forma, de a herpeszes gyertyák is trendinek számítanak idén.

#christmasiscoming #adventwreath #christmas #blue #stars #kredenc

Agnes Hunya (@agickaa) által közzétett fénykép,

Íme még egy mutatós mohás verzió bordó gyertyákkal.

#handmade#decoration#style#florist#luxury#candle#xmas#advent#adventwreath @florist_prague

Lucie Vacková (@giusak) által közzétett fénykép,

A kocka formájú, ezüst színű gyertyáktól sem kell elzárkózni. A barna madzaggal átkötött kompozíció különösen jól mutat a szárított rózsával, a zöld növényekkel és a fa elemekkel. Ennél a verziónál még a Boldog Karácsony feliratot sem érezzük annyira túlzónak a koszorún.

* #christmasiscoming#beautiful#adventwreath

@maurerfranciska által közzétett fénykép,

Ha már unja a koszorú formát, a legtöbb lakberendezési üzlet felkészült az adventi időszakra, így nem lesz nehéz beszereznie az efféle csillag formájú díszeket és az arany gyertyákat sem.

Ez az egyik kedvencünk az adventi koszorú témában. Nyugalmat és ünnepi hangulatot áraszt, de mégis ízléses és meghitt.

De szeretjük ezt az erdei téma ihlette kompozíciót is a lila virágokkal, a rókával és az őzikével.

a bit different, but #cute #christmas #adventwreath #where #fox#and#deer #say #goodnight #flowers #black #antlers #horns

JanaSachse○FashionPhotographer (@janxsa) által közzétett fénykép,

Nem tudjuk, hogy mi ihlette ezt a mályvacukor gyertyákkal, mézeskalács házikóval, tábla csokoládéval és lila kávés csészékkel felturbózott koszorút, de akik szeretik a túl csajos dolgokat és kellőképpen falánkok is, azok feltétlenül próbáljanak ki valami hasonlót a szezonban.

Закончила #адвентскийвенок. В этом году у нас такой будет :) #adventwreath

Виктория Лебедева (@vikaswan) által közzétett fénykép,

Ezzel az otthon is elkészíthető, klasszikus adventi koszorúval búcsúzunk.

#christmasiscoming#homemade#adventwreath#adventskranz#homedecoration#iminlove#firstpart#xmas

@alexndr_k által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek