Mennyit érnek a híres karácsonyi filmek házai?

Ön is gondolkozott már azon, hogyan lakhatnak bizonyos filmek szereplői kacsalábon forgó palotákban, mikor a film története szerint nem is gazdagok? Bevalljuk, eddig azt hittük azért, mert ott kolbászból van a kerítés, így aztán simán lehet egy hentesnek háromemeletes kertvárosi vityillója. Az ApartmentTherapy.com most kiszámolta, mennyit érnek a kedvenc karácsonyi filmjeinkben látható házak mai árfolyamon, amit nyilván befolyásolt nemcsak a ház valódi elhelyezkedése, de a hozzá fűződő film (bevétel alapján mért) sikere is. Íme: 

Reszkessetek betörők

Macaulay Culkin ebben az Illionis állambeli viskóban vette el a betörők kedvét a rablásoktól, a 393 négyzetméteres, hat hálószobás házat 1,6 millió dollárra (468 millió forint) becsülik. Érdekessége, hogy a ház amúgy 2,4 millióért (701 millió) volt meghirdetve 2011 májusától, végül 2012 márciusában kelt el 1,585 (463 millió forint) millióért. Igen, lehet, hogy nem egy amerikai hentes vette meg... 

179672 0

Tapló Télapó

Hiába forgott Phoenix-ben a film, az eredeti ház, ahonnan Billy Bob Thorton története elindul, ma is Kaliforniában áll. A 380 négyzetméteres, 5 fürdős és 5 hálószobás házat a cég 1,5 millióra (438 millió forint) becsüli. 

Karácsonyi történet:

A ma múzeumként funkcionáló clevelandi ház - a filmben Ralphie Parker otthona - 2004-ben kelt el, és pontosan úgy újították fel, ahogy a filmben kinézett. Az 166 négyzetméteres, négy hálóval és két fürdőszobával rendelkező házat mai áron ötvenezer dollárra (14,6 millió forint) becsülik.  

Holiday

Valóban létezik és Kaliforniában áll az a ház is, amit Cameron Diaz Airbnb-ztetett meg, és ahová Kate Winslet érkezett megtalálni a szerelmet. A gyönyörű, 959 négyzetméteres házról tudni kell, hogy egy híres tervezőiroda alkotása, így nem is meglepő, hogy 6,3 millió dollárt (1 milliárd 842 millió forint) is simán elkérhetnének érte, ha eladó lenne.  

Csoda a 34. utcában 

Az eredeti, 1947-es filmből a ház bizony nem New Yorkban, hanem Lake Forest-ben, Illinois államban van, közel 557 négyzetméteres, öt hálóval, és az ára olyan 3,4 millióra (994 millió) kóstál. Na jó, de itt lakott a Télapó! 

Mi a manó?

Nos, ez a New York-i ház amúgy is elég híres a Central Park környékén, ráadásul olyan szomszédaink lehetnek mint Donna Karan vagy Calvin Klein. Ennek fényében már ki ne csengetné ki azt a potom 2,9 millió dollárt (848 millió forint), amit a benne található 3 hálós és 3 fürdős, forgatási helyszínként is szolgáló lakásért elkérhetnének?  

Iconic-Holiday-Movie-Homes-11-23-Infographic[2]
Fotó: Trulia
Mustra