Dekoráljon idén egy szép grincsfával!

Az angolszász kultúrkörben a Grincs legalább olyannyira hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint nálunk a Télapó/Mikulás és a Jézuska/angyalka, bár mióta itt is bemutatták a dr. Seuss könyvéből készült mozifilmet Jim Carrey főszereplésével, már nálunk is vannak, akik tudják, kicsoda-micsoda a bajkeverő zöld lény. Ha pedig az Instagram képes trendet diktálni, az idei év karácsonyi dekorslágere a Grincsfa lesz: legalábbis újabban tele van a feed az ezekről készült fotókkal. Nem is volna meglepő, ez a kis dekoráció valóban cuki, könnyel elkészíthető, oldja a túlságosan komoly karácsonyi hangulatot, és a macskák is örömmel pofozzák le az asztalról. Na jó, utóbbi talán kevésbé szempont, de a bohókás fácska sokakat alkotásra sarkalt.

@brittanyaleciaxo által közzétett fénykép,

Erre bizonyság az a néhány Instagram kép, amiket azért válogattunk össze, hogy megmutassuk, tényleg milyen egyszerű az elkészítése.

A fő kihívás az alapanyag beszerzése, ami lehet élő növény, de akár egy karácsonyi girland is. Ez utóbbi professzionális alkalmazásáról itt talál egy step by step leírást angolul.

Ha élő növényből készítené el a fácskát, akkor a legjobb a zsurló vagy a zanót. Ezeket virágosnál keresse, és szerezzen hozzájuk drótot is méterben, hogy a megfelelő formára tudja a növényt beállítani. A titok a megfelelő kötözés, és a fa végső meghajlítása. Az ágakat teheti egy nagyobb cserépbe, amelyekre földet vagy sódert szór, hogy rögzítse a talapzatot, majd jöhet a dekorálás. Ha sehol nem talál zanótot (ami megeshet), beérheti egy olcsóbb műfenyővel vagy akár ciprussal is. Itt látható a műfenyős verzió egyszerű megvalósítása, itt pedig egy cserepes ciprus karácsonyfává alakulása. 

Akármiből is csinálja a lényeg a hajítás, és hogy a tetejére tegyen egy kerek díszt. Valamint, hogy ne vegye túl komolyan a dolgot, és ha kicsit csálé lesz, nevessen egy nagyot!

Oszd meg másokkal is!
Mustra