8 könnyen elkészíthető smink az ünnepi szezonra

Ha mégsem sikerült meggyőznünk arról, hogy a kék szemfestéknél nem lesz majd trendibb 2016 nyarán, akkor érdemes lecsekkolnia, hogy milyen lehetőségei lesznek még a divatházak sminkmesterei szerint. A Fashionista szerkesztőségének gyűjtésén felbuzdulva összeszedtük azokat a könnyen kivitelezhető trükköket, amiket a csillogásnak köszönhetően akár már az ünnepi időszak alatt is kipróbálhat.

A Dries van Noten modelleken látott kék csillámporos szemfestéket akár egy mozis randira vagy egy esküvőre is el tudjuk képzelni, főleg azért, mert a feltűnő szemhéjakon kívül egy teljesen egyszerű és visszafogott sminket kaptak a lányok a mesterektől. Ha a céges karácsonyon nem is jelennénk meg olyan aranyra pingált ajkakkal, mint amit Pat McGrath rittyentett a Prada modelljeinek, azért egy jelentősebb szilveszteri eseményre el tudjuk képzelni a hétköznapi életben alkalmatlan trendet. A Ka'Oir online boltjában 15.99 dollárért, azaz 4379 forintért szerezheti be az arany rúzst, de ne feledje, az ilyen árnyalatú ajkakhoz sminktelen arc dukál.

A fent említett divatházakhoz hasonlóan az Acne sminkesei sem maszkírozták felismerhetetlenre a modelleket, akik csupán vörös ajkakat kaptak a mesterektől. Ezzel szemben a Louis Vuitton felnagyított és összeragadt szempillára emlékeztető mintája már kíván némi kézügyességet, de el tudjuk képzelni, hogy van aki ilyen szemeket fest magának, mielőtt elindul az éjszakába.

Az Ashish sminkesei valószínűleg a divatház által bemutatott ruhákból merítettek ihletet, mikor kitalálták, hogy a szemhéjunkon és a hajunkon is konfettit fogunk hordani jövő nyáron. Mindenesetre a trend az évnek csak egyetlen napján süthető el, méghozzá Szilveszterkor. 

Tanya Taylor pirospozsgás, napsütötte hatást keltő sminket rendelt a modelleknek, a Miu Miunál viszont ennél jóval drámaibb, bogyószínű rúzst kaptak a diáklánynak tűnő modellek. Ha durcás képpel szeretnénk végigcsinálni a karácsonykor esedékes családi látogatásokat, akkor csakis ilyen árnyalatú ajkakkal tennénk azt.

Míg a legtöbb divatház sminkekben gondolkodott, addig Haider Ackermann egy meglehetősen figyelemfelkeltő drót-maszkot applikált modelljeire, amiben nem is lenne semmi meglepő, ha a forma ne tért volna vissza a Nubu 2016-os tavaszi-nyári kollekciójának budapesti kifutóján is. Kattintson a galériára és inspirálódjon a közelgő karácsonyi szezonra!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek