Tippek, ha Ausztriában romantikázna

Ausztriáról szinte mindenkinek csak a síelés jut eszébe, pedig sokkal izgalmasabb dolgokat is lehet ott művelni, mint csúszkálni a pályán. Ausztria egyik nagy előnye, hogy nincs messze, gyönyörűek a tájak, és szinte végtelen a szolgáltatások száma. Az osztrákok erősen építenek a turistákra, így jó eséllyel találunk olyan hotelt, vendégházat és programot, ami vonzó lehet.

Ha szereti a hideget, menjen igluba

Szerencsére ma már nem kell északra utazni ahhoz, hogy kipróbálja, milyen egy igluban aludni. A Tirolban található komplexum hat óra alatt érhető el autóval Budapestről. Az ottalvás nem olcsó, 185-210 euró/éjszaka, (54 000 - 63 000 Ft), ezért az árért jár a köszöntő ital, egy vacsora, egy jégszobrászkodó workshop, megfelelően meleg hálózsák, reggeli, valamint tárlatvezetés az iglufaluban. Természetesen a falu mellett síelni is lehet.

Ha kipróbálná a luxust

Ha kirúgna a hámból, akkor a Bentleys hotelt célozza meg. Az 1720 méter magasan fekvő, nem túl nagy, ám annál fényűzőbb apartmanokban fejenként és éjszakánként 625 eurót (kb. 191 ezer forintot) kell fizetni, viszont minimum 3 napra lehet szobát igényelni. Az ár tartalmazza a komornyikot, a reggelit és a többfogásos vacsorát, sofőrszolgálatot, spa és fitnesz szolgáltatásokat, kávét, teát, friss gyümölcsöket egész nap, és még számos egyéb, az életet megkönnyítő szolgáltatást.

lowres 00000024271
Fotó: Fankhauser

Ha vad romantikára vágyna hüttével és lovasszánnal

Aki vonzódik a hüttékhez, és faházakhoz, de nem szeretne ennyit költeni egy éjszakára, az a HMS oldalát böngéssze végig. Itt 400 helyet sorolnak fel, lehet választani a minden luxussal felszerelt, és a villanyt és meleg vizet is nélkülöző házacskák között.

Tudja, hogy milyen jó lovasszánnal suhanni a hóban, miközben ragyog a nap? Ha még nem próbálta, itt az ideje. Ez a szolgáltatás sok helyen elérhető, személyenként nagyjából 10 eurótól (3000 forinttól) indulnak az árak, amiért egy órát kocsikázhatunk. Lovasszánt szinte minden településen kínálnak a turistáknak, már csak bele kell ülni, és kocsikázni kicsit.

lowres 00000004133
Fotó: Ascher

Ha egyszerűen csak jókat enne

Ha szereti az osztrák konyhát, akkor érdemes Haberléknél megvacsorázni, itt dolgozik ugyanis Hans Peter Fink, aki sokáig a bécsi Sacher konyhafőnöke volt. Ha kíváncsi rá, milyen az igazi túrós szalvétagombóc rizlinges borjúbelsőséggel körítve, esetleg az almaecetes vargánya vagy a vadalma-befőtt érdekli, akkor érdemes a Budapesttől három és fél órára lévő Ilz (nem keverendő össze a német településsel) közelében szállást foglalni. A Genusshotel Riegersburg jó választás lehet. Szobát 86 eurótól (26000 forint) foglalhat, a hotel wellneszközpontként is működik.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.