Tippek, ha Ausztriában romantikázna

Ausztriáról szinte mindenkinek csak a síelés jut eszébe, pedig sokkal izgalmasabb dolgokat is lehet ott művelni, mint csúszkálni a pályán. Ausztria egyik nagy előnye, hogy nincs messze, gyönyörűek a tájak, és szinte végtelen a szolgáltatások száma. Az osztrákok erősen építenek a turistákra, így jó eséllyel találunk olyan hotelt, vendégházat és programot, ami vonzó lehet.

Ha szereti a hideget, menjen igluba

Szerencsére ma már nem kell északra utazni ahhoz, hogy kipróbálja, milyen egy igluban aludni. A Tirolban található komplexum hat óra alatt érhető el autóval Budapestről. Az ottalvás nem olcsó, 185-210 euró/éjszaka, (54 000 - 63 000 Ft), ezért az árért jár a köszöntő ital, egy vacsora, egy jégszobrászkodó workshop, megfelelően meleg hálózsák, reggeli, valamint tárlatvezetés az iglufaluban. Természetesen a falu mellett síelni is lehet.

Ha kipróbálná a luxust

Ha kirúgna a hámból, akkor a Bentleys hotelt célozza meg. Az 1720 méter magasan fekvő, nem túl nagy, ám annál fényűzőbb apartmanokban fejenként és éjszakánként 625 eurót (kb. 191 ezer forintot) kell fizetni, viszont minimum 3 napra lehet szobát igényelni. Az ár tartalmazza a komornyikot, a reggelit és a többfogásos vacsorát, sofőrszolgálatot, spa és fitnesz szolgáltatásokat, kávét, teát, friss gyümölcsöket egész nap, és még számos egyéb, az életet megkönnyítő szolgáltatást.

lowres 00000024271
Fankhauser

Ha vad romantikára vágyna hüttével és lovasszánnal

Aki vonzódik a hüttékhez, és faházakhoz, de nem szeretne ennyit költeni egy éjszakára, az a HMS oldalát böngéssze végig. Itt 400 helyet sorolnak fel, lehet választani a minden luxussal felszerelt, és a villanyt és meleg vizet is nélkülöző házacskák között.

Tudja, hogy milyen jó lovasszánnal suhanni a hóban, miközben ragyog a nap? Ha még nem próbálta, itt az ideje. Ez a szolgáltatás sok helyen elérhető, személyenként nagyjából 10 eurótól (3000 forinttól) indulnak az árak, amiért egy órát kocsikázhatunk. Lovasszánt szinte minden településen kínálnak a turistáknak, már csak bele kell ülni, és kocsikázni kicsit.

lowres 00000004133
Ascher

Ha egyszerűen csak jókat enne

Ha szereti az osztrák konyhát, akkor érdemes Haberléknél megvacsorázni, itt dolgozik ugyanis Hans Peter Fink, aki sokáig a bécsi Sacher konyhafőnöke volt. Ha kíváncsi rá, milyen az igazi túrós szalvétagombóc rizlinges borjúbelsőséggel körítve, esetleg az almaecetes vargánya vagy a vadalma-befőtt érdekli, akkor érdemes a Budapesttől három és fél órára lévő Ilz (nem keverendő össze a német településsel) közelében szállást foglalni. A Genusshotel Riegersburg jó választás lehet. Szobát 86 eurótól (26000 forint) foglalhat, a hotel wellneszközpontként is működik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek