Itt a tavasz, ideje lerántani a bundát!

Mindenkivel előfordul, hogy azonnali szőrtelenítésre van szüksége, de a kozmetikusa éppen akkor nem ér rá. Ilyenkor a legtöbben a borotvát kapják elő, így oldják meg gyorsan a helyzetet, pedig nem ez a legjobb megoldás – hisz ezzel csak pár nap múlva tüskés lesz a lába, és a következő gyantázás elég fájdalmas lesz. Hogy ezt elkerülje, használjon inkább hideggyantát: ilyen alkalmakra épp ideális, nem drága, és a használata is egyszerű. 

Öt bolt kínálatát szemléztük, és bár a legtöbb helyen a Veet és az x-epil gyantái uralják a terepet,  a drogériákban találtunk saját márkás hideggyantákat is. Ami érdekes, a Veet patronos gyantáját mindegyik üzletben megtaláltuk – óriási árkülönbséggel*. Ha ezt használja, feltétlenül nézze meg, honnan tudja beszerezni a legjobb áron!

Auchan

Először nagyon megörültünk, hogy mennyire olcsó az Auchanban a hideggyanta – ugyanis darabját 39,55 forintra árazzák, ami nagyon nem stimmel, hiszen az egy darabra eső ár valójában 65,91 forintra jön ki (jó, talán csak elnézték, hogy hány csík van egy dobozban, na de akkor is…). Egyébként, ha az általuk számolt, 20 darabos kiszerelésű lenne a gyanta, tényleg a közel 40 forintos ár lenne a valós, csakhogy ebben a dobozban nem 20, hanem csak 12 gyantacsík van (még jó, hogy utánaszámoltunk mi is, mennyi is a tényleges fajlagos ára ennek a terméknek). Az viszont biztos, hogy még így is ez a legolcsóbb csík az összes között a hiperben. Ezenkívül még van külön gyantacsík arcra meg fazonra is, de teljesen fölösleges megvenni ezeket dupla áron, mert sem a gyanta, sem a lehúzócsík anyaga nem különbözik a lábra valótól. Ha kisebb csíkra van szüksége, fogjon egy ollót, és nyisszantson a simából megfelelő méretűt, a maradékot meg tegye el későbbre.

DSC00978
Fotó: Dívány
Termék Ár (forint)  Kiszerelés Fajlagos ár
x-epil gyantázócsík 791 12 db 65,91/db
Veet Easywax gyantapatron 2295 50 ml 45900/1000 ml

drogerie markt

A dm és a Rossmann saját márkás hideggyantája a legolcsóbb, nem mellékesen mind a kettő nagyon jó termék – már próbáltuk. 

DSC00964
Fotó: Dívány
Termék Ár (forint)  Kiszerelés Fajlagos ár
Balea hideggyanta (dm saját márkás) 1099 20 db 54,95/db
Veet Easywax gyantapatron 2499 50 ml 45980/1000 ml

Interspar

Ha a Veet gyantapatronját használja, feltétlenül itt vegye meg, mert itt jóval olcsóbb, mint bármelyik másik boltban. Egyébként azon gondolkozott már, hogy más patronokat is kipróbáljon? A drogériák saját márkásai elég jó áron kaphatók, és semmivel sem rosszabbak, mint az előbb említett. Arra ügyeljen, hogy általában 80 és 100 grammos kiszerelésben kaphatók, tehát olyan gyantamelegítőt kell beszerezni hozzá, amelyikbe belepasszol.

DSC00954
Fotó: Dívány
Termék Ár (forint)  Kiszerelés Fajlagos ár
Veet hideggyanta 1599 20 db 79,95/db
Veet Easywax gyantapatron 1839 50 ml 36780/1000 ml

Rossmann

Ahogyan már a dm-nél említettük, itt a legolcsóbb a hideggyanta, csak ajánlani tudjuk. Próbálja ki a Rossmann saját márkás patronját is, nem fog csalódni.

Termék Ár (forint)  Kiszerelés Fajlagos ár
Isana hideggyanta (Rossmann saját márka) 1099 20 db 54,95/db
Veet Easywax gyantapatron 2399 50 ml 47980/1000 ml

Tesco

A másik hiperben, az Auchanban is az x-epil a legolcsóbb gyantacsík, a Tescóban viszont még az Auchannál is olcsóbban árulják. Bár az eltérés nem eget verő; de tudja:sok kicsi, sokra megy .

DSC00971
Fotó: Dívány
Termék Ár (forint)  Kiszerelés Fajlagos ár
x-epil gyantázócsík 699 12 db 58,25/db
Veet Easywax gyantapatron 2299 50 ml 45980/1000 ml

Itt a legolcsóbb a hideggyanta fajlagos ár szerint

A dm és a Rossmann hideggyantája teljesen azonos áron kapható: 54,95 forint egy darab. Utánuk következik a Tesco az x-epil termékével (58,25 forint/db), majd az Auchan jön szintén az x-epil gyantával (65,91 forint/db), és végül az Interspar zárja a sort a Veet hideggyantájával (79,95 forint/db).

DSC00965
Fotó: Dívány

 Itt a legolcsóbb a Veet gyantapatron

Míg a hideggyanta az Intersparban a legdrágább, a Veet gyantapatront itt kaphatja meg a legolcsóbban, 1839 forintért. A többi bolt árához képest ez nagyon jó, a dm-ben például ugyanez a termék 660 forinttal drágább. A Spar után az Auchan, Tesco, Rossmann és dm következik az árrangsorban.

DSC00955
Fotó: Dívány


Ön hol vásárol hideggyantát? Írja meg nekünk  Facebook-oldalunkon !

*Az árak a különböző boltokban (és különböző időpontokban) eltérhetnek az általunk találtaktól, éppen ezért – dokumentálva az állításainkat – fotókat is készítettünk. A fotókat május 3-án lőttük. Minthogy sok üzletben tilos a  fényképezés, ezek nagy részét itt nem tesszük közzé, de ha ön bizonyítékot szeretne, szívesen elküldjük levélben. Azokban az üzletekben, ahol mi jártunk, az itt feltüntetett árak voltak a legalacsonyabbak – természetesen más boltokban találhat ezeknél alacsonyabbakat is.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.