Megmutatjuk, hogyan vízitúrázunk mi

A Dívány multikultis zenésszel kiegészült szerkesztősége nekivágott egy mindössze háromnapos Tisza-túrának, amibe mepróbált mindent belesűríteni, hogy önök tanulhassanak a hibákból. Írtunk már arról, hogy milyen ruhákat vittünk, arról is, mennyire borzalmas volt a sólet, amit ettünk, most viszont megtudhatja, mennyit szerencsétlenkedett hétfős társaságunk, míg végre megtaláltuk a helyünket a festői környezetben.

Nézze meg az ajánlót, aztán kövesse sorozatunkat, ami bemutatja a mindig trendi divatújságírót, a wannabe vidékit, a nagyszájú kritikust, a vega zenészt, a rezignált bloggert és a celebek helyett végre a természetet megörökítő fotóst, amint ráébrednek, csak akkor lehetne jobb a Tiszán túrázás, ha több ideig tartana. Vigyázat, a videó nyomokban elégedettnek tűnő főszerkesztőt is tartalmaz!

A Tisza-túra során egyébként megtudtuk azt is, hogy vidéken az élet sokkal nyugodtabb, mint a nagyvárosban, hogy a régióban minimum egy üveg pálinkával illik várni a betérőket, és hogy a csirkét nem szabad forrázni, mert akkor lejön a bőre. És az is kiderült, hogy aki vitorlázáshoz van szokva, nem képes egyenesen kormányozni egy kenut.

Kik vagyunk mi?

A Dívány szerkesztőségének egy része, akik élvezték a vizet, a napsütést, a pálinkát, és a naplementét.

margo jobb 000001

Margó – A mindig trendi divatújságíró, aki képes rózsaszín csizmában és tökéletesre koptatott rövidnadrágban fát vágni, és akinél már meg sem lepődünk azon, ha a harmadik nap felvett fehér blúza tökéletesre van vasalva, és természetesen a kiegészítőket is megfelelően kombinálja. Ennek ellenére egyáltalán nem az a nyávogós fajta, jól bírja a megpróbáltatásokat, nem hisztizik, és baromi gyorsan tud sátrat állítani.

 
zsuzsa felirat 000000

Zsuzsa – Amióta a wannabe vidéki kiköltözött Budapest vonzáskörzetébe, állatokat tart, és különben is víziúttörőként nyomta végig a szocializmus végét. Kicsit nagyszájú, ráadásul rá hárult a pénz csöppet sem hálás kezelése, aminek következtében a környezetében lévőket folyamatosan éheztette. Bárányt végül nem ölt, szerencsére.

 
pisti jobb 000000

Isti – A természetet megörökítő fotós minden bizonnyal nagyon örült, hogy celebek, partik és jónők helyett tavirózsákat és napfelkeltét fotózhat, na meg egy csomó konzervet faló kollégát. Hamar ráérzett az evezésre, és csak néha dühöngött azon, ha nem jól haladtak a dolgok.

 
bence felirat 3 000000

Bence – A tanácsadó, aki egyben szerkesztőségünk legkiegyensúlyozottabb tagja, csak néha látogat meg minket, mert alapvetően külföldön él, és ez meg is látszik rajta. Ő nem idegesítette magát semmin, élvezte a nyaralást, írta a naplóját, néha elment futni, és olyankor friss péksüteménnyel érkezett. Evezősnek nem ajánlanánk, mediátornak viszont tökéletes.

 
eszter felirat 1 000000

Eszter – A nagyonkritikus majdnemceleb vitorlázós múltja révén érzi a vizet, kormányozni viszont csak cirkálva tud, aminek utastársai kevésbé örültek – aztán kiderült, hogy ők is csak cirkálva tudnak. Neki legalább van filmes múltja, így ha kamerát lát, belenéz, és képes összetett mondatokat alkotni, bár időnként roppant kritikusan állt a dolgokhoz.

 
szabi felirat 000000

Szabolcs – A vega zenész tényleg nem eszik húst 22 éve, mégis bátran belevágott a sólet-pacal vonalon mozgó táplálékfelvételbe. Nem rinyált semmin, és mivel otthonhagyta tangóharmónikáját, hamar kiderült, hogy a hirtelen kerített szerkesztőségi gitárt csak kotta alapján tudja pengetni. De legalább az evezés ment neki (írja ezt, aki nem ült vele egy hajóban), és szinte ottani lakosként igazított el minket a helyi szokásrendszerben.

 
gabor felirat 000000

Gábor – És végül itt van a főszerk is, róla jót vagy semmit. Bár saját bevallása szerint mindössze egy órát evezett életében, ő volt a legtehetségesebb kormányos. Üvöltözni csak akkor kezdett, amikor rájött, hogy a szerkesztőségi sátor, amit neki szántunk, lyukas, így kénytelen volt új helyet keresni. De azért azt mondta, időnként élvezte a túrát.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra