Van 100 ezer forintja? Küldje külföldre táborozni a gyereket!

Akik emlékeznek még a kalandos kirándulásokra, a tóparti tábortüzek és a számháborúk hangulatára, azok biztosan szeretnék, hogy gyerekük is átélhesse a közösségépítő programokat, mondjuk egy nyári táborban. Külföld az úticél? Elsőként azt érdemes a gyerekekkel tisztázni, hogy tanulmányi kirándulások, sportolási lehetőségek, nyelvtáborok, esetleg csereprogramok érdeklik-e őket, aztán ha ez megvan, már neki is állhat keresni a lehetőségek között. Hogy megkönnyítsük a dolgát, összeszedtünk hat külföldi tábort, és bár egyik sem hiperolcsó, még mindig a kedvezőbb kategóriába tartoznak. És életre szóló élményt nyújtanak.

1. Euroclub – Horvátország 

A Splittől mindössze 15 kilométerre fekvő Šolta szigetén működő Euroclub rengeteg művészeti és sportprogrammal, illetve hatalmas aquaparkkal várja a 12-17 éves korosztályt. Az angol nyelvű táborban a gyerekek kipróbálhatják magukat a horgászatban, a búvárkodásban, az evezésben, a karatéban, az íjászatban, de a divat, a tánc és a zene kedvelői sem unatkozhatnak. Akik pedig a nyelvet szeretnék gyakorolni, azok számára a műhelymunkák mellett intenzív angol tanfolyamot is nyújtanak. A szervezet legújabb kezdeményezése a teljesen kezdő és haladó gitárosoknak szóló Rock Akadémia tábor, amely a tanulók élő koncertjével zárul.

A nyolcnapos horvátországi program a nyár minden szakaszában 400 euróba (kb. 122 ezer forintba) kerül, a következő időpontokra lehet jelentkezni: július 6-13., július 13-20., július 20-27., júlus 27.-augusztus 3., augusztus 3-10., augusztus 10-17., augusztus 17-24., augusztus 24-31. Az egyhetes tábor ára a következőket tartalmazza:

  • 8 nap/7 éjszaka 7 teljes menüvel
  • a gyerekek biztonságos, 4-6 ágyas bungalókban szállnak meg
  • intenzív nyelvtanfolyam vagy kreatív műhelymunkák
  • a tanuláshoz szükséges felszerelést és anyagot a helyszínen biztosítják
  • sportpálya használat
  • asztalitenisz, labdarúgás, röplabda a tengerben, kosárlabda, rekreáció, szórakozás, diszkó
  • biztosítás fedezése baleset esetén
  • helyi járulék
  • adó
  • 24 órás egészségügyi felügyelet
  • tanárok a világ minden tájáról
  • olimpiai játékok és több mint 40-féle megmérettetés egy hét alatt
  • egynapos kirándulás Dubrovnikba, Splitre, Trogirba vagy a Krka Nemzeti Parkba

Utazási költség: A menettérti vonatjegyért Budapestről Splitbe – ahonnan a táborozókat hajóval viszik a szálláshelyre, Šoltára – pedig még 78 eurót (kb. 24 ezer forintot) kell fizetni.

Tipp: Adjon zsebpénz szükség szerint emléktárgyakra, képeslapokra, fagyira, üdítőre, kirándulásra, a fizetőeszköz: euró és kuna (1 kuna = kb. 40 forint)

Honlap:  http://www.euroclub.hr/hu/

2. Eurocamp – Csehország

Dél-Csehországban, a vadregényes Tábor és Bechyně között, távol a nagyvárosok zajától, igazi multikulturális közegben ismerkedhetnek meg a gyerekek a helyi nevezetességekkel, felfedezhetik a történelmi romokat, barlangokat, erdőket, csónakázhatnak és úszhatnak. A 7-16 éveseknek szóló, szintén angol nyelvre specializálódó Eurocamp táboraira még mindig lehet jelentkezni. A tíznapos program (szállás faházakban, napi öt étkezés biztosított) 217 euró/fő (kb. 66 500 forint/fő), és idén a következő turnusokra várják a kalandvágyó fiatalokat: június 30.-július 9.,  július 9-18., augusztus 2-11., augusztus 11-20., augusztus 20-29.

Utazási költség: A legolcsóbb megoldás, ha Budapestről Brnóba (menettérti jegy 6800 forint) buszozunk, ahonnan háromórás vonatúttal (plusz 2000 forint) juthatunk el Táborba.

Tipp: a fizetőeszköz a cseh korona, 1 korona = kb. 11 forint

Honlap:  http://www.euro-camp.eu/

Fotó: EuroCamp
Fotó: EuroCampEuroCamp

3. SnoWake – Bulgária 

Jó árban (£230/5 nap, vagyis kb. 88 ezer forint/5 nap) vannak a SnoWake Bulgaria nyári gyerektáborai is, amikről a szervezet alapítója és angol anyanyelvű oktatója, Matt Pigden beszélt a Díványnak. „A tábor munkatársai képzett szociális munkások, angol tanárok, akik sokéves táboroztatási múlttal rendelkeznek. Arra törekszünk, hogy a gyerekek szórakozva, új dolgokat kipróbálva fejleszthessék szellemi és fizikai képességeiket. A változatos programokat nyújtó tábor minden résztvevő számára egy sikerélmény; a csapatmunka által nő a fiatalok önbizalma és kommunikációs készségei. Igény szerint napi két angol nyelvórát biztosítunk a tanulók számára, miközben olyan izgalmas sportokban próbálhatják ki magukat, mint a lovaglás, a hegymászás, a hegyikerékpározás vagy a wakeboardozás, de elvisszük őket jeep safari kirándulásra is.”

A SnoWake Bulgaria a Rila Nemzeti Park területén található. A Szófiába repülővel vagy vonattalérkező táborozókat a szervezet munkatársai fuvarozzák el a szálláshelyükre. Időpontot az online vagy telefonos jelentkezés során lehet foglalni.

  • Az ötnapos tábor ára tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkeztetést, valamint a programok és szórakozási lehetőségek díját.

Utazási költség: a Budapest-Szófia menettérti vonatjegy ára 31 000 forint, míg a legolcsóbb, egy útra szóló repülőjegy a nyári hónapokban 76 font, vagyis kb. 27 000 forint. 

Tipp: Bulgáriában 10 euró költőpénz elegendő egy napra. A bolgár pénznem: leva, 1 leva = kb. 156 forint

Honlap: http://www.snowandwakebulgaria.com

Fotó: SnoWake Bulgaria
Fotó: SnoWake BulgariaSnoWake Bulgaria

4.  Mission to Surf Sommersportcamp – Ausztria

Akik német nyelvterületre utaznának és az extrémebb sportok iránt érdeklődnek, azoknak az osztrák Mission to Surf Sommersportcamp lesz a megfelelő választás. Podersdorf am See faluban idén három alkalommal rendezik meg a  szörftábort (július 6-11., július 27.-augusztus 1., augusztus 17-22.) A 369 eurós (kb. 113 ezer forintos) csomag fedezi az öt éjszakára szóló szállás, a reggeli, ebéd és vacsora, valamint 10 sportkupon költségét. A gyerekek naponta két kupont használhatnak fel szörfözésre, kajakozásra, vitorlázásra vagy kiteszörfözésre (legutóbbi bérlése a hétre plusz 100 euróba, kb. 30-31 ezer forintba kerül), és ha ennél többet szeretnének gyakorolni egy nap, akkor két egység sportfoglalkozást vásárolhatnak további 18 euróért (kb. 5500 forintért).

Utazási költség: Budapesti indulással Bécsen keresztül összesen 10-15 ezer forint a menettérti vonat- vagy buszjegy ára diákoknak. Fertőszentmiklóstól Podersdorfig 4000 forintba kerül a közvetlen vonatút.

Tipp: A kajakozást 10 éves kortól, a többi vízisportot 12 éves kor felett ajánlják a tábor szervezői. A szálláshely és a tó között kerékpárral közlekednek a táborozók, amit – saját bicikli híján – a helyszínen lehet bérelni. Budapestről Sopronon vagy Győrön, illetve Neusiedler am Seen keresztül vonattal és busszal is megközelíthető a szálláshely. Fizetőeszköz: euró.

Honlap: http://www.sommersportcamp.at/

5.  Nova Experience – Spanyolország 

A spanyol nyelv kedvelőinek a Nova Experience szervez 1-6 hetes táborokat a Földközi-tenger partján, Malagán és Alicantéban, ahol a tinédzserek fogadó családoknál vagy apartmanokban szállhatnak meg. Az egyhetes all-inclusive tábor júniusban és júliusban 597 euró (kb. 183 ezer forint), augusztusi kezdésnél valamivel olcsóbb (545 euró, kb. 167 ezer forint), és a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

  • tankönyvek
  • heti 15 óra általános spanyol nyelvtanfolyam, egy tanítási óra: 60 perc
  • családi elhelyezés teljes ellátással, 2, illetve 3 ágyas szobákban (hétköznap ebéd az iskola menzáján)
  • részvétel a közös programokon, játékokon, eseményeken hetente 4-szer, délutánonként vagy az iskola területén, vagy a tengerparton. Választható sportok: tollaslabda, foci, kosárlabda, úszás, röplabda, asztalitenisz.
  • kirándulások kísérő tanárokkal: egy félnapos kirándulás hetente (Malaga, Marbella, Mijas és Nerja), és egy egésznapos kirándulás szombaton, belépőjegyekkel együtt (Granada, Sevilla, Cordoba és Ronda)
  • latin táncórák
  • hetente háromszor közös esti programok: mozi, bowling, vidámpark, beöltözős bulik stb.
  • internet hozzáférés
  • napi 24 órás felügyelet
  • szintfelmérő teszt
  • oklevél a tanfolyam sikeres teljesítése után
  • retúr transzfer autóval a malagai repülőtértől amennyiben az érkezés vasárnap 7-23 óra közé esik (ellenkező esetben 25 euró, kb. 7600 forint felár)
  • A nyári program június 6-án indult és augusztus 24-én ér véget. Ezalatt bármikor – hétfői kezdéssel – lehet csatlakozni a spanyolul tanulók köréhez, egy vagy akár több hétre is
  • Az ár nem tartalmazza a kiutazás költségét és a biztosítást

Utazási költség: a legolcsóbb retúr repülőjegy Budapestről Alicantéba vagy Malagára egyaránt 42 000 forintba kerül.

Honlap:  http://www.novaexperience.net/nyelvtanulas-kulfoldon/nyari-taborok/spanyolorszagi-nyari-taborok/

Fotó: novaexperience.net
Fotó: novaexperience.netnovaexperience.net

6. Az International Voluntary Service 

Az IVS többek között önkéntes csereprogramokat szervez Európa több országában (Írország, Franciaország, Olaszország) 16 éven feletti érdeklődőknek. A kéthetes táborban a fiatalok az adott országon belül utazgatva olyan természetbarát munkákból vehetik ki a részüket, mint az ökofalvakban, nemzeti parkokban való kertészkedés, szabadtéri tevékenységek megszervezése vagy farmokon való besegítés. „A különböző nemzetiségű résztvevőket 3-4 fős csoportokban szállásoljuk el, szórakoztatjuk és foglalkoztatjuk, így a gyerekek állandóan rá vannak utalva az idegennyelv használatára és a két hét alatt életre szóló barátságok is szövődhetnek” – mondja Alexandra Bach, az IVS munkatársa. Az önkéntes programok előnye, hogy a szállást és az étkezést biztosítják a résztvevők számára, az International Voluntary Service ezen felül az utazási költség 70%-át is megtéríti (további kérelem esetén pedig a fennmaradó 30%-ot is). A csereprogramra az IVS honlapján lehet jelentkezni.

A következő írországi táborra 18 éven felüliek jelentkezhetnek:

  • Helyszín: a Dublintól 50 kilométerre, Írország keleti partján fekvő Mosney
  • Elvárás: angol nyelv magabiztos használata, tapasztalat gyerekfelügyeleti területen, művészetekben, sportokban, kézművességben való jártasság
  • Feladatok: minden délutánra (hétköznapokon) egy-egy érdekes program megszervezése a kisgyerekeknek, legyen az sporttevékenység, zene, tánc, képzőművészet
  • A szállást és az étkeztetést az IVS biztosítja a táborozók számára.

Utazási költség: a Budapest és Dublin közötti retúr repülőjegy ára 88 ezer forint, amit az IVS visszafizet a táborozók számára.

Honlap:  http://ivsgb.org/info/types-of-volunteer-projects/youth-exchange.html

Fotó: ivsgb.org
Fotó: ivsgb.orgivsgb.org
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra