A legolcsóbb nyaralás: táborok felnőtteknek

Azt gondolta, csak a gyerekek mehetnek nyári táborokba? Akkor nagyot tévededett. Szerencsére nemcsak mi, hanem a szolgálatók is felismerték, hogy néha egy hét akív kimozdulás jót tesz az embernek. A felnőtt táborok tematikusak, a nagyszámú ezoterikus elvonulás mellett találhatunk sporttáborokat, de kézműves, böjti és elvonulós is létezik. 

Egyre több helyen van mód a gyerekünkkel együtt táborozni, aminek megvan az előnye, meg persze a hátránya is – mindenesetre elég menő dolog a gyerekkel együtt tanulni vitorlázni vagy lovagolni. Mert, ugye, nem baj, ha van közös élmény, és este elmesélhetik egymásnak, milyen izgalmak történtek. Ráadásul a kisebbek így nem szenvednek apa vagy anya hiányától.

Ha pedig onnan nézzük, hogy akár már 40 ezer forintért is kap egy heti szállást, kaját és az érdeklődésével egybevágó programokat – hát, akkor ennél olcsóbb nyaralást nehéz találni.

Sporttáborok

Szinte az összes fitneszceleb szervez tábort a nyárra. Súlyos dráma, hogy Rubint Réka Alakreform táborába már nincs hely, de azért ne keseredjen el nagyon, helyette mozoghat számos más táborban, akár hírességekkel is.

shutterstock 86547910

Nem meglepő módon Keleti Andrea táborában táncolni tanulhatnak az odavágyók, ha befizet rá, akkor szinte egész nap rázhatja a lábait. Ha pedig valami mást csinálna, akkor futhat, de teniszre, úszásra, kenuzásra is van lehetőség. Az 5 napos tábort Szentesen rendezik meg július végén, teljes elláttással 44 000-52 500 forint/fő, elhelyezés szerint.

Salsázna? Csak rajta! Augusztusban várja a salsa- és zumbatábor, melynek programja a szervezők szerint: eszünk, táncolunk, eszünk, táncolunk eszünk, táncolunk, alszunk. A nyolc napos tábor 67 000 forintba kerül fejenként.

Júliusban a vízparton ismerkedhet össze a dél-amerikai táncok iránt rajongókkal. Ha megtanulná a salsa, kizomba, zumba, timba, bachata, casino, son, reggaeton táncokat helyi oktatóktól, akkor Siófokon a helye. Egy hét teljes ellátással 67 000 forint.

Vitorlás tábor

Ha csak egy hosszú hétvégét töltene a Balatonnál és még a vitorlázás is vonzza, akkor induljon Balatonfüredre, ahol péntektől-vasárnapig oktatják vitorlázásra a jelentkezőket a Balatonfüredi Yacht Klubban. A maximum 6 fő részére szervezett oktatáson a hajózás alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen nemcsak a szárazföldön kell magunkba szívni az elméletet, hanem gyakorlatban is. Ha valakinek megtetszett a tábor, ismételni is lehet. Három nap, szállással, napi egyszeri ellátással 35 000 forint.

Hasonlót Tihanyban is találhatunk: a Tihanyi Hajós Egyesület tábora szintén péntektől-vasárnapig tart. Ide is maximum 6-8 ember jöhet, és az ára 25 000 forint. Ebben a szállás és az ellátás van benne, az étkezés külön összegbe kerül.

shutterstock 148302284

Kalandtábor

Nem viccelünk, a gyöngyösfalui Holdfény Liget Kalandpark kitalálta, hogy felnőtteknek szervez tábort. Négy nap, augusztus közepén, három étkezéssel, azoknak, akik szeretnek a szabad ég alatt aludni, sziklát mászni, tűzön-vízen át kommandózni. A tábor ára 24 000 forint.

Lovaglás

A lovaglás egyre elterjedtebb, a kormány utópisztikus tervei közt is szerepel a lovasoktatás az iskolákban, itt az ideje hát, hogy nekiálljunk lovagolni, ami nem is olyan baromi drága, mint azt sokan elsőre gondolják.

Balatonalmádiban a Szentesi család indít tábort felnőtteknek, már lovagolni tudókat és kezdőket is várnak. Tereplovaglás mellett lesz egész napos túra, holdfény és grillezés is. Az egyhetes tábor 42 000 forintba kerül, szállással együtt.

shutterstock 25711078

A Geréby kúriában a lovaglás mellett jógázni és teniszezni is tanulhat, igaz, a 10 órányi lovasokatatás magába foglaló egyhetes program nem a legolcsóbb. Ám ha a lovagláson felül szeretne kényelmesen, jókat enni és inni, akkor itt 90 000 forintért megteheti.

Ópusztaszeren egy héten át napi öt alkalommal lehet lovagolni, bónuszként pedig kazah és mongol jurtákban lakhat. A gyakorlat mellett a lovakkal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre is választ kapunk. Napi háromszori étkezéssel és szállással 54 000 forint az ára.

Kutyás táborok

Nincs ideje a kutyájára? A nevén kivül szinte nem is ismeri? Itt a lehetőség, hogy elmenjen egy hétre nyaralni az ebbel, és mindenféle izgalmas programot csináljon vele. A táborokban az alapképzés mellett meg lehet ismerni a kutyás sportokat, és valamilyen speciális feladat elsajátítására is van lehetőség. Érdemes a közeli kutyaiskolákat megkérdezni, terveznek-e a tábort a nyárra.
 
A zalaegerszegit a Népszigeti Kutyasuli szervezi, a 11 napos tábor ára (sátoros elhelyezés esetén) 36 000 forint + étkezés.
 

Kreatívkodások

A Nagybörzsönyben rendezik meg az ökotábort, augusztus 11-17 között. A táborozók „kiszakadnak a fogyasztói társadalom kíméletlen fogaskerekei közül és kísérletet tesznek a létmódváltásra." Hogy ez mit jelent? Zöld háztartásvzetést, erdőjárást, jógázást, tábortűzet, illetve búcsút mondanak a résztvevők egy hétig a digitális világnak. A tábor teljes költsége 40 000 forint.

Lovasberényben lehet festeni, minden év augusztusában ellepik a falut a festők. A 18 éve minden nyáron megrendezett művészeti képzésre jelentkezhet bárki, aki úgy érzi, festene vagy rajzolna. Műteremben és szabadban egyaránt lehet alkotni, a munkákat értékelik, és a tábort egy kiállítással zárják.

shutterstock 34744960

Az Édenkert Egyesület a gyapjú kézi feldolgozásának fortélyait ismerteti meg, több turnusban. A hatnapos táborok fejenként 5000 forintba kerülnek (kivéve a július 1-6-ig tartó, az mindössze 1500 forint/fő), köszönhetően a támogatásoknak. Mit lehet csinálni a gyapjúval? Többek közt valami hasonlót, mint a kisvakond, csak állatok helyett emberek segítenek megtanulni a gyapjúfeldolgozást, extraként lehet birkát nyírni, és kűrtöskalácsot sütni, kötelet verni, valamint növénnyel gyapjút színezni.

Zebegényben fazekaskodni lehet, Császár Ernő keramikus vezetésével. Itt a fazekasság és a korongozás alapfogásait sajátíthatják el az érdeklődők, a legjobban sikerült tárgyakat pedig kiégetik. A tandíj 17 000 forint, bentlakás esetén 35 000 forintba kerül a szállás, az étkezés és a tandíj. A tábort augusztus első harmadában rendezik.

A Made by you alkotótáborként definiálja azt az egy hetet, amit velük lehet tölteni Balatonalmádiban. Lehet üvegékszert készíteni, agyagozni, festeni, kerámiát önteni, sétálni a parton, úszni a tóban és élvezni a naplementéket. Az egyhetes tábor 112 900 forintba kerül, ez a szállást, az étkezést, az anyagköltséget is tartalmazza.

Biztosan kihagytunk egy csomó, szívüknek kedves tábort, kérjük, küldjék el nekünk a javaslataikat!
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek