Vakteszt: ez a fura ízű szaloncukrok éve

Úgy döntöttünk, letesztelünk néhány hangzatos nevű lédig szaloncukrot, hogy mégis milyen ízük van valójában. És, hogy ne csak a kimért árut szemlézzük, beszereztem pár újdonságot is, például az Auchan bazsalikomos-citromos vagy a Stühmer mákos édességét. A kollegáknak vakteszten kellett kitalálniuk, hogy melyik termék milyen ízesítésű, és ahogyan azt sejtettük, alig érkezett jó megfejtés. 

Eper - tejszín (rózsaszín csomagolású)

Van pár lédig szaloncukor ami teljesen vállalható, ilyenek a zselés, marcipános és a kókuszos, az epres-tejszínes viszont nem tartozik ezek közé. A műeper íz mindenkinek feltűnt, volt aki Hello Kitty-vel azonosította az ízélményt. Ha idén rózsaszín fát szeretne és ezen kívül sehol sem talál másik rózsaszín csomagolású szaloncukrot, kizárólag csak díszként kezelje az auchanost ha jót szeretne magának.

Értékelések: „Eper illatosító ízű. Csokival bevont WC illatosító rúd.” „Rózsaszín kenőcs van benne, műeper.” „Roppant jó eper illata van, Hello Kitty jut róla eszembe. Az íze elképesztően mű: töménytelen cukor és eperaroma. Kicsit olyan, mint az Eperjó, szerintem az is szörnyű. Lehetne, hogy ilyet többet ne egyek?!”

Ananász (zöld csomagolású)

Összesen egy kóstoló találta ki, hogy ennek a szaloncukornak köze van az ananászhoz, a többiekben ez még fel sem merült. Rágógumi, narancsíz viszont igen és hát ez a zöld sem a legszebb szín.

Értékelések: „Ez lehet, hogy nem is zselé, hanem egy rohadásnak indult megzselésedett rágóízű valami?” „Valami narancsos zselé talán? Undi.” „Ropog a fogam alatt az édes zselé, egészen ananászos ízű.”

Bodza (fehér csomagolású)

Eddig még nem találkoztunk fehér csomagolású szaloncukorral, szóval már emiatt jár a bónusz pont, az összes többit erről a szaloncukorról meg jobb ha elfelejti. Komolyan.  

Értékelések: „3-4 évvel ezelőtt kapható szúnyogirtó szagú és (gondolom) ízű.” „Őszibarackos ice tea és banánlé zselé, nem lehet más.” „Jaj, ez is az a borzasztó zselé, komolyan, szerintem megcsinálnak egy óriás adag zselét, aztán kisebb lábasokba öntik, hogy utána megízesíthessék a különböző műaromákkal.”

Gesztenye (sötétzöld csomagolású)

Ez volt az egyetlen olyan lédig szaloncukor a kóstolón, amit ha bevállalós kedvében van és szereti a gesztenye ízét, nyugodtan megvehet. A legtöbbünk eltalálta az ízét és nem is volt olyan borzalmas. 

Értékelések: „Gesztenyés karamellás mogyoró?” „Lehet, hogy tejkaramellának szánták, vagy én nem tudom, olyan, mintha szilárd habot képeztek volna abból a zagyból, ami a pohárba kerül, miután a kávéautomatából kifogyott a por, de még belemossa a tiedbe az előzőek csövekbe tapadt maradékát.” „Gesztenye! Mondd, hogy eltaláltam valamit!!”

Auchan bazsalikomos-citromos

Az Auchan is újított idén, a hagyományos szaloncukor mellett, bevállalt egy igazán klassz vonalat, fűszernövényt keresztezett citrommal és csokoládéval és az eredmény egyáltalán nem lett borzalmas. Helyenként felismerték benne a bazsalikomot, ellenben a citrom senkinek nem tűnt fel. Marcipán ebben is van, legalábbis a kóstolók szerint. A csomagolása elképesztően szép zöld árnyalatú, ha másért nem, hát ezért érdemes megvenni.

Értékelések: „Na, ilyen színű körömlakkot is elfogadnék. Marcipán és naftalin?” „Na jó, ebben bazsalikom van, de az spagettibe való nem szaloncukorba! Kalapból húzták ki az ízeket, vagy hogy keletkezett ez a förtelem?” „Mentolos marcipán csokival a közepén? After Eight utánzat, de nem ehetetlen.” „Ez mi?? Fűszeres marcipános.” „Fura, ez valami zöldfűszeres, de ez is ebben az egyenmarcipános hordozórétegben. Inkább nem szerettem, mint igen, viszont a csomagolása elképesztően szép zöld árnyalatú!”

Bonbonetti Nosztalgia szilvapálinkás-csokoládékrémes étcsokoládés szaloncukor

Az egyik legjobb dolog ami történhetett velünk a vakteszten, a Bonbonetti szaloncukra. Bár a szilva csak egy kóstolónak tűnt ki, az ízélményt mindenki kedvelte. A csokoládé amivel be van vonva a szaloncukor elképesztően jó: nem édes, ropog és jó vastag is. Ezt a terméket csak ajánlani tudjuk!

Értékelések: „Azt már látom, hogy étcsokis. A csokija nagyon finom, pont megfelelően keserű. A töltelékben van valamilyen gyümölcs, talán áfonya vagy szilva. és talán van benne alkohol is. Ha nincs, akkor jelzem, hogy lehetne, mert passzolna az ízvilághoz. Nekem ez kimondottan ízlik.”  „Nagyon jó kombó az étcsoki és a töltelék - finom! A csomagolása a kimért gagyira hajaz, gyümölcsös beütése van a tölteléknek, nem édes és emiatt még az is szeretheti, aki egyébként nem bírja az édességet.” „Alkoholos és kávés? Irtó jó a csokiréteg, nagyon kemény és ropog, plusz nem édes! A töltelék túl sok benne, kicsit olyan érzetet kelt, mintha Melbát ennék vagy konyakmeggyet. Mondjuk a Melbát már csak akkor ettem meg, ha más nem volt.” „Szép, Bentley-jelvényes. Étcsokisnak néz ki, belül csokis, nem tudom, milyen ízesítés, kicsit alkoholosnak tűnik, összességében finom.”  

Tesco Finest tejcsokoládés sós-mandulás csokoládékrémmel töltött marcipán szaloncukor

Tulajdonképpen nem kapott rossz kritikát ez a szaloncukor, viszont a sóssága sem tűnt fel senkinek. Hogy miért nem? Mert egyáltalán nincsen sós íze. Szóval akkor ez csak valami reklámfogás lenne?! Állítólag a Szamos készítette az idei Tesco saját márkás szaloncukrait, ezért ilyen drágák. Jó, még mindig olcsóbb, mint a Szamos sajátja. Megkóstolni érdemes, csalódni nem fog, de ugrálni sem örömében.

Értékelések: „Félbevágva ez valami dupla valami. Gondolom az egyik marcipán, az ilyeneknél mindig az az egyik fele. A másik nem tudom mi, nekem sima csoki. Nem rossz egyébként.” „Olcsó csokoládéíz, karamell aromával, viszont az ízében sehol nem érezni a marcipánt amit a kinézete sugall.” „Aranybarna papír, a belseje fehér és még beljebb barna. Mintha karamelles vagy milyen lenne, a Snickersre emlékeztet, plusz marcipán.”

Szamos Marcipán szaloncukor mogyorós-mazsolás

Többeknek feltűnt, hogy a tescós szaloncukor hasonlít ehhez a szaloncukorhoz, ez azért lehet, mert mind a kettő a Szamos terméke. Az ízesítést sajnos nem sikerült eltalálni, viszont a mindenkinek ízlett benne a marcipán. 

Értékelések: „Ez is marcipános, de a csokija étcsokis. Olyan mintha ez az előzőnek lenne az étcsokis verziója. Én ebben nem érzek az ég világon semmilyen más ízt. Kellene? Nem rossz egyáltalán, de tök sima marcipános-csokis.” „Nem túl domináns az étcsokiborítás, erősen marcipános, amit viszont jól enyhít a közepén lévő csokis massza. Finom.” „Nos, ezzel van valami baj, ugyanis a szörnyű töltelék, elveszi a nagyon finom marcipán ízét. Nem lehetne hanyagolni a tölteléket és helyette csak a finom marcipánt enni? Köszi!” „A csomagolás tiszta 80-as évek, barna-arany, csicsás. Étcsokisnak tűnik, aztán marcipán, belül meg egy nagyon kemény, csokis izé van a közepén. Ha valaki szereti a marcipánost, és jók a fogai, ez jó választás lehet.”

Stühmer mákos szaloncukor  

Gyönyörű csomagolása van a Stühmer mákosnak, az ízével azonban már akadtak problémák: többen mákos sajtkrémhez hasonlították a tölteléket ami benne van, ami érthető is, hiszen a tömör, szilárd mákkrém helyett, valami fehéres, folyós krémmel sikerült megtölteni ezt a szaloncukrot. Talán olyasmi a krém benne, mint amilyen a nyáron megolvadt mák fagylalt. Érdekes még, hogy tejcsokoládéból van a csokoládé része, szerintünk az édes mákos töltelékhez sokkal inkább illene a megszokott étcsokoládé íz. Nem mindennapi szaloncukor, aki szereti a mákot biztosan ezt is imádni fogja!

Értékelések: „Nagyon szép a csomagolás színe, elfogadnék egy ilyen körömlakkot. A belseje mákos, de nem émelyítően mákos, hanem kicsit savanykásan. Ami fura, jó lenne megtalálni a köztes világot. Ja és kár, hogy nem étcsokis. Ha kevésbé savanyú (és büdös) lenne étcsokival, akkor ez lenne a kedvencem.” „A legszebb és legízlésesebb csomagolású szaloncukor, viszont elég büdös sajt szaga van. Aki szereti a mákot és a tejcsokit még jó is lehet, akinek viszont bármi fenntartása is van ezekkel, utálni fogja.” „Ez tejcsokis?? Ezen kívül más furcsaság nincs benne, sőt, ha gyerekkoromban lett volna ilyen, csak ilyen lett volna a karácsonyfán! Tömény máktöltelék van benne, ami ugyan lehetne sokkal szilárdabb is, de így folyósan sem rossz. Szóval ha étcsokis lenne keményebb töltelékkel, ez lenne a szaloncukrok királya.” „Érdekes koncepció, savanyú mákkrém van benne, enyhén alkoholosnak érzem. Elsőre furcsa, de tudnám szeretni. És a csomagolása is tetszik, egyszerű jégkék.”

Lissé aszalt sárgabarack

Nagyon jó ötletnek tűnt az aszalt sárgabarack a szaloncukorban, azonban a kivitelezéssel némi probléma lehet, ugyanis a kóstolók szerint minden van benne, kivéve sárgabarack: kandírozott narancshéj, gesztenye, marcipán, pálinka. Végülis, ahány száj, annyi ízt érzett bele. Ismeri amikor Mary Poppins kanalas orvossággal csillapítja a megfázást? Nos, ez a termék is pont ilyen. 

Értékelések: „Ezt most tényleg le kell nyelnem? Ez nagyon rossz. Nem is tudom mi van benne, narancs meg gesztenye vagy méreg vagy nem tudom mi. Aki ezt kitalálta és jóváhagyta biztosan cigizik és nem érez ízeket.” „Marcipános lenne? De banán ízű és száraz benne a töltelék!” „Giga méretű szaloncukor, semmi extra, sima marcipános. Igaz, vannak benne kandírozott narancshéjak, de az ízén ez nem változtat. Nagyon édes.” „A külseje iszonyú narancssárga, elég rút. És sajnos a szaloncukor is rémes. Nagyon rossz pálinka aroma, kamumarcipánban.”

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ha tényleg finom szaloncukorra vágyik, készítse el egyik bevált receptünket és írja meg Facebook oldalunkon önnek hogy sikerült!

 Úgy tűnik, a fura ízesítésű szaloncukrokat elég drágán osztogatják, nézze csak:

Termék neve Ára (Ft) Fajlagos ára (Ft/kg) Itt vettük
 Lédig szaloncukrok 999 999 Auchan
Bonbonetti Nosztalgia szilvapálinkás-csokoládékrémes étcsokoládés szaloncukor 1899 5 426 Tesco
Auchan bazsalikomos-citromos 1399  5596 Auchan
Lissé aszalt sárgabarack 1299 4190 Tesco
Stühmer mákos szaloncukor   1861 5317 Auchan
Szamos Marcipán szaloncukor mogyorós-mazsolás 2160 6353 Szamos
Tesco Finest tejcsokoládés sós-mandulás csokoládékrémmel töltött marcipán szaloncukor 1999 5 879 Tesco
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra