Regős Lili fitmodell világbajnok egész évben megdolgozik a formás alakjáért, az F&M-Cybex Team versenyzőjeként fontosnak tartja, hogy mindig topformában legyen, ezzel is példát mutatva a változni vágyó hölgyeknek. De az ünnepek a fitnesz versenyzőknél is ünnepek, annak minden hagyományos velejárójával. Persze azért ekkor is odafigyelnek, hogy a hagyományos receptekhez is egészséges hozzávalókat használjanak.
Kiss Roland / Sunshine Photo
Sült joghurttorta kókuszlisztes linzertésztával és szilvalekvárral
Hozzávalók:
A kókuszos linzerhez
- 30 g méz/juharszirup/agave szirup
- 60 g kókusz olaj
- 90 g kókuszliszt
A krémhez
- 500 g görög joghurt - natúr
- 33 g étkezési keményítő
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- fél citrom reszelt héja és leve
- Édesítő (pl: eritrit) ízlés szerint
Elkészítés :
- Először a kókuszos linzertésztát készítjük el. A kókuszlisztet, mézet és a kókuszvajat/olajat összegyúrjuk.
- Az elkészült kókusz linzertésztát egy kerek, 22 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.
- Egy tálba mérjük a görög joghurtot, édesítőt, étkezési keményítőt, egész tojást. Belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk a levét, és alaposan összekeverjük habverővel.
- A keveréket az elősütött, kihűlt linzerlapra öntjük, majd légkeverés nélkül, 170 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- Ha kisült, minimum két órán át hűtsük le és hidegen kínáljuk!